Ticket to Ride

Ticket to Ride «Real Life Edition»? Her skal vi oppleve og dokumentere virkeligheten - ved interrail i Europa, og backpackertur til Vietnam, Laos og Kambodsja! Fokus på møter mellom mennesker, idrett, film og foto.

Ticket To Ride

Søk nå

Film og Foto

Ticket to Ride er linja der vi skal bruke mye tid på å dokumentere det vi gjør - både gjennom film og foto. Kanskje dette blir starten på din egen Vlogg?

På alle turene i utlandet og Norge skal vi ha med kameraet for å filme spennende hendelser, og ta bilde av menneskene og naturen vi møter. Vi skal fordype oss i tekniske temaer, slik at du kan få best mulig utbytte av kameraet ditt. Vi vil også bruke tid i skolens foto- og film-studio, der vi skal redigere bilder og produsere filmer. Du vil få en innføring i Adobe sine programmet som Photoshop, Lightroom, After effects og Premier Pro. Vi skal også bruke Final Cut Pro.

×

  Ticket to Ride "Real Life Edition"

  Hvor langt klarer du å komme på en uke med interrail i Europa? Dere skal her, sammen som klasse, forme deres egen Ticket to Ride-tur i Europa.

  Denne turen blir vår høsttur. Her er målet å skape et godt fellesskap i klassen, lære mer om Europa og ikke minst få mulighet til å teste deg selv og dine reiseferdigheter. Vi skal også fokusere på hvordan vi kan lage reisedokumentarer – så her gjelder det å ha kameraet klart!

  Vietnam, Laos, Kambodsja og Thailand

  På våren reiser vi på det som for mange blir høydepunktet i løpet av året. Vi skal innom Vietnam, Laos, Kambodsja og Thailand!

  Her skal vi oppleve de ulike landenes varierte og spennende kultur. Vi skal bli kjent med lokale mennesker, se blant annet den forsvunnede sivilisasjonen Pan Angor, sykle, kite, oppleve magiske strender, elver og en natur som skiller seg veldig fra vår norske natur.

  I forkant av turen skal vi forberede oss godt slik at vi er nokså kjent med kulturene og geografien vi kommer til å møte.

  Vi vil også bruke en del tid på turen til å dokumentere de plassene vi skal besøke. Her blir det mange blinkskudd og minner som kanskje varer livet ut?

  Get your ticket today!

  Søk nå

  Norge

  Det er ikke bare utenlandsturene som gir store opplevelser og eventyr. I Norge skal vi oppsøke spektakulær norsk natur og ha hovedfokuset rettet mot naturfoto.

  Vi reiser på flere korte turer i Norge for å dokumentere den unike naturen vi har. Her lager vi basecamper og drar på eventyr ut fra campen for å finne de beste motivene. På høsten bruker vi beina og sykkel for å komme oss rundt, mens på vinteren spenner vi på oss skiene og jakter på de magiske vintermotivene.

  Fokusområder

  • Film
  • Foto
  • Adobe creative cloud (Photoshop, Lightroom, After effects og Premier Pro)
  • Youtube og sosial medier
  • Idrett
  • Friluftsliv
  • Kultur
  • Turforberedelser
  • Kondisjon og styrketrening
  • Langrenn/ Snowboard/ Ski
  • Terrengsykling
  • Elvepadling
  • Ticket to Ride brettspill

  Pris Ticket to Ride

  Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

  Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

  SØK I DAG

  Priser

  Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2016/2017 var maksimal støtte NOK 103.950. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 41.580 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 62 370. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

  Les mer på Lånekassens hjemmeside 

   Innmeldingspenger 2.100 – Innbetales ved opptak

   Kost og losji

  71.000

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)

   Felleskostnader

  13.500

  Dekker turer med hele skolen, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering, internett, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, m.m.

   Individuelt forbruk

  Det påløper kostnader på noen få valgfag.

   Romtillegg

  Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-

  Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd

  Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd

  Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

  Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

    Linjekostad        Ticket to Ride

  38.000 Vi har et mål om at Ticket to Ride skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerheten. Linjekostnaden Inkluderer Interrail I Europa, tur til Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og aktivitetene og opplegget vi har i Norge.

  Prisen dekker også Adobe Creative cloud så lenge du er elev.

  På våre reiser dekker du også selv «enklere» måltider som brød, frukt og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør nok regne ca. kr. 50 per turdag i tillegg til andre lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

   TOTAL 124.600

  Evt. romtillegg er ikke tatt med.

   Nyttig informasjon om Ticket to Ride

   Teori og Praksiss

   Vi skal hovedsakelig bruke mye tid på læring gjennom praksis. Her både gjennom aktiviteter, prosjekter og ikke minst reisene våre. I forkant av turen vil vi ha noen teoriøkter der vi forbereder oss til tur. Det samme gjelder innen film og foto her har vi noen teorøkter som gjør at vi får mulighet til å utvikle oss videre innen film og foto. Mye av det vi skal lære om kultur komme gjennom reisene våre og menneskene vi møter på reisen vår.

   Trening

   På Ticket to Ride skal vi bruke en del tid på idrett og trening, her både kondisjon og styrke. Det er viktig at vi har en ok form når vi skal ut på tur og oppleve verden. Du må være i normal fysisk form for å gå på Ticket to Ride, gira på å pushe deg selv og interessert i å lære. På turene våre vil vi også ha en del treninger både kondisjon og styrke.

   Krav til forkunnskap innen film og foto

   Det er ingen krav til forkunnskap inne hverken film eller foto. Men det er en stor fordel om du har drevet med en av delene tidligere. Du må også være motivet for å lære og et ønske om å utvikle deg.

   Hva av utstyr trenger jeg?

   For å gå på Ticket to Ride må du ha ditt eget fotokamera du både kan ta bilder og filme med pluss et Gopro kamera. Ellers vil det være en fordel å ha en enkel mikrofon til kameraet pluss et stativ. Du må også ha en pc eller mac du kan redigere film og bilde på. I linjeprisen ligger det tilgang et år på Adobe Lightroom, Photoshop og Premier Pro.

   Eller må du ha soveposer, liggeunderlag, stor sekk, fjellsko og enkel turbekledning, treningstøy, sykkel som er mulig å bruke i terreng og det man eller trenger for å være på reise. Mer detaljert liste over det du trenger får du når du får tilbud om plass på linja.

   Linjelærer Ticket to Ride

   Matias Sando Modalsli

   Matias er 26 år og fra Flekkefjord i Vest-Agder. Matias er utdannet lærer og Arktisk naturguide fra Svalbard, elsker å reise og oppleve verden. Hele livet har han likt å være i aktivitet, om det er ute på tur eller i elvekajakken. Matias er også en kar som trives godt bak et kamera, med foto og filmkamera i sekken på både de minste og lengste turene blir det aller meste dokumentert.

   Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ticket to Ride ta kontakte Matias.

   Epost: mmodalsli@hvf.no
   Instagram: