Idrett Ball

Ser du for deg et helt skoleår med idrett og ballspill? Da er dette linja for deg!

Hverdagen

Synes du at ballspill er mer motiverende trening enn løpeturer på asfalt? Det gjør vi og. Her har du muligheten til å komme i ditt livs form på den best tenkelige måten, nemlig med ballspill.

En typisk uke på Idrett Ball er å trene med ball 3-5 økter. Hovedidrettene våre er fotball/futsal, volleyball, basketball og håndball. I tillegg får du også prøve idretter som tennis, badminton, cageball, squash, curling, innebandy, discgolf, ultimate, spikeball, ishockey, og ikke minst den nye racketsporten Padel som vi har et stort anlegg med i nærheten. Den store variasjonen gjør hverdagen hos oss motiverende og utviklende. Et år på Idrett Ball vil gjøre deg til en mer allsidig idrettsutøver, og være et godt grunnlag dersom du ønsker å ta idrettsutdannelse senere.

Vi samarbeider med linja Fotball & Groundhopping når vi spiller fotball. Vi spiller kamper mot andre skoler og deltar på turneringer. Det vil også bli muligheter for å spille kamper/ turneringer i volleyball mot andre folkehøgskoler og håndball mot lokale lag i Hurdal.

Du får lære om kosthold, idrettspsykologi og treningslære, i tillegg til styrketrening i våre styrkerom og crossfitsal. Med både gutter og jenter på linja er samhold og inkludering sentralt i den aktive hverdagen.

Denne linja passer for deg som liker å drive med ballidrett. Hvilken idrett du har bakgrunn fra spiller ingen rolle så lenge du liker ballsport! Med ulik idrettsbakgrunn og ett bredt spekter av idretter vil vi hver vår gang oppleve å være fersk eller dreven. Dette er ei linje hvor det både er lov til å være god og nybegynner.

USA - Florida - Miami

På våren retter vi nesa mot varmere strøk og flytter klasserommet til Miami - Florida, USA.

Her skal vi oppleve idrett i verdensklasse når vi besøker store arenaer for å se Basketball (Miami Heat), baseball (Miami Marlins), Amerikansk fotball (Miami Dolphins). Andre idretter er også aktuelle. Vi benytter mulighetene som byr seg når vi er der. Vi skal benytte fantastiske treningsfasiliteter og nyte sol og varme på ikoniske Miami Beach. Vi skal spise deilig amerikansk mat og verdens beste salty donuts. Vi kjører ned til Key West for å prøve snorkling i nationalparken, og kanskje tør du prøve å hoppe i fallskjerm?

Spania

Ballsport i verdensklasse!

I oktober/november, når det er mørkt og kaldt i Norge, reiser vi til Barcelona. Her skal vi både få med oss La Liga kamp og kamp med Barcelonas håndball-, basket eller futsal lag. Alle i absolutt toppklasse! Vi besøker også Camp Nou, opplever byen og selvsagt blir det tid til å nyte sol og varme på stranda og å spille litt fotball og beachvolleyball.

Fokusområder

 • Fotball
 • Futsal
 • Volleyball
 • Beachvolley
 • Basketball
 • Håndball
 • Padel
 • Innebandy
 • Tennis
 • Cageball
 • Discgolf
 • Squash
 • Curling
 • Badminton
 • Spikeball
 • Ishockey
 • Paintball

Har du spørsmål om Idrett Ball? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjeansvarlig

Pris Idrett Ball

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Idrett Ball

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  2 900,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  84 600,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  18 500,-
 • Linjekostnad Idrett Ball -

  Inkluderer alle turer i Norge, turneringer, linjeutstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja.

  11 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene gjelder skoleåret 2021-22

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

117 000,-

Og med det gir eg stafettpinnen videre til @emil_thorbjornsen38 og neste års Idrett Ball-gjeng🤩 ett fantastisk unikt og gøyalt år er ferdig, men livet må gå videre❤️
Tb til en fantastisk utekonsert på tunet🤩✨🎸🌿 #hurdalverk #fhsliv #utekonsert #godstemning
Denne herlige stippegjengen er klare for å ta i mot årets elever på lørdag!
There is beauty in being different and there lies harmony and progress in respecting those differences🤗❤.. Love unites us all.

Argentina 🇦🇷 Uganda 🇺🇬 Jamaica 🇯🇲Cambodia 🇰🇭Vietnam 🇻🇳Norway 🇳🇴Peru 🇵🇪USA 🇺🇸Spain 🇪🇸China 🇨🇳 and Colombia 🇨🇴 have been represented this year at HURDAL VERK FOLKEHØGSKOLE - Norway

#EmbracingDiversity

Moses Mugisha (internatassistent på Hurdal Verk. Til venstre i bildet)

#hvf.no
#fhsliv
#folkehøgskole
Se på den fantastiske gjengen! 😍 Etter å ha blitt knytt sammen med sterke vennskapsbånd i et utrolig flott år på Hurdal Verk folkehøgskole, var dagen før avskjed kommet.
TAKK FOR ET FANTASTISK ÅR!
VI SEES IGJEN!

#hvf.no
#fhsliv
#hurdal
#hurdalverk
#folkehøgskole