Fotball & Groundhopping

En annerledes fotball-linje - for ekte fotballnerder: Bli med oss på Roadtrip i England/Skottland og Europa for å samle på fotballstadioner og oppleve de heftigste kampene fra topp-ligaer til "bakgårdene".

Fotball & Groundhopping

Søk nå

Vi elsker fotball og ballspill

Er dette deg?

 • Jeg elsker fotball
 • Jeg vil reise rundt i England og Europa og oppleve stemningen på fotballstadioner
 • Trening med ball er mer motiverende enn løpeturer på asfalt
 • Jeg vil gjerne ha variasjon med andre ballspill

Her kan du få kombinere fotballtreninger og kamper med noe de færreste 19-åringer har fått prøve seg på; Groundhopping. 

Groundhopping England

Det som skiller denne linja fra andre fotball og ballspill-linjer er turene våre. Du skal få bli med på Groundhopping, og vi tror du vil elske det! 

Hva er Groundhopping?

Groundhopping er et fenomen som startet i England, og er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør det spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller. Tvert imot gir det vel så mye status og er minst like morsomt å ha besøkt en mer avsidesliggende bane tilhørende en «bakgårdsklubb» i lavere divisjoner.

Det finnes flere varianter av groundhopping, men den mest kjente versjonen blant nordmenn er å samle på engelske fotballstadioner.

Hentet fra banehopper.com

Bli med oss på roadtrip rundt i England og Skottland for å besøke alt fra Premier League, via League 2 til non-league «bakgårdsklubber» langt ned i divisjonene, hvor vi finner de villeste og aller mest lidenskapelige supporterne. Tenk deg å stå midt i en gjeng dedikerte blodfans på Broadhust Park og se FC United of Manchester møte Buxton. Ingen turister, bare tusenvis av gærne supportere som drar den ene ville sangen etter den andre fra sin komiske og utømmelige sangbok. Her snakker vi gåsehud!

På vår Roadtrip i England og Skottland legger vi inn så mange kamper som mulig i løpet av en uke. Klarer vi 10 kamper på 7 dager? Kanskje får vi med oss det villeste av det ville: «Old firm» Celtic – Rangers i Skottland.*

Groundhopping Europa

Vår neste Roadtrip går med interrailbillett og tog nedover i Europa til Tyskland. Det er stort å se Bayern Munchen spille på fantastiske Allianz Arena med 80.000 tilskuere, og i Dusseldorf kommer det 50.000 for å se en 3. divisjonskamp! Tysk fotball er ganske undervurdert i Norge. Her finner vi det desidert høyeste tilskuersnittet i hele Europa og helt fantastisk stemning. Sangen og engasjement på og utenfor stadion slår det aller meste.

Vi reiser videre til Frankrike og ned til Spania. På vår vei besøker vi små og ukjente stadioner med intim atmosfære, og kjente stadioner som Parc de Princes i Paris før vi ender opp i Madrid for å se verdens beste fotball-lag på Santiago Bernabéu*.

 • I tillegg til våre to hovedturer (Roadtrip England og Roadtrip Europa) legger vi til rette slik at du kan få reise for å se ditt favorittlag i Premier League sammen med klassekamerater som holder med samme lag som deg.

*Forbehold: Hvilke lag vi besøker bestemmes ikke endelig før etter skolestart og skjer i samråd med elevene på linja. Det kan derfor bli avvik fra eksemplene ovenfor pga kampoppsett, kostnader og tilgjengelige billetter.

Om undervisningen

Hverdagene på linja består av fotball og ballspill, men også andre aktiviteter:

 • Vi trener og spiller kamper på en flunkende ny kunstgressbane
 • Variasjon med andre ballspill og aktiviteter som paintball, boblefotball, rafting curling, squash og ishockey.
 • Vi spiller kamper mot andre folkehøgskoler og lokale juniorlag (f.eks Eidsvoll Turn) og deltar på cuper .
 • Vi trener styrke i styrkerommet og vår nye crossfitsal.
 • Internturneringer i FIFA og FM.

Vi har tett samarbeid og undervisning med Idrett Ball Sør-Amerika i hverdagen, men reiser på hver våre turer.

Har du spørsmål om Fotball & Groundhopping? Ta kontakt med oss

Pris Fotball & Groundhopping

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

 

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2017/2018 var maksimal støtte NOK 106.340. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.662 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 61 677. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser

 • Innmeldingspenger 2.200kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 73.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 13.900kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Fotball & Groundhopping 33.000kr -Inkluderer Roadtrip i England/ Skottland. Interrail i Europa, billetter til fotballkamper, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv. Valgfri ekstratur til England for å se ditt favorittlag kommer i tillegg.
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Fotball & Groundhopping: 122.100kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

SØK I DAG