EAT: Exploring Amazing Tastes

Norges råeste matlinje på en folkehøgskole. EAT passer for deg som elsker god mat, og har lyst til å beherske alt fra Pad Thai til avansert Michelinmat. Studietur til JAPAN.

EAT: Exploring Amazing Tastes

Vi skal utforske fantastiske smaker! Linjelæreren vår har erfaring fra flere Michelinrestauranter og skal lære deg metoder og teknikker til å lage alle de spennende rettene du drømmer om. August og Martin (fra TikTok) skal ha inspirasjontimer i hvordan lage enkel og rask mat, og kurs om innholdsproduksjon for sosiale medier. Og kanskje får du stjernepin av Truls og Hellstrøm når de er dommere i vår egen Kokkeskolen-konkurranse?

Om du er nybegynner eller har noe erfaring spiller ingen rolle. Nå skal du få lære av de aller beste. Vet du hvordan du lager ekte hjemmelaget Butter chicken, Gyros, Pad Thai, Sushi og Dumplings? Eller hvordan du kan lage en lekker 5 retters middag hvor entrecoten er helt perfekt stekt, og sausen får gjestene til å trygle om mer? Hva med deilige desserter som Panna cotta, Sjokoladeparfait eller Créme Brûlée? For ikke å snakke de saftigste bakverk. Vaniljeknute, Kanelsnutt, donuts, skoleboller og kardemommeboller…nammm…

Altfor mange studenter lever på trist mat med posesupper og nudler, fordi de mangler ideer og kunnskaper til å lage maten som de egentlig har lyst på, eller er redd for å gjøre feil. På EAT vil du få senke skuldrene og lære deg metoder og teknikker til å lage alle slags retter. Fra norsk tradisjonsmat til meksikansk, italiensk, thai, indisk, sushi, midtøsten, fransk, grill, med mer.

Målet er at du skal få så god kontroll at du kan begynne å leke og blande teknikker, slik at du kan finne på dine egne retter. Du bare ser hva du har i kjøleskapet, og så kommer ideene, uten at du må begynne å gruble.

Kokkeskolen på TV2

Linja er inspirert av TV-programmet "Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm" som ble spilt inn på Hurdal Verk i 2023.

Truls og Hellstrøm gleder seg til å smake på maten du har laget, når de skal være dommere i vår egen “Kokkeskolen-konkurranse”!

TV-serien Kokkeskolen på TV2 var en stor suksess, og vi håper på ny innspilling til sommeren.

Sosiale Medier, Foto og Video

Vil du lære hvordan du kan lage matvideoer for sosiale medier og starte din egen kanal? Gled deg til kurs med August og Martin fra TikTok.

Disse gutta har jobbet seg opp fra å være selvlærte kokker til å bli Norges største matbloggere på TikTok med nesten 400 000 følgere. Du skal få lære hvordan du kan filme, redigere og lage spennende videoer, og kanskje starte din egen matkanal på TikTok? I tillegg vil du få god innføring i fotografering og lyssetting, spesielt rettet mot mat, men også portrettfotografering i studio og utendørs. Du får lære teknikker for å ta gode bilder, både av mennesker, mat og natur.

Hvem passer linja for?

Linja passer alt fra nybegynnere til de med noe erfaring. Det viktigste er at du er glad i mat, og ønsker å lære mer.

Å kunne lage mat er kanskje den viktigste ferdigheten du trenger for å et godt liv. Dette året skal du både få lære å lage rask og billig mat med få ingredienser, til avansert Michelin-mat som du kan imponere venner med. Din fremtidige kjæreste, familie og ikke minst du selv vil takke deg for at du har gått på EAT. Disse ferdighetene vil du ha med deg resten av livet.

Fellesskap

Mat handler om fellesskap

Hva er vel bedre enn å nyte et måltid som er laget med kjærlighet sammen med gode venner? Vi er sikre på at klassemiljøet i denne klassen kommer til å bli helt unikt. Vi skal lage mat sammen, utfordre hverandres kreativitet, pushe hverandre og lære av hverandre.

Reiser

Vi reiser på spennende turer både i Norge, Europa og Japan.

Italia eller Frankrike

På høsten reiser vi på studietur til enten Frankrike (Lyon) eller Italia (Roma). Klassen bestemmer i fellesskap hvor turen skal gå. Begge landene har noe av det aller ypperste å by på av mat. Frister det å lære å lage klassiske spesialiteter som Croissants eller coq au vin i Frankrike, eller de lekreste pastaretter av dedikerte og engasjerte kokker i Italia? Vi besøker anerkjente restauranter, og tar oss tid til både shopping og kulturelle opplevelser i byene vi besøker.

 

Norge:

Vi møter inspirerende kokker med ulike ferdigheter og fokus, for å få inspirasjon og lære tips og triks:

  • Arne Brimi – kunsten å lage mat på bål
  • August og Martin – rask og enkel mat, og innhold for sosiale medier (TikTok og Instagram)
  • Eyvind Hellstrøm – nivået vi drømmer om
  • Og mange flere…

 

 

 

Japan

Japan er et av verdens mest spennende land for den matglade, og det er lett å finne mat av høy klasse, både på gata og på de utallige restaurantene.

Du får smake førsteklasses Sushi, Ramen, Kobe biff, Okonomiyaki og andre japanske spesialiteter.

Vi skal bli kjent med Japansk kultur og oppleve alt fra sumo wrestling og baseball til den høyteknologiske og futuristiske siden av landet, med det siste innen elektronikk og teknologi. Vi starter reisen i Tokyo, og reiser med høyhastighetstoget “Shinkansen” for å besøke flere byer og landsbygda med de eldre delene av landet.

Mat i det fri

Har du lagt merke til at maten smaker enda bedre ute på tur?

Du får også bli med på lavteskel turer i skogen og på fjellet hvor vi lager mat på bålet. Hva med å imponere vennene med bålgrillet Laks med honning-soyasaus, Kyllingkebab med Sataysaus, eller Eplepay på bål? Det blir turer lokalt i Hurdal, og hytteturer på fjellet hvor fokuset er på kos, hygge, opplevelser og god mat.

Ferdigheter

Her er noe av det du får lære:

  • Skjæring og kutte-teknikker (Bli en reser med kniven)
  • Teoretisk kunnskap; Hva foregår i panna? Skjønne hva de ulike ingrediensene gjør i retten. Hva kan vi erstatte med om vi mangler en ingrediens?
  • Norsk tradisjonsmat
  • Meksikansk (Burritos, Quesedillas med ditt eget Tacokrydder)
  • Indisk (Ghara masala, Tandoori, Butter Chicken)
  • Thai (Pad Thai kylling, Green Curry)
  • Japansk (Sushi, Yakitori grillspyd, Okonomiyaki pannekake)
  • Kinesisk (Dumplings, Chow Mein)
  • Italiensk (Pizza, Pasta bolognese, Carbonara, Pesto, Tiramisu)
  • Fransk (Croissants, Boeuf Bourguignon, Crepes pannekaker)
  • Midtøsten (Shawarma, Kebab)
  • “Ungdomsmat” (Smoothie bowls, Wraps, Salater, hjemmelaget hamburger med saftig tilbehør)
  • Vegetarretter
  • Saftig bakverk (Vaniljeknute, Kanelsnutt, Kardemommebolle)
  • Desserter
  • “Å sånn lager du…innhold for sosiale medier” TikTok og Instagram-kurs med August og Martin

Fasiliteter

Klasserommet vårt er flunkende nytt i 2024.

I januar 2024 bygger vi et kliss nytt skolekjøkken på skolen vår med det aller mest moderne utstyret for matlaging. Rommet er lyst og trivelig med store vinduer. Vi bygger også et lekkert spiserom hvor vi dyrker fellesskapet og nyter den nydelige maten vi lager sammen.

Pris EAT

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser EAT

  • Innmeldingspenger -

    Innbetales ved opptak.

    3 000,-
  • Kost og losji -

    Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

    92 800,-
  • Felleskostnader -

    Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

    16 400,-
  • Linjekostnad EAT -

    Inkluderer 1 ukers tur til Italia eller Frankrike, ca 2 ukers tur til Japan. Flere turer i Norge både til Oslo og friluftslivturer. Besøk hos Arne Brimi i Vågå. All undervisning og mat som lages på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

    46 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

158 200,-

Instagram@hvf.no

Sjekk ut Tuva og Thale sin vlogg, og se hvordan en helg på Hurdal Verk kan se ut 🤩
Her kan du se hvordan en dag på Hurdal Verk folkehøyskole kan se ut 🤩🙌🏽

#fhsliv #folkehøgskole #hurdalverkfolkehøgskole @folkehogskolene
Visste du at vi har ei linje som heter @hvf.adrenalin ?Kan du tenke deg en hverdag med ski, snowboard, surf, klatring, downhillsykling, vindtunnel, dødsing, kiting og mye mer må du sjekke ut HVF.no/adrenalin. Det er fortsatt ledige plasser til neste skoleår. 

#fhsliv #folkehøgskole
I morgen starter volleyballhelgen🙌🏽 Vi gleder oss til å ta imot elever fra de siste 5 årene til en helg fylt av gjensynsglede, volleyball, god prat, mat og mye mer 🥰☕️🏐
Denne uken har vi hatt tilvalgsuke på Hurdal Verk, hvor elevene har fått mulighet til å være med på en rekke ulike valgfag⛷️ 

#foryou #foryoupage #hurdalverkfhs #fhsliv #folkehøgskole
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridelinja.