Idrett Ball

Ser du for deg et helt skoleår med idrett og ballspill? Med reise til Brasil, i tillegg til Champions League-tur i Europa? Da er dette linja for deg!

Hverdagen

Synes du at ballspill er mer motiverende trening enn løpeturer på asfalt? Det gjør vi og. Her har du muligheten til å komme i ditt livs form på den best tenkelige måten, nemlig med ballspill.

Vi fyller hverdagen med ballspill og variert idrett. Hovedidrettene våre er fotball/futsal, volleyball, basketball og håndball. I tillegg får du også lære deg idretter som spikeball, squash, tennis, badminton, cageball, curling, innebandy, discgolf, ultimate, ishockey, og ikke minst den nye racketsporten padeltennis. Den store variasjonen hos oss gjør hverdagen motiverende og utviklende. Et år på Idrett Ball vil gjøre deg til en mer allsidig idrettsutøver, og være et godt grunnlag dersom du skulle ønske å ta idrettsutdannelse senere.

Du får lære om kosthold, idrettspsykologi og treningslære, i tillegg til styrketrening i våre styrkerom og crossfitsal. Med både gutter og jenter på linja er samhold og inkludering sentralt i den aktive hverdagen.

 Med ulik idrettsbakgrunn og ett bredt spekter av idretter vil vi hver vår gang oppleve å være fersk eller dreven. Hvilken idrett du har bakgrunn fra spiller ingen rolle så lenge du liker ballsport! Dette er en linje hvor det både er lov til å være god og nybegynner.

Vi samarbeider med linja Fotball & Groundhopping når vi spiller fotball. Vi spiller kamper mot andre skoler og deltar på turneringer. Det vil også bli muligheter for å spille kamper/ turneringer i volleyball mot andre folkehøgskoler og håndball mot lokale lag i Hurdal.

Brasil

Drømmer du om å oppleve sambafotballens hjemland Brasil? Bli med oss til verdens mest ikoniske strand Copacabana i Rio de Janeiro for å spille beachvolley og fotball med brasilianere.

Idrett Ball-klassen har hatt fantastiske studiereiser til Brasil i mange år før pandemien. I to år med korona har vi lengtet etter å komme tilbake, og nå melder endelig våre kontakter om at landet er åpnet, og da er vi klare til å dra!

I Rio skal vi bruke tid på strendene Copacabana, Ipanema og Leblon med beachvolley, futebol og futevolley. Vi skal på besøk i favelaen hvor du får bli kjent med lokale ungdommer. Ballen bringer oss sammen på tvers av språk og kultur. Vi spiller fotball, og griller, spiser og blir kjent. Vi besøker den berømte Kristus-statuen, ser fotballkamp på mektige Maracana stadion, du kan leie SUP, surfebrett, bade, eller ligge langstrakt og nyte varmen på den nydelige Ipanema-stranda. Hva med et kulturbesøk i det danseglade Lapa-området? Rio har uendelige muligheter!

Champions League

Utenlandstur med idrett i verdensklasse

Har du drømt om å være til stede på en av de store fotballarenaene og oppleve Champions League-kamp? Her får du muligheten! I løpet av høsten reiser vi til en storby i Europa for å oppleve fotball i verdensklasse.  Blir det Camp Nou i Barcelona, Allianz Arena i München, eller kanskje Old Trafford i Manchester? Linja er med på å bestemme reisemål på denne studiereisen.

På reisen ser vi også etter muligheten for å se storkamper i andre idretter. Champions League-håndball, verdensklasse-futsal eller toppoppgjør i basketball er med på å sette prikken over I-en på Europaturen. I tillegg legger vi inn aktiviteter på turen basert på hvor linja reiser. Barcelona frister med sene kvelder med beachvolley, mens muligheten for 8v8-fotballkamper mot lokale lag er høyaktuelt i München.

Fokusområder

 • Fotball
 • Futsal
 • Volleyball
 • Beachvolley
 • Basketball
 • Håndball
 • Padel
 • Innebandy
 • Tennis
 • Cageball
 • Discgolf
 • Ultimate
 • Squash
 • Curling
 • Badminton
 • Spikeball
 • Ishockey
 • Paintball
 • Funksjonell styrketrening

Har du spørsmål om Idrett Ball? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjeansvarlig

Pris Idrett Ball

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Idrett Ball

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad Idrett Ball -

  Inkluderer utenlandstur til Brasil, 10-12 dager på våren og 5-6 dager på storbytur i Europa. Alle turer i Norge, turneringer, linjeutstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. Minimum halvpensjon er inkludert på våre reiser. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  41 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

153 200,-

Mandag kveld kom vi tilbake fra Brasil, og vi ser tilbake på en fantastisk tur ⚽️🌸🦋🫶🏻 Mari, en av årets elever på linja har dokumentert, så her får dere et lite innblikk fra turen vår <3
Like gode med granittsteiner som med ball 🥌
Da er vi klar for kamp på ullevoll stadion Norge-Georgia!!
Da var det vår tur til å takke for oss og gi stafettpinnene videre❤️Det har vært et nydelig år med en fantastisk klasse, som alltid bringer god stemning og har en innsats som ofte er på topp❤️ Vi sitter igjen med mange gode minner og vennskap🫶 masse lykke til til @simensvenheim og @lena_moe med neste års gjeng, vi tror dere kommer til å gjøre det super bra❤️
Copacabana!
I dag cageball!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridelinja.
Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
Sjekk ut Tuva og Thale sin vlogg, og se hvordan en helg på Hurdal Verk kan se ut 🤩
Her kan du se hvordan en dag på Hurdal Verk folkehøyskole kan se ut 🤩🙌🏽

#fhsliv #folkehøgskole #hurdalverkfolkehøgskole @folkehogskolene