Fotball & Groundhopping

En annerledes fotball-linje - for ekte forballnerder: Bli med på Roadtrip i England/Skottland og Europa for å samle på fotballstadioner og oppleve de heftigste kampene fra topp-ligaer til "bakgårdene".

Fotball & Groundhopping

Søk nå

Vi elsker fotball

Kryss av hvis du er enig: 

Krysset du av på minst 5 av 7? Da kan du glede deg til turene våre…

Groundhopping

Lyst til å oppleve de heftigste fotballstadioner i Europa?

Bli med oss på roadtrip rundt i England, Skottland og Europa for å besøke alt fra Premier League, Bundesliga, League 1 og La Liga til non-league klubber, hvor vi finner de villeste og aller mest dedikerte supporterne. Tenk deg å stå midt i en gjeng dedikerte blodfans på Broadhust Park og se FC United of Manchester møte Buxton. Tusenvis av gærne supportere drar den ene sangen etter den andre fra sin humoristiske og utømmelige sangbok. Her snakker vi gåsehud!

 

Mulig vi er litt nerdete, men det er noe ekte og unikt over å komme inn på Moor Lane ground for å se Salford City spille mot Bradford Park Avenue. Eller hva med det legendariske oppgjøret mellom Gillingham og Swindon på intime Priestfield stadium*? Her er det ingen turister, bare ekte lokale supportere. Men for en opplevelse, og for en stemning! Det er noe med engasjementet som engelskmenn har for sine lokale lag som overgår det aller meste.

 

På vår Roadtrip i England og Skottland legger vi inn så mange kamper som mulig i løpet av en uke, helt fra Premier League, via League 2 og ned i non-League. Klarer vi 10 kamper på 7 dager? Kanskje får vi med oss det villeste av det ville: Celtic – Rangers i Skottland.*

 

Vår neste Roadtrip går med tog nedover i Europa hvor vi skal oppleve det aller ypperste av fotball, stadioner og fotballferdigheter når vi besøker storlag som Bayern Munchen, Paris St. Germain og Real Madrid. Men minst like morsomt blir det å få med seg “bakgården” i fotball-Europa. Kontrasten er stor når vi drar først ser Bayern Munchen spille på fantastiske Allianz Arena med 80.000 tilskuere, og så trer inn på lille intime Alpenbauer Sportpark for å se 3. bundesligalaget Unterhaching* spille for 8000 gærne fans. Tysk fotball er ganske undervurdert i Norge, men det er som regel alltid fullt på stadionene. Og stemningen, sangen og engasjement på tribunene slår det aller meste.

 

Vi reiser fra Norge via Tyskland, Frankrike til Spania. På vår vei besøker vi små og ukjente stadioner med intim atmosfære og kjente stadioner som Parc de Princes i Paris og ser Paris St. Germain i aksjon. Til slutt ender vi opp i Madrid for å se verdens beste fotball-lag på Santiago Bernabéu*.

*Forbehold: Hvilke lag vi besøker bestemmes ikke endelig før etter skolestart og skjer i samråd med elevene på linja. Det kan derfor bli avvik fra eksemplene ovenfor pga kampoppsett, kostnader og tilgjengelige billetter.

Om undervisningen

  • Vi trener på en flunkende ny kunstgressbane og idrettshall i nærheten av skolen.
  • Vi spiller kamper mot andre folkehøgskoler og lokale juniorlag (f.eks Eidsvoll Turn) og deltar på cuper på østlandet.
  • Vi trener styrke i styrkerommet og vårt nye crossfitrom for å bygge generell styrke.
  • I perioder varierer vi treningen med andre ballspill for å få variasjon. Turneringer og kamper i FIFA og FM er også en naturlig del av opplegget.
  • I tillegg til våre to hovedturer (Roadtrip England og Roadtrip Europa) legger vi til rette slik at du kan få reise for å se ditt favorittlag i Premier League i løpet av skoleåret.
Hva er Groundhopping?

Groundhopping er et fenomen som startet i England, og er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør det spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller. Tvert imot gir det vel så mye status å ha besøkt en mer avsidesliggende bane tilhørende en klubb i lavere divisjoner.

Det finnes flere varianter av groundhopping, men den mest kjente versjonen blant nordmenn er å samle på engelske fotballstadioner. Supporterunionen for britisk fotball har en egen liste hvor baner i de fire øverste divisjoner i England og Skottland er tellende, men kun dersom man har sett en obligatorisk kamp med hjemmehørende lag. (Hentet fra Groundhopper.no)

Pris Fotball & Groundhopping

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

SØK I DAG

Priser

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2016/2017 var maksimal støtte NOK 103.950. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 41.580 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 62 370. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 Innmeldingspenger 2.100 – Innbetales ved opptak

 Kost og losji

71.000

Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)

 Felleskostnader

13.500

Dekker turer med hele skolen, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering, internett, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, m.m.

 Individuelt forbruk

Det påløper kostnader på noen få valgfag.

 Romtillegg

Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-

Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd

Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd

Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  Linjekostad        Fotball & Groundhopping

33.000 Inkluderer Roadtrip i England/ Skottland. Interrail i Europa, billetter til fotballkamper, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv. Valgfri ekstratur til England for å se ditt favorittlag kommer i tillegg.
 TOTAL 120.600

Evt. romtillegg er ikke tatt med.

    Nytting informasjon om Fotball & Groundhopping