Spørsmål og Svar for Skoleåret 2022/23

Påvirker korona skoleåret? Blir det utenlandsreiser? Her er svar på spørsmål som mange lurer på...

1. Påvirker korona hverdagen?

På folkehøgskolen har vi den store fordelen at elevene bor på internat.

Les mer...

Skolen er elevenes hjem og du er sammen med de samme menneskene på dagen og på kvelden. Inneværende skoleår har vi helt normal folkehøgskoledrift. Det betyr at elevene våre kan være sosiale, ha linjefag, valgfag og fellesfag som normalt.

På Hurdal Verk planlegger vi for normal folkehøgskoledrift også neste skoleår. Vi gleder vi oss til å kunne tilby deg et unikt fellesskap, der du skal få være sosial og ha undervisning både med linja di, og på tvers av linjer.

2. Blir det utenlandsreiser med linjene?

Er du klar når verden åpner? Det er vi!

Les mer....

Vi strekker oss langt for å gjennomføre utenlandsreiser, også i koronatiden. Mens andre har avlyst er vi allerede i gang med våre utenlandsreiser, og har i oktober 2021 vært på studieturer både til Spania, England og Kroatia. I januar 2022 dro vi til Egypt, i februar til Grand Canaria, og i mars reiser vi til Zanzibar, Equador, Portugal og USA.

Vi tar vare på sikkerheten, og gjennomfører så lenge ikke reiserestriksjoner eller andre spesielle forhold gjør det umulig å dra. Linjene er fleksible og kan endre på reisemål sammen med elevene, dersom en destinasjon ikke lar seg gjennomføre.

Vår fordel er at skolen vår ligger kun 30 min fra Oslo Lufthavn – Gardermoen. Vi kan derfor enklere enn andre gripe muligheter raskt, eller endre på reisemål.

3. Kan jeg bo på dobbeltrom?

Ja, internatlivet fungerer akkurat som vanlig.

Les mer.....

Det betyr at du kan bo på dobbeltrom og at du kan være sosial på internatstua med de du bor sammen med.

På Hurdal Verk har vi både dobbeltrom og enkeltrom. Dersom du ønsker enkeltrom søker du om det etter at du har tatt imot skoleplassen.

4. Kan jeg være sosial på folkehøgskolen?

Noe av det mest sentrale med å gå på folkehøgskole er å få være sosial.

Les mer......

Vi tror det behovet er større enn noen gang etter måneder med hjemmeundervisning og lite samvær med andre. På Hurdal Verk gleder vi oss til å tilby deg en ekte folkehøgskoleopplevelse der du får være sammen med medelever på dagen, på kvelden, internatet og matsalen.