Hestesport

Hos oss får du kombinere hesteglede og fellesskap med gode venner. Hurdal Hestesenter ligger rett ved skolen og har stallplass til 21 hester, 20x40 ridehall og nybygd utebane på 40x80.

Ridelinja

Søk nå!

Hvorfor velge Hestesport?

Har du hestedilla, egen hest, eller bare lyst til å prøve hvordan det er og drive med hest daglig?

Med naturskjønne omgivelser på alle kanter, skolehester for enhver smak og erfarne lærere i ridning og kjøring ligger forholdene virkelig til rette for å utvikle deg innen hest og hestesport.

Rideundervisning

I dressurtimene jobber vi med å forbedre sits og innvirkning på hesten.

Vi går gjennom alt fra de grunnleggende øvelsene, til øvelser på middels nivå. Undervisningen tilpasses i størst mulig grad den enkeltes nivå.

Sprangtimene vil gi deg mulighet til å utvikle både deg selv og hesten gjennom tekniske øvelser med hinder og bommer. Du vil få sitstrening, banetrening og prøve terrenghinder.

Vi arrangerer interne konkurranser i programridning og banehopping, og du kan delta på klubbstevner på stedet. Du får også mulighet for å ta Grønt Kort!

Kjøresport

Kjøresporten er fartsfylt og spennende, og i sterk vekst i Norge.

Du vil få grunnleggende opplæring i kjøring. Sikkerhet, sele på/av og spenne for/fra. Kjøreundervisningen retter seg inn mot DMP, som vil si dressur, maraton og presisjonskjøring. Instruktør Geir Mosteid er selv aktiv i sporten.

Teoriundervisning

Sikkerhet er det aller viktigste å lære i all omgang med hest, og dette tar vi tak i både teoretisk og praktisk fra første dag.

Hestens helse er helt avgjørende for et godt hestehold, og vi er så heldige å ha med oss veterinær Angjerd Skeie på laget. Angjerd har spesialisert seg på hest og alt som har med bein og halthet å gjøre. Hun vil ha både teoretisk undervisning, og gi deg mulighet til praktisk medvirkning når skolehestene eller din egen trenger vaksine, tannrasp eller evt annet.

Vi har i tillegg timer i ridelære, stallteori, sårbehandling/bandasjering, utstyrsbruk, fôring, treningsopplegg og sykdommer.

Kroatia

Vår første linjetur går til Kroatia.

For å oppleve dette fantastiske landet på det mest miljøvennlige viset, velger vi seilbåt som fremkomstmiddel. Kroatiakysten består av 1300 øyer, og vi seiler innaskjærs, praktisk talt uten bølger. Vi legger til i ny havn hver ettermiddag, og besøker blant annet den berømte byen Hvar, borgbyen Korcula og nydelige badebukter. Dette er en helt unik tur for å bygge samhold, oppleve mestring og kose seg med bading og sol. Vi er så heldig å ha med egen skipper; nemlig kjøreinstruktør Geir – som lærer deg å navigere både med hest og i båt.

Danmark - Islandshest

På vårparten tar vi turen til Læsø i Danmark.

På denne idylliske øya finner vi gården Krogbækgaard, der de driver stort med islandshest. Vi får en innføring i gangarten tølt, og rir på tur i spektakulært landskap. Etter noen timer i salen, smaker det ekstra godt med piknik i det fri. Turen toppes med strandgalopp, som både hester og ryttere elsker! Tilbake på gården gjør det godt med en velværestund i jacuzzien, etterfulgt av hjemmelaget og kortreist middag. Dette er en skikkelig kosetur, som alle tidligere elever drømmer om å få gjøre igjen!

 

Stallen

Elevene på Hestesport er ansvarsbevisste, arbeidsomme og liker å ta i et tak!

Hestesenteret består av en treetasjes stall, med både skolehester og plass til oppstallere. Du kan leie skolehest, eller stallplass til egen hest. Vi har vaskespilt, tørkerom og skrittemaskin, i tillegg til ridehall og utebane med enkle terrenghinder. Hestene har romslige paddocker, med utetid hele dagen.

Som elev på Hestesport er du delaktig i de daglige gjøremålene i form av stallvakt, som går på rundgang. Du vil få opplæring og oppfølging, og har alltid stallvakt sammen med noen. Etter et år på Hestesport har flere av våre tidligere elever gått videre både på ridelærerutdanning, og veterinærstudier – kanskje får DU inspirasjon til å ta ditt valg videre i livet.

Dette får du prøve

 • Jobbe med hesten fra bakken (kontakt og kommunikasjon)
 • Longering og tømmekjøring (gir mulighet for å observere gangartene og arbeidsform)
 • Voltige (turning på hesteryggen)
 • Snørekjøring (fartsfylt vinteraktivitet med akebrett eller ski)
 • Mounted Games (stafett med ulike løyper)
 • Instruksjon av medelever (hvis du ønsker å prøve deg som ridelærer)
 • Naturridebane (en tilrettelagt løype i skogen, med forskjellige utfordringer underveis)
 • Islandshestridning (tølt)

Har du spørsmål om Hestesport? Ta kontakt med en elev på linja.

Trening

Kom i bedre form – bli en bedre rytter!

Vi trener én time i uka i skolens crossfitrom, med fokus på øvelser som kan gjøre deg bedre på hesteryggen.

Dagsopplevelser

Vi drar også på flere dagsturer for å lære og få inspirasjon til det vi driver med.

 • Kingsland Oslo Horse Show
 • Kjørestevne – Eget hesteshow for skolen
 • Norsk Hestesenter Starum, med omvisning og innblikk i deres utdanningstilbud
 • En løpsdag på Øvrevoll galoppbane
 • En løpsdag på Biri eller Bjerke travbane
 • Rideturer i skog og mark, med nye bestevenner!

Pris Hestesport

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Priser Hestesport

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  85 900,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  15 000,-
 • Linjekostnad Hestesport -

  Inkluderer alt linjeopplegg, linjeturer til Kroatia og Danmark. Oslo Horse show og andre turer. Kryss av under om du har med egen hest, eller vil leie av skolen.

  26 500,-

Hest

Du kan ha med egen hest, og slipper da å betale for leie av skolehest.

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene for Lånekassen gjelder for skoleåret 2023-24. Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

149 400,-

Dagens lunsjpause🤩
#hvfridelinja #kos #fhsliv
Dagen begynte tidlig, nå blir det køya😴...
#hvfridelinja
Det er sommer og ferietid i Hurdal, hestene er på beite og lader opp til nytt skoleår. Vi gleder oss til å treffe DEG når skoleåret starter🌞
#hvfridelinja #hvf #fhsliv
Et lite tilbakeblikk på hva vi drev på med når vi var på linjetur sammen💕
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
Error: There is no connected account for the user hvfridelinja.
I kveld overrasket de fantastiske stippene våre med Julekonsert. 😍
#lavterskel
#syngmeddenstemmenduhar
#fhsliv
@folkehogskolene
@hvf.no
Sjekk ut valgfagene våre 🤩

@folkehogskolene #hvf #valgfag

Linjelærer Hestesport

 

Gøril Mosteid

Gøril har drevet med hest hele livet. Etter noen år med praksis både i rideskole og ved Beitostølen Helsesportsenter, tok hun ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter Starum. Hun er glad i turer både med hest og til fots med hunden.

Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Hestesport ta kontakte med Gøril.

Epost: gmosteid@hvf.no
Telefon: 90026527
Instagram: @hvfrdelinja