Fotball & Groundhopping

En annerledes fotball-linje - for ekte fotballentusiaster: Bli med oss på studietur i Storbritannia og Europa for å samle på fotballstadioner og oppleve de heftigste kampene fra topp-ligaer til "bakgårdene".

Fotball & Groundhopping

Søk nå

Vi elsker fotball og ballspill

Er dette deg?

 • Jeg elsker fotball og futsal
 • Jeg vil reise rundt i Storbritannia og Europa og Norge for å oppleve stemningen på fotballstadioner
 • Trening med ball er mer motiverende enn løpeturer på asfalt
 • Jeg vil gjerne ha variasjon med andre ballspill

Her kan du få kombinere fotballtreninger og kamper med noe de færreste 19-åringer har fått prøve seg på; Groundhopping. 

Groundhopping Storbritannia

Det som skiller denne linja fra andre fotball og ballspill-linjer er turene våre. Du skal få bli med på Groundhopping, og vi tror du vil elske det! 

Hva er Groundhopping?

Groundhopping er et fenomen som startet i England, og er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør det spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller. Tvert imot gir det vel så mye status og er minst like morsomt å ha besøkt en mer avsidesliggende bane tilhørende en «bakgårdsklubb» i lavere divisjoner.

Det finnes flere varianter av groundhopping, men den mest kjente versjonen blant nordmenn er å samle på engelske fotballstadioner.

Hentet fra banehopper.com

Bli med oss på tur rundt i Storbritannia for å besøke alt fra Premier League, via League 2 til non-league «bakgårdsklubber» langt ned i divisjonene, hvor vi finner de villeste og aller mest lidenskapelige supporterne. Tenk deg å stå midt i en gjeng dedikerte blodfans på Adams Park og se Wycombe møte Norwich. Ingen turister, bare tusenvis av gærne supportere som drar den ene ville sangen etter den andre fra sin komiske og utømmelige sangbok. Her snakker vi gåsehud!

På vår studietur i Storbritannia legger vi inn så mange kamper som mulig i løpet av en uke. Vi planlegger deler av turen sammen, slik at du vil lære litt om reise og det å reise sammen som en liten gjeng. Klarer vi 5 kamper på 6 dager? Kanskje får vi med oss både Premier League, Championship, League 1 og 2 på èn tur. Champions League og Europa League-kamper er også alltid en bonus*.

Football Manager er inkludert i linjekostnaden og blir brukt til å gjøre research og forarbeid til klubbene vi ser på turen. Målet er å få god oversikt over stadion, supporterkultur og spillerprofiler før vi overveier kampene.

Groundhopping Europa

Vår neste reise går med interrailbillett og tog nedover i Europa med start i Tyskland. Det er stort å se Bayern Munchen spille på fantastiske Allianz Arena med 80.000 tilskuere, eller se elleville fans på Ruhrstadion i Bochum! Tysk fotball er ganske undervurdert i Norge. Her finner vi det desidert høyeste tilskuersnittet i hele Europa og helt fantastisk stemning. Sangen og engasjement på og utenfor stadion slår det aller meste.

Vi reiser videre rundt i deler av Europa. På vår vei besøker vi små og ukjente stadioner med intim atmosfære, og kjente stadioner som Parc de Princes i Paris og Johan Cruijff Arena, alt ettersom hva som passer på tur og hva vi ønsker som linje å se*. Som ved turen på høsten planlegger vi mye sammen, slik at vi lærer hvordan vi skal møte ulike fotballkulturer i ulike deler av Europa.

*Forbehold: Hvilke lag og land vi besøker bestemmes ikke endelig før etter skolestart og skjer i samråd med elevene på linja. Det kan derfor bli avvik fra eksemplene ovenfor pga kampoppsett, kostnader og tilgjengelige billetter.

Om undervisningen

Hverdagene på linja består av fotball og ballspill, men også andre aktiviteter:

 • Vi trener og spiller kamper på en flunkende ny kunstgressbane
 • Vi spiller Futsal i Hurdal Idrettshall og er med på turneringer i Oslo
 • Variasjon med andre ballspill og aktiviteter som boblefotball, discgolf, curling og squash.
 • Vi spiller kamper mot andre folkehøgskoler og lokale juniorlag (f.eks Eidsvoll Turn) og deltar på cuper
 • Vi drar på lokale kamper for å se på breddefotball
 • Vi trener styrke i styrkerommet og vår nye crossfitsal.
 • Fotballteori, analyse og annen læring rettet mot fotball
 • Forarbeid til turene ved hjelp av, i tillegg til internturneringer i FIFA og FM

Vi har tett samarbeid og undervisning med Idrett Ball Sør-Amerika i hverdagen, men reiser på hver våre turer.

Har du spørsmål om Fotball & Groundhopping? Ta kontakt med oss

Pris Fotball & Groundhopping

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

 

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser

 • Innmeldingspenger 2.400kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Fotball & Groundhopping 33.500kr -Inkluderer Roadtrip i England/ Skottland. Interrail i Europa, billetter til fotballkamper, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt, og linjeopplegg. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv. Valgfri ekstratur til England for å se ditt favorittlag kommer i tillegg.
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Fotball & Groundhopping: 134.900kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.