Fotball & Groundhopping

En annerledes fotball-linje - Norges første med Groundhopping. Bli med oss rundt i England, Europa og Norge for å samle på fotballstadioner, og oppleve de heftigste kampene fra topp-ligaer og "bakgårdsklubber".

Fotball & GROUNDHOPPING

Søk nå

Vi elsker fotball!

Vi elsker fotball og tar fotballinteressen et hakk lenger enn de aller fleste. Hos oss skal du få kombinere fotballtreninger og kamper med noe de færreste 19-åringer har fått prøve seg på; nemlig GROUNDHOPPING.

Denne linja er perfekt for deg som:

 • Er glad i å prate, diskutere, analysere, oppleve og spille fotball
 • Vil reise rundt i Norge, England, Tyskland og Nederland for å oppleve stemningen og samle på fotballstadioner!*
 • Vil utvikle fotballferdighetene ved mest mulig spill
 • Synes trening med ball er mer motiverende enn løpeturer på asfalt.
 • Ønsker å ha FIFA, Football Manager og Fantasy som en naturlig del av hverdagen

 

Groundhopping England/ Storbritannia

Det som skiller denne linja mest fra andre fotball og ballspill-linjer er turene våre. Du skal få bli med på Groundhopping, og vi tror du vil elske det! 

Hva er Groundhopping?

Groundhopping er et fenomen som startet i England, og er en uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som er spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller. Tvert imot gir det vel så mye status og er minst like morsomt å besøke en mer avsidesliggende bane tilhørende en “bakgårdsklubb” i lavere divisjoner.

Det finnes flere varianter av Groundhopping, men den mest kjente versjonen blant nordmenn er å samle på engelske fotballstadioner.

Hentet fra banehopper.com

Bli med oss på tur rundt i Storbritannia for å besøke alt fra Premier League, via League 2, til non-league «bakgårdsklubber» langt ned i divisjonene, hvor vi finner de villeste og aller mest lidenskapelige supporterne. Tenk deg å stå midt i en gjeng dedikerte blodfans på Adams Park og se Wycombe møte MK Dons. Ingen turister, bare tusenvis av gærne supportere som drar den ene ville sangen etter den andre fra sin komiske og utømmelige sangbok. Her snakker vi gåsehud!

På vår studietur i Storbritannia legger vi inn så mange kamper som mulig i løpet av en uke. Vi planlegger turene sammen, slik at du vil lære å reise sammen som en gjeng. Klarer vi 7 kamper på 6 dager? Kanskje får vi med oss både Premier League, Championship, League 1 og 2 på èn tur. Champions League og Europa League-kamper er også alltid en bonus*.

Football Manager er inkludert i linjekostnaden og blir brukt til å gjøre research og forarbeid til klubbene vi ser på turen. Målet er å få god oversikt over stadion, supporterkultur og spillerprofiler før vi bestemmer hvilke kamper vi skal se.

Groundhopping Europa

Vår neste reise går med interrailbillett og tog nedover i Europa med start i Tyskland. Det er stort å se Bayern Munchen spille på fantastiske Allianz Arena med 80.000 tilskuere, eller kanskje vi får se Erling Braut Haaland herje foran “Den gule veggen” i Dortmund? Mindre stadioner som Ruhrstadion til Bochum har også elleville fans. Tysk fotball er ganske undervurdert i Norge. Her finner vi det desidert høyeste tilskuersnittet i hele Europa, og helt fantastisk stemning. Sangen og engasjement på og utenfor stadion slår det aller meste.

Vi reiser videre rundt i deler av Europa. På vår vei besøker vi små og ukjente stadioner med intim atmosfære, og kjente stadioner som Parc de Princes i Paris og Johan Cruijff Arena i Amsterdam, alt ettersom hva som passer på tur og hva vi ønsker som linje å se*. Som ved turen på høsten planlegger vi mye sammen, slik at vi lærer hvordan vi skal møte ulike fotballkulturer i ulike deler av Europa.

*Lag og land vi besøker bestemmes etter skolestart i samråd med elevene på linja. Det kan derfor bli andre kamper enn eksemplene ovenfor avhengig av kampoppsett, kostnader og tilgjengelige billetter.

Om undervisningen

Hverdagene på linja består av fotball, og til tider andre aktiviteter:

 • Vi trener og spiller på kunstgress, og spiller kamper mot andre folkehøgskoler
 • Ingen krav til nivå – men det forventes innsats og fotballglede
 • Vi spiller futsal og cageball på vinteren (vi har nytt innendørs cageballanlegg i nærheten)
 • Fotballteori, analyse av spillere, klubb, supportere og annen læring rettet mot fotball
 • Internturneringer i FIFA
 • Turforberedelser med bruk av Football Manager
 • Vi drar på lokale kamper for å se på Eliteseriekamper, Obosligaen og Post-Nord-ligaen
 • Variasjon med andre ballspill og andre aktiviteter, som f.eks boblefotball og curling

Vi samarbeider en del med Idrett Ball i hverdagen, og har noen felles fotballøkter og annet ballspill sammen. Men reiser på hver våre turer.

Har du spørsmål om Fotball & Groundhopping? Ta kontakt med en tidligere elev på linja, eller spør linjeansvarlig

 

SØK NÅ

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Priser Fotball og Groundhopping

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  2 900,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  84 600,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  18 800,-
 • Linjekostnad Fotball og Groundhopping -

  Inkluderer Roadtrip i England/ Skottland. Interrail i Europa, billetter til fotballkamper, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt, og linjeopplegg. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv. Valgfri ekstratur til England for å se ditt favorittlag kommer i tillegg.

  34 000,-

Andre kostnader

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene for Lånekassen gjelder skoleåret 2021-22. De vil økes noe for 2022-23.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

140 300,-

Nå er det i overkant av én uke igjen til åpningsfest! Hvem gleder seg til en runde beachvolley etter kofferten er pakka ut?

@folkehogskolene
Er du klar for skolestart? Lørdag 20.8 nærmer seg med stormskritt! 

Her er en throwback-video til elevenes første bad i dammen som elev i 2018.
Er du også på en dødse-ting i sommer? 

@folkehogskolene
Folkehøgskole handler om å gå ut av komfortsonen og ta personlige steg i din egen dannelsesreise. Hva med å bare hoppe ut i det?

@folkehogskolene
God helg til alle våre følgere!

@folkehogskolene
Å sove ute om sommeren er noe helt magisk! Ta med deg dine turglade venner og drøm deg bort i sommernatta.

@folkehogskolene
Vi starter hvert skoleår med vår egen lille festival, med grillmat på menyen. Har du invitert noen på grillfest i sommer?

@folkehogskolene
High Five for bistandsarbeid!

Hvert år hjelper Hurdal Verk ulike prosjekter i Indonesia, i tillegg til et skoleprosjekt i Laos. Vi ser verdien av å være tett på de lokale der vi har våre studiereiser.

@folkehogskolene
Vi danser oss inn i sommerferien her på Hurdal Verk, med full skole til neste skoleår!

PS! Det er venteliste på alle linjer, men ikke nøl med å søke selv om det er fullt. Det kan dukke opp ledige plasser i sommer!

@folkehogskolene
Dokumentering av hverdagen på folkehøgskole er viktig! 

På linja Ticket To Ride er sosiale medier, vlogging, foto og video en del av undervisningen. Elevene får også mulighet til å velge dette i valgfag! 
@folkehogskolene
Vi elsker aktivitet!

Spikeball har blitt en slager her på skolen, i både linjefag, valgfag og på fritiden. Hva har du med deg på stranda i sommer?

@hvfball 
@folkehogskolene
{Kjapt tilbakeblikk på årets kull}