Idrett Ball Brasil

Ser du for deg et helt skoleår med idrett og ballspill? Med reise til Brasil og USA, i tillegg til Champions League-tur i Europa? Da er dette linja for deg!

Hverdagen

Synes du at ballspill er mer motiverende trening enn løpeturer på asfalt? Det gjør vi og. Her har du muligheten til å komme i ditt livs form på den best tenkelige måten, nemlig med ballspill.

Vi fyller hverdagen med ballspill og variert idrett. Hovedidrettene våre er fotball/futsal, volleyball, basketball og håndball. I tillegg får du også lære deg idretter som spikeball, squash, tennis, badminton, cageball, curling, innebandy, discgolf, ultimate, ishockey, og ikke minst den nye racketsporten Padel. Den store variasjonen hos oss gjør hverdagen motiverende og utviklende. Et år på Idrett Ball vil gjøre deg til en mer allsidig idrettsutøver, og være et godt grunnlag dersom du skulle ønske å ta idrettsutdannelse senere.

Du får lære om kosthold, idrettspsykologi og treningslære, i tillegg til styrketrening i våre styrkerom og crossfitsal. Med både gutter og jenter på linja er samhold og inkludering sentralt i den aktive hverdagen.

Hvilken idrett du har bakgrunn fra spiller ingen rolle så lenge du liker ballsport! Med ulik idrettsbakgrunn og ett bredt spekter av idretter vil vi hver vår gang oppleve å være fersk eller dreven. Dette er ei linje hvor det både er lov til å være god og nybegynner.

Vi samarbeider med linja Fotball & Groundhopping når vi spiller fotball. Vi spiller kamper mot andre skoler og deltar på turneringer. Det vil også bli muligheter for å spille kamper/ turneringer i volleyball mot andre folkehøgskoler og håndball mot lokale lag i Hurdal.

Brasil og USA

Drømmer du om å oppleve sambafotballens hjemland Brasil? Bli med oss til verdens mest ikoniske strand Copacabana i Rio de Janeiro for å spille beachvolley og fotball med brasilianere. Hva med en tur innom Miami i USA på vei hjem for å oppleve basketkamp for fulle tribuner og kanskje prøve fallskjermhopp?

Idrett Ball-klassen har hatt fantastiske studiereiser til Brasil i mange år før pandemien. I to år med korona har vi lengtet etter å komme tilbake, og nå melder endelig våre kontakter om at landet er åpnet, og da er vi klare til å dra!

I Rio skal vi bruke tid på strendene Copacabana, Ipanema og Leblon med beachvolley, futebol og futevolley. Vi skal på besøk i favelaen hvor du får bli kjent med lokale ungdommer. Ballen bringer oss sammen på tvers av språk og kultur. Vi spiller fotball, og griller, spiser og blir kjent. Vi besøker den berømte Kristus-statuen, ser fotballkamp på mektige Maracana stadion, du kan leie SUP, surfebrett, bade, eller ligge langstrakt og nyte varmen på den nydelige Ipanema-stranda. Hva med et kulturbesøk i det danseglade Lapa-området? Rio har uendelige muligheter.

Etter en uke med samba flyr vi videre til Miami for å oppleve amerikansk idrett på toppnivå og trene på South Beach, eller et av de mange treningssentrene i byen. Kanskje vil du sprenge noen personlige grenser med et tandemhopp i fallskjerm?

Champions League

Utenlandstur med idrett i verdensklasse

Har du drømt om å være til stede på en av de store fotballarenaene og oppleve Champions League-kamp? Her får du muligheten! I løpet av høsten reiser vi til en storby i Europa for å oppleve fotball i verdensklasse. Klassen er med på å bestemme reisemål. Blir det Camp Nou i Barcelona, Allianz Arena i Munchen, eller kanskje Old Trafford i Manchester, eller en helt annen by?

På reisen ser vi også etter muligheten for å se storkamper i andre idretter. Champions League-håndball, verdensklasse-futsal eller toppoppgjør i basketball er med på å sette prikken over I-en på Europaturen. I tillegg legger vi inn aktiviteter på turen basert på hvor linja reiser. Barcelona frister med sene kvelder med beachvolley, mens muligheten for 8v8-fotballkamper mot lokale lag er høyaktuelt i München.

Fokusområder

 • Fotball
 • Futsal
 • Volleyball
 • Beachvolley
 • Basketball
 • Håndball
 • Padel
 • Innebandy
 • Tennis
 • Cageball
 • Discgolf
 • Ultimate
 • Squash
 • Curling
 • Badminton
 • Spikeball
 • Ishockey
 • Paintball
 • Funksjonell styrketrening

Har du spørsmål om Idrett Ball? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjeansvarlig

Pris Idrett Ball

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Idrett Ball

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  2 900,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  84 600,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  18 800,-
 • Linjekostnad Idrett Ball -

  Inkluderer utenlandstur til Brasil og USA, 12-14 dager på våren og 5-7 dager på storbytur i Europa. Alle turer i Norge, turneringer, linjeutstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. Minimum halvpensjon er inkludert på våre reiser.

  38 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene for Lånekassen gjelder skoleåret 2021-22. De vil økes noe for 2022-23.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

144 300,-

Da var det min tur til å gi stafettpinnen videre🥲❤️ Tusen takk for et fantastisk år med mange fantastiske opplevelser, minner og ikke minst mange nye venner!❤️ Ønsker @elina.oesterhus masse lykke til med neste års kull!❤️
Vår, sol og smash på den lokale stranda!
Vi starter hvert skoleår med vår egen lille festival, med grillmat på menyen. Har du invitert noen på grillfest i sommer?

@folkehogskolene
High Five for bistandsarbeid!

Hvert år hjelper Hurdal Verk ulike prosjekter i Indonesia, i tillegg til et skoleprosjekt i Laos. Vi ser verdien av å være tett på de lokale der vi har våre studiereiser.

@folkehogskolene
Vi danser oss inn i sommerferien her på Hurdal Verk, med full skole til neste skoleår!

PS! Det er venteliste på alle linjer, men ikke nøl med å søke selv om det er fullt. Det kan dukke opp ledige plasser i sommer!

@folkehogskolene
Dokumentering av hverdagen på folkehøgskole er viktig! 

På linja Ticket To Ride er sosiale medier, vlogging, foto og video en del av undervisningen. Elevene får også mulighet til å velge dette i valgfag! 
@folkehogskolene
Vi elsker aktivitet!

Spikeball har blitt en slager her på skolen, i både linjefag, valgfag og på fritiden. Hva har du med deg på stranda i sommer?

@hvfball 
@folkehogskolene
Se på denne flotte gjengen!
I dag har vi sagt farvel til våre kjære andreårselever aka «stipper». Fra første stund har gjengen bidratt til å skape et sterkt samhold i elevflokken. De har bidratt på linjene, arrangert fredagskroer, hatt gode samtaler med elever og masse mer! Personalet er så takknemlige for å ha en sånn gjeng som et krydder i staben. Vel blåst @hvfstipper 
@folkehogskolene
Da var skoleåret 2021-2022 kommet til veis ende. 😢 Takk for et fantastisk år ❤️ Vi sees igjen!

@hvf.no @hvfexplore @folkehogskolene @hvfridelinja @hvfraskinn @hvfticket @hvffotball @hvfball @hvfsks @hvfadventure
Longboard er en fin aktivitet å holde på med i sola, vi koser oss de siste dagene🤩🛹☀️🤙🏽

#folkehogskolene #fhsliv