Explore

Er du glad i reising, idrett og aktivitet er dette linja for deg! Bli med på «Amazing Race Norge», tur til Spania og Ecuador med lærerike opplevelser og minner for livet.

Explore

Søk nå

Spania

Når høstkulden sniker seg innpå kroppen, reiser vi på vår første utenlandstur som går til Spania.

På Kanariøyene får vi erfare hva disse unike øyene har å by på av kultur, aktivitet og spektakulære opplevelser. Via Ferrata, sykling, vulkaner og vill natur er noe av det vi skal få oppleve.

 

Strendene inviterer oss til både surfing, beachvolley, vannaktiviteter og vakre solnedganger. Og alt dette sammen med en klasse hvor du trolig vil finne venner for livet.

Vi lærer om en kultur som bygger på spanske tradisjoner, men har tydelig tilknytning til vestkysten av Afrika.

SØR-AMERIKA: Ecuador

Drømmer du om å oppleve Sør-Amerika? I mars/april flytter vi klasserommet til Ecuador.

I løpet av 2 uker skal vi utforske Ecuador fra nord til sør. Vi starter med opplevelser i den spennende fjellbyen Quito, videre inn i regnskog i Mindo. Eksotisk vegetasjon, spennende dyr og nydelige fossefall er noen stikkord.

Vi kaller oss for “Explorere“, og som ordet tilsier forflytter vi oss relativt ofte slik at vi får oppleve mer.

Vi reiser videre sørover i landet, besøker Amazonas og får nære møter med jungelen og videre til ekstremsportens mekka Banos, hvor du får muligheten til å sprenge noen grenser med luftige svev, hvis du vil! Fra Riobamba drar vi til Chimborazo og beveger oss over 5000 moh. Vi avslutter turen ved stillehavskysten og Guayaquil hvor vi lander turen med sol, varme og hvite strender.

Ecuador er et eksotisk og utrolig vakkert land i Sør-Amerika, og byr på et stort spekter av opplevelser, alt fra storby til jungel, regnskog, høye fjellkjeder, varmt klima, vennlig befolkning og deilig mat. Vi skal få en smakebit av alt Ecuador har å by på.

 

 

Amazing Race Norge

Hva gjør du hvis du står midt på Oslo S uten penger og skal komme deg nord, sør, øst eller vest på kortest mulig tid?

På Explore lager vi vårt eget «Amazing Race». Klassen deles i grupper som får oppgaver dere skal løse sammen. Dere skal ta dere frem på egenhånd, møter på ulike hindringer og får nye utfordringer på ulike pitstops. Her får dere bruk for kreativitet, utradisjonelle løsninger og litt “gutsing” når dere konkurrerer mot klassekamerater om å komme først frem til målet, hvor premien venter…

Trening

Den treningsglade reiselinjen!

Explore er en aktiv linje med mye idrett, friluftsliv og aktivitet i løpet av en vanlig uke. Du vil få prøve deg på alt fra klatring, snorkling, surfing, boblefotball, frisbeegolf, flere ulike ballspill, ski/snowboard, bli utfordret innen kondisjon- og styrketrening og mye mer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett og trening, og er villig til å møte nye utfordringer.

Hverdagen

Hverdagen på Explore blir fylt med mange ulike aktiviteter og tema. Vi går gjennom flere temauker gjennom året, du får prøvd deg i Dilemmauke, Mesternes Mester, Forræder, elevkveld, og kanskje det kommer noen overraskelser underveis.

Noen høydepunkter:

 • Ecuador
 • Spania
 • “Amazing race”
 • Spansk
 • Idrett og friluftsliv
 • Styrke og kondisjonstrening
 • Ski/snowboard
 • Kultur
 • Veldedighet – Frivillig arbeid

Er du klar for et annerledes år med et stort spekter av aktivitet og opplevelser? Da er EXPLORE linjen for deg!

Har du spørsmål om Explore? Ta kontakt med en elev, eller spør linjeansvarlig

Pris Explore

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Explore

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad Explore -

  Inkluderer tur til Ecuador og Spania, “Amazing Race” og alt opplegg på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  42 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

154 200,-

Turen vår så langt⭐️
Det er snart for studieturer ! 🌎 Sjekk ut hvf.no for å se våre destinasjoner 🧳 #fhsliv #travel
Recap av det første semesteret på Explore ! 🙅‍♀️🙅‍♂️
Takk for turen til Güigüi beach @climbo.rocks 🏝️☀️
Gran Canaria har en vill og vakker natur som egner seg perfekt til en dag med Via Ferrata 🧗‍♀️
Skoleåret oppsummert etter 6 uker ! 🤩 #fhsliv #folkehøgskole
Takk for turen ! 🏕️🔥 #fhsliv #folkehogskolene #explore
Explore og Råskinn startet linjeuka med klatring hos #høytundertaket @hvf.no @hvfraskinn @hvfexplore
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridning.
Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
Gode minner fra dagene i Thailand og Vietnam🏝️🫶🏼
.
.
.
#hvf#fhsliv #hvftickettoride #folkehøgskole
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridning.

Les mer

Linjeansvarlig Explore

Sindre Frantzen 

Sindre er 29 år gammel, er utdannet idrettslærer og er en allsidig og aktiv person. Sindre er i sitt ess når han kan leke seg med varierte aktiviteter i vannet eller på ski

Lurer du på noe angående Explore er det bare å ta kontakt med Sindre.

Epost: sfrantzen@hvf.no

 

Trening

Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form.  Du vil få prøvd deg på idretter som frisbeegolf, volleyball, landsailing, surfing og sykling. I tillegg ligger skolen vår i gangavstand fra Hurdal skisenter med en bra park og bakker for alle nivåer, noe vi vil utnytte oss av. Vi krever ikke at du er i din livs form, men året inneholder mye fysisk aktivitet og utfordringer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett, trening og at du er villig til å ta utfordringer vi møter.

Sport og språk

I løpet av året vil du få muligheten til å lære deg litt spansk. Har du vært på ferie i Spania og tenkt, «hvis jeg bare kunne få sagt hva jeg mente…» Fortvil ikke, nå kan du få lære. I gjennom året vil vi ha verbal og praktiserende spanskundervisning på skolen og ute i verden.