Ticket to Ride

Ticket to Ride «Real Life Edition». Her skal vi oppleve og dokumentere virkeligheten - ved turer i Norge, interrail i Europa, og 3-ukers backpackertur til Thailand, Laos, Vietnam og Kambodsja.

Ticket to Ride

Søk nå

Ticket to Ride "Real Life Edition"

Kjenner du brettspillet? Veldig gøy å spille på skolen, men enda bedre og mer lærerikt blir det når vi hopper på toget og tar fatt på vår egen Ticket to Ride-tur i Europa.

Denne reisen er vår første utenlandstur og her får du testet deg selv og dine reiseferdigheter. Blir det Praha, Milano, Dubrovnik, København, eller Berlin? Eller kanskje alle fem stedene? På denne 12-dagers interrailturen skal du sammen med klassen bestemme hvor reisen går, og hva vi skal fylle dagene med. Her får vi virkelig oppleve og erfare backpackerlivet.

Thailand, Laos, Vietnam, Kambodsja

Den lengste linjeturen vil gi deg reiseminner og erfaringer du sent vil glemme. Vi reiser i hele tre uker!

Vi pakker sekken og gjør oss klare for en 3 ukers unik og skreddersydd backpackerreise igjennom hele Sørøst-Asia. Noen av stedene vi besøker er kjente backpackerdestinasjoner, men det er enda mer spennende når vi drar til ukjente steder og utforsker landsbygdene. På denne reisen får du oppleve en helt annen del av verden. Det blir spennende møter med mennesker og annerledes kulturer enn du er vant til, og det blir aktiviteter og naturopplevelser som gir minner for livet.

I Thailand skal vi være med å gi barn og unge en mulighet til å gå på skole. Vi har vårt eget bistandsprosjekt, og du får bety en forskjell for barnehjemsbarn. Turen går videre til Laos, hvor det nesten ikke er turister, men en ubeskrivelig vakker natur, og svært vennlig befolkning. Vi reiser til en landsby inne i jungelen og er på besøk hjemme hos lokale laotere. I Vietnam kommer du tett på kultur, historie, mat og mennesker. Vi reiser gjennom storslått natur og overnatter hos lokale vietnamesere, og padler kajakk til solnedgangen i Halong Bay. Neste stopp er Kambodsja hvor vi utforsker Sieam Reap, flytende landsbyer og det berømte Angkor Wat.

På turen får du oppleve en blanding av aktiviteter, varmt klima, kulturmøter og fantastisk natur. Dette blir minner og erfaringer for livet. 

Norge

Det er ikke bare utenlandsturene som gir gode opplevelser og eventyr. I Norge skal vi oppsøke spektakulær norsk natur og utfolde oss i ulike elementer.

Vi reiser på fantastiske turer i Norge for å oppleve den unike naturen her. Som regel lager vi basecamp og drar på eventyr samtidig som vi dokumenterer mye av det vi gjør. Vi skal utforske spennende måter å fange de beste motivene på.

På høsten bruker vi beina, kano og sykkel for å komme oss rundt, mens vi på vinteren spenner på oss skiene og jakter på de magiske vintermotivene.

Fokusområder

Gjennom året skal vi gjøre mye spennende sammen. Hverdagen på Ticket to Ride vil bli fylt med mye aktivitet, du får lære mye nytt og du testet deg selv på mange måter. Noen av fokusområdene vi skal ha i løpet av året er blant annet:

 • Backpacking Sørøst-Asia
 • Bistand knyttet til Asiaturen
 • Interrail i Europa
 • Reiseplanlegging
 • Foto og film
 • Sosiale medier
 • Ski/skøyter
 • Kano og kajakk
 • Klatring
 • Hundekjøring
 • Kondisjon- og styrketrening
 • Ticket to Ride – brettspillet

Film og Foto

Ticket to Ride er linja der du vil lære om film, foto og hvordan benytte seg av mobilen til å ta vare på de gode øyeblikkene.

På alle turene tar vi bilder av og med menneskene vi møter, og naturen der de bor. Du får lære hvordan du tar gode bilder både med mobiltelefonen og kameraet. Vi vil også lære hvordan man lager reels, innlegg og redigerer bilder på sosiale medier. Vi vil også bruke tid i skolens foto- og filmstudio, der vi skal redigere bilder og produsere filmer. 

Har du spørsmål om Ticket to Ride? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjelærer.

Bistand

På Asiaturen vil du få muligheten til å gi noe tilbake til lokalbefolkningen. Vi besøker en landsby i Thailand der vi skal være med å hjelpe til praktisk, i tillegg til å gjøre aktiviteter sammen med de lokale. Her blir det snekring, bygging og lek sammen.  Vi gjør dette prosjektet så konkret som mulig der vi samler inn penger som vi tar med oss til landsbyen. Gjennom dette prosjektet vil du også komme tett på menneskene som bor der og får se hvordan de lever. Dette er opplevelser som gjør sterke inntrykk og du sent vil glemme.

Pris Ticket to Ride

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Ticket to Ride

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad Ticket to Ride -

  Inkluderer Interrail igjennom Europa, tur til Thailand og Vietnam, alle turer og aktiviteter i Norge. Minimum halvpensjon er dekket på turene. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  45 500,-

Utenlandsreiser

Alle linjeturer til utlandet er inkludert i linjeprisen

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

157 700,-

Høydepunkt fra første halvår på Ticket to Ride🚂❤️
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user hvfridelinja.
Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
Gode minner fra dagene i Thailand og Vietnam🏝️🫶🏼
.
.
.
#hvf#fhsliv #hvftickettoride #folkehøgskole

Nyttig informasjon om Ticket to Ride

Undervisning

Vi har tro for at god læring skjer gjennom aktivitet. Mye av det vi skal lære om kultur kommer derfor som et resultat av måten vi reiser på og hvordan vi møter mennesker og samfunn underveis. Det samme gjelder innen film og foto. Med noe teoretisk kunnskap i bunnen kan vi for alvor utvikle oss videre i kulturmøtene og naturopplevelsene.

Aktivitet

På Ticket to Ride bruker vi en god del tid på ulike aktiviteter og trening. Det er viktig at vi har en rimelig bra form når vi skal ut på tur og oppleve verden. Du bør derfor være i normalt god fysisk form. Vi regner også med at du er gira på å pushe deg selv ut av komfortsonen.

Krav til forkunnskap innen film og foto

Det er ingen krav til forkunnskap inne hverken film eller foto. Men det er positivt om du har drevet med en av delene tidligere. Aller viktigst er det at du er motivert for å lære mer og har et ønske om å utvikle deg videre.

Hvilket utstyr trenger jeg?

Du trenger sovepose, liggeunderlag, stor sekk, fjellsko og enkel turbekledning. Treningstøy, sykkel som er mulig å bruke i terreng og det man eller trenger for å være på reise. Du får en mer detaljert liste i forbindelse med tilbud om plass på linja.

Vi stiller ingen krav til fotoutstyr da vi har en del utstyr på linja, men har ditt egen kamera er det bare positivt. I tillegg bruker vi kameraet på mobilen.

Linjelærer Ticket to Ride

Kristian Taugbøl Brekke

Kristian er fra Oslo, er utdannet lærer og elsker å reise og oppleve verden. Hele livet har han likt å være i aktivitet, om det er ute på tur eller med volleyballen i idrettshallen.

Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ticket to Ride ta kontakt med Kristian.

Epost: kbrekke@hvf.no
Instagram: @hvfticket