Adventure

ER DU EVENTYRLYSTEN? Adventure tar deg til steder du har drømt om og gir deg erfaringer du trenger for livet.

ER DU EVENTYRLYSTEN?

Søk nå

Adventure er en samfunnsbevisst, sporty og engasjert gjeng som lærer best når de kan studere, gruble, diskutere og erfare. Reiser er et godt middel til kunnskap, målet er en bærekraftig jordklode hvor vi kan bidra på vår måte. Trives du med å være i fysisk aktivitet og ha et globalt perspektiv, er dette plassen for deg!

Champions League

Vår første utenlandstur blir skreddersydd for sportsinteresserte eventyrere. Straks trekningen av gruppespillet er klar velger vi en by hvor opplevelsene står i kø.

Hva med en høsttur til Milano med kamp på San Siro Stadion eller Madrids Santiago Bernabeu? Kanskje blir det heller  en uforglemmelig atmosfære på Parc des Princes i Paris, eller en opplevelse for livet på Camp Nou i Barcelona? Vi reiser med lite bagasje, bor enkelt og jakter på reiseminner utenom shoppingsenterne.

Thailand

Et reiseeventyr med backpacker-preg Bangkok - Kanchanaburi - KohChang.

Bangkok, en av verdens mest pulserende storbyer og et møtepunkt for backpackere fra hele verden. Vi oppsøker eventyret ved de fantastiske tempelområdene så vel som i bakgatene hvor ikke så mange reisende ferdes.

Kanchanaburi er blant annet kjent for «Broen over elven Kwai». Den ble bygd av allierte soldater og asiatiske slavearbeidere under den 2. verdenskrig. Rundt 100.000 mennesker mistet livet under byggingen, noe som gjorde at den ble kjent som «Dødens jernbane». Samtidig får vi eksotiske utfordringer i tropisk regnskog og nærkontakt med elefanter, løver og tigre.

KohChang ligger sørøst for Bangkok. Øya er spesielt kjent for sitt frodige landskap, flotte strender og gode muligheter for dykking og snorkling. Vi opplever fargesprakende natur både under og over vannflaten og lærer mer om hvordan koraller og undervannsliv kan bevares. Gruppevis kan vi dra på utflukt med longtailbåter eller nyte strandlivet under tropesolen.

Egypt

To ukers reise med backpacker-preg i Egypt. Snorkling og dykking i Rødehavet, topptur til Mount Sinai, ekskursjon til Kairo med Pyramidene, Sfinxen, kulturopplevelser og spennende basarer. Fremkomstmidler inkluderer både kamel og fire-hjuling. Dessuten er klimaet ypperlig for kondisjonstrening og fotturer. Mulighetene er mange når vi setter kursen mot Egypt!

Vi gjennomfører et variert reiseopplegg med attraksjoner vi selv prioriterer, og ikke minst får du en interkulturell erfaring som vil være verdifull også etter folkehøgskolen. Klassen reiser felles det meste av tiden, men det blir også noen dager med backpacker-preg i mindre grupper.

Fokusområder

 • Turplanlegging
 • Internasjonale spørsmål
 • Egypt
 • Thailand
 • Champions League
 • Kondisjonstrening
 • Styrketrening
 • Ballspill
 • Interkulturell forståelse
 • Reiselivsindustrien

Har du spørsmål om Adventure? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjeansvarlig

×

  Pris Adventure

  Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

  Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

  Priser Adventure

  • Innmeldingspenger -

   Innbetales ved opptak.

   3 000,-
  • Kost og losji -

   Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

   92 800,-
  • Felleskostnader -

   Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

   16 400,-
  • Linjekostnad Adventure -

   Inkluderer fotballtur med Champions League-kamp til en europeisk storby. Innholdsrike turopplegg til Thailand og Egypt, og turer i Norge. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet.)

   48 000,-

  Rom

  Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  Lånekassen

  Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

  -

  Søk lån og stipend

  Summen du må dekke selv

  160 200,-

  Da reiser vi hjem til Hurdal ifra Bangkok🛫tusen takk for turen Adventure-gjengen❤️

Her er en liten oppsummeringsvideo av turen laget av @dagnynekkoy 🤩
  Båttur + Snorkling = Sant🐠⛴️
  Make It A Better Place🌍

Trash Hero x Adventure 2024

Adventure er en samfunnsbevisst, sporty og engasjert gjeng!
I dag har vi fått være med @trashherokohchang å rydde opp søppel fra strendene her på Koh Chang🏝️

Vi fikk samlet sammen store mengder søppel, og takker «Trash Hero» for at vi fikk være med å gjøre deres hjørne av verden til et litt bedre sted!
  Gjengen har ankommet øya Koh Chang🏝️

Vi gleder oss til en uke med båttur, snorkling, nye kulturmøter, og ikke minst spennende gruppedager☀️
  ELEFANTASTISK🐘

Vi har blitt gode venner med noen elefanter fra Kanchanaburi i dag🥰
  Vi i Adventure har tilbrakt de første dagene i Bangkok, hvor vi blant annet har besøkt et buddhistisk tempel, tatt kollektivtransport med båt, vært på et av Thailands største kjøpesentre, og ikke minst vært å spist på en fantastisk restaurant på Baiyoke Sky Hotel🌆gjengen rater byen 10/10, tusen takk for denne gang Bangkok!

I morgen drar vi ut av storbyen og inn i jungelen med regnskog, fossefall og tropiske elver🏞️
Vi skal nemlig til Kanchanaburi!
  Average tuk-tuk tur i Bangkok🛺
  Vi har landet i Thailand, og ankommet Bangkok🇹🇭

Dette er litt av det vi har gjort de siste 24 timene, på reisen til «Smilets land»😁

#hurdalverkfolkehøgskole #thailand #hvfadventure #bangkok
  This error message is only visible to WordPress admins
  Error: There is no connected account for the user hvfridning.
  Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
  Gode minner fra dagene i Thailand og Vietnam🏝️🫶🏼
.
.
.
#hvf#fhsliv #hvftickettoride #folkehøgskole
  This error message is only visible to WordPress admins
  Error: There is no connected account for the user hvfridning.

  Les mer

  Trening

  Fysisk trening er viktig på Adventure, slik at formen ikke skal begrense opplevelsene! Vi krever ikke at du er i toppform til skolestart, men forventer at du har idrettsglede og tar utfordringene vi møter. Fotball og andre ballidretter står sentralt. Vi deltar i spennende konkurranser som Mikro-Triathlon og motbakkeløp sammen med andre linjer på skolen.

  Undervisning

  Linja reiser på kortere ekskursjoner i Norge. Undervisningen gir deg innsikt i spennende tema som interkulturell forståelse, reiselivsfag, media, turplanlegging og Nord-Sør spørsmål. Adventure vektlegger at god læring skjer i sosiale fellesskap. Pedagogikken er dialogbasert med stor grad av elevdeltakelse. Vi tilstreber refleksjon over egne erfaringer og læring i stadig nye situasjoner. Målet er at felles engasjement og ny kunnskap blir til verdifull livserfaring.