RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Ønsker du å bli enda råere både fysisk og mentalt? Nå er det på tide å få ut ditt fulle potensiale!

RÅSKINN

Søk nå

Glad i å trene?

Er du en som nyter følelsen av å være skikkelig sliten etter en hard treningsøkt?

Da er du en av oss! Gjennom fysisk og mental trening, skikkelig planlegging og kunnskaper om ernæring får du verktøyene du trenger for å bli et RÅSKINN, både fysisk og psykisk.

Hva er ditt mål?

 1. Bli fysisk sterkere? (Bygge muskler eller kanskje lære deg “muscle up”?)
 2. Bli mer utholdende? (Klare å holde en lengre distanse”?)
 3. Lære å takle motgang? (Bli en “vinnerskalle”. Lære å håndtere negative tanker.)
 4. Få bedre kroppskontroll? (Smidighet og kroppsbeherskelse)
 5. Trene uten å bli skadet? (Riktig løfteteknikk og bevegelighet)

 

Her finner du et sprekt miljø hvor vi skal inspirere hverandre og gjøre hverandre gode. Du vil få mange nye venner som du kan dele alle opplevelsene med. Fysikken, psyken og treningsvanene du bygger opp dette året kommer til å bli noe du får nytte av hele livet.

Fysisk trening

“Failing to plan is planning to fail.”

Altfor mange trener uten mål og mening og ser liten fremgang. Hos oss vil du få hjelp til å planlegge treningen og lage deg en personlig tilpasset plan slik at du kan se resultater!

Styrketrening er hovedfokuset på linja, og du skal få bli kjent med flere treningsmetoder:

 • Klassisk styrketrening med vekter og apparater
 • Teknikkurs i Olympisk Vektløfting (spesielt nyttig til crossfit).
 • Crossfit kombinerer styrke og utholdenhet
 • Calisthenic/ street workout. Trening med egen kroppsvekt for å bygge styrke og forbedre kroppsbeherskelsen vil åpne opp en ny verden for deg.
 • Funksjonell trening – ball, slynger, ringer, strikk, frivekter og kettlebells er skadeforebyggende trening som styrker muskler du ikke visste du hadde.
 • Kamerat-/ partrening er morsom og effektiv trening.
 • Ulike former for utholdenhetstrening

Vi vektlegger vitenskapelig kunnskap om trening og kosthold og styrer unna dietter og mirakelkurer som skal gi “raske resultater”. I stedet får du gode vaner for å trene riktig og spise sunt, som er det eneste som gir resultater som varer.

Mental trening

“Du klarer mer enn du tror! Du kan hvis du vil!”

Hva gjør du når motivasjonen svikter og negative tanker kommer snikende? Eller du blir skadet og satt tilbake flere hakk?

Skal du ha suksess må du lære deg å takle motgang. Du kan bli et råskinn også psykisk! Du skal få trene din mentale styrke, og lære deg teknikker for å takle stress, motgang og negative tanker.

 

Hvem passer linja for?

DU PASSER INN! Linja passer alt fra nybegynnere som drømmer å bli gjennomtrent, til erfarne som ønsker å klare kravene til politihøgskolen eller vurderer karrière innen treningsbransjen. Uansett hva slags utgangspunkt du har er du god nok for denne linja! Vi tar utgangspunkt der du er i dag og hjelper deg til å bli en råere versjon av deg selv. 

 

Hva sier elevene på Råskinn?

Her er noen av det elevene på Råskinn forteller:

 • Så utrolig fornøyd! Har fått masse fremgang både fysisk og psykisk. Så glad for at jeg valgte denne linjen! Har opplevd så mye og fått mange mye minner som jeg aldri vil glemme. Digget alle turene! Det skapte så mye samhold og miljø. Vi har gjort så mye forskjellig sammen og det tror jeg er viktig for at klassen ser hverandre på andre måter enn bare i styrkerommet. Alt i alt har det vært et suuupert år!! (Ida Elene Eriksen, Mjøndalen)
 • Har lært utrolig mye om trening og om meg selv. Kunne ikke fått et bedre utbytte av dette året. (Brian Nerlandsrem, Fræna)
 • Helt konge! Lært mye, fått en ny glede i trening! Alle turene vi har vært på har vært høydepunkter for min del iår! Skikkelig god stemning og kjekt opplegg! Vi har et fantastisk miljø i klassen! Alle støtter hverandre! 10/10 (Manuel Hoedemakers, Ålesund)
 • Jeg har hatt et helt fantastisk år! Jeg har lært utrolig mye, både om meg selv og andre, og fått venner for livet. Virkelig et år jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har gjort enormt mye jeg aldri trodde jeg skulle få prøve. Jeg føler virkelig at jeg har klart å gå utenfor min komfortsone, noe som var et personlig mål med året. Takk for alt! (Karen Bacher, Bergen)
 • Fått utviklet meg på mange områder som ikke har vært fokusert på tiligere. Har bygget meg opp til ett mer komplett menneske. Eksepsjonelt bra miljø i klassen. Kommer til å savne hverdagen. (Aleksander Thune, Dirdal)

Spania - Miami

Vi reiser til Spania på høsten for å få noen deilige treningsøkter i varmt vær. Du får trene calisthenics på stranda med nydelig utsikt, prøve Muy Thai boksing, i tillegg til styrketreningsøkter i topp moderne treningsstudio. Reisemål avgjøres sammen som linje i starten av skoleåret.

Bli med oss til FLORIDA og MIAMI BEACH på våren. Her skal vi trene på flotte treningssentre med entusiastiske instruktører som får det beste ut av deg. Vi skal nyte sol og varme på ikoniske Miami Beach, sjekke ut nye treningstrender og se på basketball- eller boksekamp. Vi skal spise fantastisk mat og verdens beste salty donuts. Gled deg til bilturen vår ned til Key West hvor vi tilbringer dagen på båttur med snorkling. Vi drar på aligatorsafari med sumpbåter i Everglades. Kanskje tør du prøve fallskjermhopping?

Fasiliteter

Vi har tilgang til kjempeflotte fasiliteter for trening: 

 • Crossfitsal på skolen med moderne utstyr som power-rack, frivekter, kettlebells, powerboxes, battlerope, romaskiner, tredemøller, manualer, vektstenger, kabelmaskin og 2 store speilvegger.
 • Styrkerom med frivekter, stenger, kabelmaskin, benkpress, lat pulldown/row-maskin, beinpressmaskin, osv.
 • Gymsal på skolen, Idrettshall i nærmiljøet.
 • Gressbane og beachvolleyballbane på skolen. Kunstgressbane i nærmiljøet.
 • Alpinsenter og langrennsløyper 2 km fra skolen.

Variasjon

Styrketrening er hovedfokuset på linja vår. Innimellom legger vi inn litt variasjon for moroskyld. Da kan vi leke oss med aktiviteter som:

 • Paintball
 • Klatring
 • Curling
 • Ballspill
 • Boksing

På fritiden kan du selvsagt trene så mye du vil i skolens treningsrom, eller dra opp i Hurdal skisenter (som ligger kun 2 km fra skolen) hvor du kan stå på ski eller brett, eller benytte deg av skolens mange tilbud.

Ernæring og restitusjon

Vi skal ha det gøy og sosialt når vi lager mat sammen. Du skal få lære å lage sunn, og ikke minst god mat som bygger opp kroppen, slik at du får maksimalt ut av treningen. Dette er erfaringer som blir nyttige når du flytter for deg selv.

Treningslære

Du vil få kunnskaper om treningslære, treningsplanlegging, fysiologi og anatomi som er nødvendig for at du skal kunne lage egne treningsplaner. Du vil også lære om skadeforebygging og riktig løfteteknikk og bevegelighet.

Har du spørsmål om Råskinn? Ta kontakt med en tidligere elev på linja, eller spør linjelærer.

Pris RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Priser RÅSKINN: Fysisk og mental trening

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad RÅSKINN: Fysisk og mental trening -

  Inkluderer all trening, aktiviteter og turer i Norge og linjeturene til Spania og USA. På linjeturene dekkes minimum halvpensjon. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  39 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

151 200,-

Vi har hatt noen utrolig fine dager i New York, her er noe av det vi har gjort i byen🤩🗽🏙️
Vi har hatt noen utrolig fine dager i Miami🌴☀️ nå går turen videre til New York🗽🏙️🛍️
Vi har ankommet Miami, og her er en liten recap fra reisedagen, og første dag i Miami! Vi tok fly Oslo-København-Miami, og kom fram sent på kvelden i Miami 🌴 Første dag her dro vi på Aligator-safari og videre dro vi ned til Bayside Market for å se der. På kvelden lagde vi taco sammen i Airbnben vi bor i 🥰
Her er litt av det vi gjorde i Spania☀️🥰
Vi er klar for en uke på Marbella fitness camp!😎💪🏻
Da var linjeuka over, og her er noe av det vi har gjort! Vi har klatret, trent mye, grillet og spist god mat sammen🤩
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridelinja.
Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
Sjekk ut Tuva og Thale sin vlogg, og se hvordan en helg på Hurdal Verk kan se ut 🤩
Her kan du se hvordan en dag på Hurdal Verk folkehøyskole kan se ut 🤩🙌🏽

#fhsliv #folkehøgskole #hurdalverkfolkehøgskole @folkehogskolene