ACT: Active Change Travel

3 ukers unik bistand- og opplevelsesreise til Zanzibar, Kenya og Oman og Dubai. 2 uker interrail igjennom Europa. Aktiviteter hvor du får utfordret deg selv, og innsats for mennesker som trenger at vi viser omsorg. Dette er linjen for deg som er glad i å reise, og samtidig ønsker å gjøre en forskjell for andre.

ACT betyr HANDLING.

Vi er ikke tilskuere, men ungdommer som vil bidra til å gjøre verden til et bedre sted for mennesker både lokalt, og på våre dannelsesreiser ut i verden.

Change

Er du en som viser mye omsorg for dine venner og familie?

Med ditt hjerte for andre kan du bety noe for mange flere. Verden trenger sånne som deg som ønsker å gjøre en forskjell. 

På vår reise til Zanzibar, Kenya og Oman får du erfare og bidra i hjelpearbeid spesielt mot barn. Kanskje tenner det en flamme i deg?

Med nærhet til Oslo vil vi jevnlig reise inn til hovedstaden for å delta på etablerte prosjekter blant de som har falt utenfor i samfunnet. Vi besøker Maritastiftelsen, Frelsesarmeen, Vaffelgutta og A21 og lærer hvordan de jobber, og bidrar på vår måte.

I nærmiljøet kan vi være med på MagoB Eidsvoll som driver med matutdeling, språkhjelp og arrangerer konserter, frivillighetssentralen, ungdomsklubben med mer.

Mental trening
Mental trening og egenutvikling en del av kursplanen på denne linja. Du lærer hvordan du kan håndtere negative tanker, motgang og stress, og bli rustet til å hjelpe andre som er i håpløse situasjoner.

 

Travel

Er du glad i å reise og har lyst til å oppleve andre kulturer, mennesker og klima? Det er svært få folkehøgskoler som tilbyr så lange og opplevelsesrike studieturer som oss. På våren flytter vi klasserommet til Oman, Emiratene, Kenya og Zanzibar i hele 3 uker.

På høsten tar vi toget nedover i Europa, med Bulgaria som hovedmål. Her er vi med på et etablert prosjekt, deler ut mat og lærer om sosialt arbeid fra mennesker som har dette som sin hverdag. På vei hjem reiser vi innom ulike land i Europa for å skape uforglemmelige øyeblikk sammen.

Zanzibar, Kenya, Oman og Dubai

I løpet av vår 3 ukers reise til Afrika og Midtøsten vil du få oppleve store kontraster fra de rike landene Oman og de Forente Arabiske Emirater, til hjelpearbeid i Kenya og eksotiske opplevelser i Zanzibar. 

Oman er et ukjent land for de fleste nordmenn, men er kåret til et av verdens fredeligste land, byr på varmt klima og helt unike kultur- og naturopplevelser. Vi besøker landsbyer og blir kjent med de lokale, camper i ørkenen, drar på hiking i fjellene, rir på kamel, surfer ned sanddyner, svømmer i grotter med krystallklart azurblått vann, og ser på havskilpadder, korallfisker og haier.

Forskjellen er stor fra den autentiske arabiske kulturen i Oman, til det vi møter når vi tar en liten busstur over til nabolandet Emiratene for å oppleve Dubai, hvor alt er om å gjøre å være “størst i verden”; Verdens høyeste bygning Burj Khalifa, verdens største shoppingsenter, verdens største akvarium osv.

Kontrasten kunne knapt vært større når vi reiser fra Emiratene til Kenya.

I Kenya lever mange under fattigdomsgrensa. Vi besøker steder der det er stort behov for hjelp, og bidrar både fysisk og sosialt i områdene vi reiser til. Vi får se et samfunn med store forskjeller og mennesker som virkelig trenger vår støtte. Vi benytter selvsagt også mulighetene til å oppleve den Afrikanske savannen på nært hold når vi drar på safari ut i villmarken.

Etter sterke inntrykk i Kenya, er det tid for egenutvikling og refleksjon i nydelige omgivelser på Zanzibar. Øya med de utrolige strendene, eksotiske naturen og krystallklare vannet er så vakker at det nesten ikke ser ekte ut. *Du kan gå på lokale markedet med fantastiske matopplevelser, prøve snorkling, dykking eller surfing, svømme med kjempeskillpadder, spille beachvolley med de lokale på stranden, og ikke minst bli kjent med en helt annen kultur med en sterk historie om slaveri og vestlig utnyttelse. 

*aktivitetene er eksempler og kan variere fra år til år

Interrail i Europa

På høsten reiser vi på 2 ukers Interrail i Europa. Vi tar tog igjennom 8 land, hvor du får besøke noen av Europas vakreste byer, og oppleve store kontraster i levekår mellom øst og vest.

Vi besøker vakre byer med imponerende arkitektur, men får også se fattigdommen i Europa på nært hold. Du får være med å hjelpe til at mennesker får et bedre liv. Igjennom vårt samarbeid med hjelpeorganisasjonen Misjon Uten Grenser er vi med å samler inn penger, pakker og deler ut matesker til familier og hjemløse som trenger det.

Active

Liker du å utfordre deg selv med nye aktiviteter?

På ACT er hverdagen fylt med alt fra lavterskelaktiviteter hvor du får lære nye ferdigheter, til ukjente aktiviteter som kanskje tar deg utenfor komfortsonen.

Noen ting vet vi ikke at vi vil oppleve før vi er der. Frister det å sove under en stjerneklar himmel? Nyte den vakre vinteren med aking, ski og bål, eller kanskje vil du prøve deg på snorkling, dykking eller surfing på de fantastiske strendene på Zanzibar? Mulighetene er store!

På høsten og våren skal du få prøve litt enkelt friluftsliv og lære å lage god og næringsrik mat. Det blir ulike typer aktivitet og trening som alle kan være med på. Hovedfokus er å ha det gøy og være i fysisk aktivitet på en måte som gir glede og mestring.

 

Fokusområder

 • Bistand, hjelpearbeid og aktivitet på studietur
 • Aktivitet og trening med fokus på glede
 • Mental trening og egenutvikling
 • Sosialt arbeid i nærområdet
 • Arrangementer og prosjekter

Har du spørsmål om ACT? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjeansvarlig

Pris ACT

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser ACT: Active Change Travel

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad ACT: Active Change Travel -

  Inkluderer 3 ukers tur til Oman, Kenya og Zanzibar. 2 ukers interrail igjennom Europa, turer i Norge og all aktivitet på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  47 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

159 200,-

Zanzibar er over for denne gang🥺😭
Men vi gleder oss til Kenya som er neste destinasjon🦓🐅🐆🦏🦁
Litt fra de første dagene våre i Zanzibar🏖️🌅
Første dagene av Oman er gjennomførte🇴🇲🏜️🌵
Noen ting vi har sett så langt er:
- Sultan Qaboos Moskeen🕌
- Fiskemarked i Muskat🐟
- Muttrah Souq(marked)🤝
- Nasjonalmuseet🏛️
- Palasset til Sultanen🏰
- Gamlebyen i Muskat🛖
- Geitemarked🐐
- Balcony Walk i verdens nest største Canyon🌄

Vi har opplevd gjestfrihet og en imøtekommende kultur. Minnene vi har fått, vil ikke glemmes💫
I forbindelse med prosjektet vårt i samarbeid med @misjonutengrenser i Øst-Europa, har vi arrangert klesbyttedag på skolen. Der alle inntekter gikk til arbeidet, og de resterende klærne ble sortert og sendt ned til familier som trenger dem🕊️🙌
På onsdag arrangerte vi Julebasar til inntekt for @misjonutengrenser sitt arbeid i Øst-Europa ❤️🎄🎅🏼 Det ble en veldig fin kveld med masse deilig kaker, gløgg, loddsalg, fine gevinster og besøk av nissen. Takk til alle som kom og til alle som kjøpte lodd. Vi fikk inn 88 200kr. Det er helt fantastisk! Vi gleder oss over at pengene kommer å være til velsignelse for mange mange mennesker i Øst-Europa 🙌🏼❤️
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridelinja.
Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
Sjekk ut Tuva og Thale sin vlogg, og se hvordan en helg på Hurdal Verk kan se ut 🤩
Her kan du se hvordan en dag på Hurdal Verk folkehøyskole kan se ut 🤩🙌🏽

#fhsliv #folkehøgskole #hurdalverkfolkehøgskole @folkehogskolene