Explore

Er du glad i reising, idrett og aktivitet er dette linja for deg! Bli med på «Amazing Race Norge», tur til Spania og Ecuador med lærerike opplevelser og minner for livet.

Explore

Søk nå

Spania

Når høstkulden sniker seg innpå kroppen, reiser vi på vår første utenlandstur som går til Spania.

Når gradene synker og høsten sniker seg innpå, stikker vi av til Spania for å oppleve spansk kultur og aktiviteter. Vi reiser mellom ulike byer i sør-Spania og utnytter det naturen og landet har å by på.

Strendene inviterer oss til både surfing, beachvolley, vannaktiviteter og vakre solnedganger. Og alt dette sammen med en klasse hvor du trolig vil finne venner for livet.

Vi gjennomfører også vår egen versjon av Mesternes Mester på denne studiereisen.

SØR-AMERIKA: Ecuador

Drømmer du om å oppleve Sør-Amerika? I mars/april flytter vi klasserommet til Ecuador.

I løpet av 2 uker skal vi utforske Ecuador fra nord til sør. Vi starter med opplevelser i den spennende fjellbyen Quito, videre inn i regnskog i Mindo. Eksotisk vegetasjon, spennende dyr og nydelige fossefall er noen stikkord.

Vi i Explore kaller oss for “Explorere“, og som ordet tilsier forflytter vi oss relativt ofte slik at vi får oppleve mer.

Vi reiser videre sørover i landet, besøker Amazonasjungelen og videre til ekstremsportens mekka Banos, hvor du får muligheten til å sprenge noen grenser med luftige svev, hvis du vil!  Det blir selvsagt også tid til å oppleve fjellturer i ubeskrivelig vakker natur. Vi reiser videre til kysten ved Stillehavet og Guayaquil hvor vi lander turen med solvarme og hvite strender.

Ecuador er et eksotisk og utrolig vakkert land i Sør-Amerika med varmt klima, vennlig lokalbefolkning og deilig mat.

 

Amazing Race Norge

Hva gjør du hvis du står midt på Oslo S uten penger og skal komme deg nord, sør, øst eller vest på kortest mulig tid?

På Explore lager vi vårt eget «Amazing Race». Klassen deles i grupper som får oppgaver dere skal løse sammen. Dere skal ta dere frem på egenhånd, møter på ulike hindringer og får nye utfordringer på ulike pitstops. Her får dere bruk for kreativitet, utradisjonelle løsninger og litt “gutsing” når dere konkurrerer mot klassekamerater om å komme først frem til målet, hvor premien venter…

Trening

Den treningsglade reiselinjen!

Explore er en aktiv linje med mye idrett, friluftsliv og aktivitet i løpet av en vanlig uke. Du vil få prøve deg på alt fra tennis, klatring, elvepadling, surfing, boblefotball, nattfrisbee, flere ulike ballspill, ski/snowboardbli utfordret innen kondisjon- og styrketrening og mye mer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett og trening, og er villig til å møte nye utfordringer.

Fokusområder

 • Ecuador
 • Spania
 • “Amazing race”
 • Spansk
 • Idrett og friluftsliv
 • Styrke og kondisjonstrening
 • Ski/snowboard
 • Kultur
 • Veldedighet – Frivillig arbeid

Har du spørsmål om Explore? Ta kontakt med en elev, eller spør linjeansvarlig

Pris Explore

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Explore

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  85 900,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  15 000,-
 • Linjekostnad Explore -

  Inkluderer tur til Equador og Spania, “Amazing Race” og alt opplegg på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.) Dersom koronasituasjonen gjør at vi ikke får reist på alle turene som er inkludert, vil du få refundert ubrukt linjekostnad.

  41 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene for Lånekassen gjelder for skoleåret 2023-24. Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

144 900,-

Endelig er vi i gang!💥
Denne uken har Exploregjengen blitt kjent gjennom lek, aktivitet og en tur opp Rognstadkollen i godvær🌿🏔️☁️
Målgang Amazing Race 2023!
Hele skolen tok turen til Hurdalsjøen, hvor vi badet, grillet, spilte spikeball og volleyball 🛶🏐🤩🙌🏽
Mye spenning i luften første skoledag! Godt det er starten på et fantastisk år med vennskap, aktiviteter, opplevelser og mye mer 🎉

@folkehogskolene
#fhsliv
#folkehøgskole

Les mer

Linjeansvarlig Explore

Sindre Frantzen 

Sindre er 29 år gammel, er utdannet idrettslærer og er en allsidig og aktiv person. Sindre er i sitt ess når han kan leke seg med varierte aktiviteter i vannet eller på ski

Lurer du på noe angående Explore er det bare å ta kontakt med Sindre.

Epost: sfrantzen@hvf.no

 

Trening

Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form.  Du vil få prøvd deg på idretter som frisbeegolf, volleyball, landsailing, surfing og sykling. I tillegg ligger skolen vår i gangavstand fra Hurdal skisenter med en bra park og bakker for alle nivåer, noe vi vil utnytte oss av. Vi krever ikke at du er i din livs form, men året inneholder mye fysisk aktivitet og utfordringer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett, trening og at du er villig til å ta utfordringer vi møter.

Sport og språk

I løpet av året vil du få muligheten til å lære deg litt spansk. Har du vært på ferie i Spania og tenkt, «hvis jeg bare kunne få sagt hva jeg mente…» Fortvil ikke, nå kan du få lære. I gjennom året vil vi ha verbal og praktiserende spanskundervisning på skolen og ute i verden.