Ticket to Ride

Ticket to Ride «Real Life Edition» Her skal vi oppleve og dokumentere virkeligheten - ved interrail i Europa, og backpackertur til Thailand, Laos og Kambodsja! Fokus på idrett, trening, friluftsliv, film og foto.

Ticket To Ride

Søk nå

Laos, Kambodsja og Thailand

Den lengste linjeturen vil gi deg reiseminner og erfaringer du sent vil glemme. Vi pakker sekken og gjør oss klare for Sør-øst Asia hvor vi skal på backpacking til  Laos, Kambodsja og Thailand!  Mange av plassene vi skal besøke er kjente backpackerdestinasjoner, men vi skal også dra til ukjente steder og utforske landsbygdene. Asiaturen vår blir en tur der du får oppleve en spennende del av verden, med aktiviteter, naturopplevelser, menneskemøter og kulturer som gir minner for livet.

Ticket to Ride "Real Life Edition"

Kjenner du brettspillet? Veldig gøy å spille på skolen, men enda bedre og mer lærerikt blir det når vi hopper på toget og tar fatt på vår egen Ticket to Ride-tur i Europa.

Denne reisen er vår første utenlandstur. Her får du testet deg selv og dine reiseferdigheter. På interrailturen skal du sammen med klassen bestemme hvor reisen går og hva vi skal fylle dagene med. Her får vi virkelig oppleve og erfare backpackerlivet.

Norge

Det er ikke bare utenlandsturene som gir gode opplevelser og eventyr. I Norge skal vi oppsøke spektakulær norsk natur og utfolde oss i ulike elementer.

Vi reiser på flere turer i Norge for å oppleve den unike naturen her. Som regel lager vi basecamp og drar på eventyr og dokumenterer mye av det vi gjør. Vi skal utforske spennende måter å fange de beste motivene på.

På høsten bruker vi beina, elvekajakk og sykkel for å komme oss rundt, mens vi på vinteren spenner på oss skiene og jakter på de magiske vintermotivene.

×

  Fokusområder

  Gjennom året skal vi gjøre mye spennende sammen. Hverdagen på Ticket to Ride vil bli fylt med mye aktivitet. Her får du prøve mye nytt og du får testet deg selv på mange måter. Noen av fokusområdene vi skal ha iløpet av året er blant annet

  • Sør-øst Asia
  • Interrail i Europa
  • Langrenn/Snowboard/ Ski
  • Kondisjon og styrketrening
  • Terrengsykling
  • Elvepadling
  • Friluftsliv
  • Idrett
  • Ballspill
  • Turforberedelser
  • Film og foto
  • Adobe creative cloud (Photoshop, Lightroom, After effects og Premier Pro)
  • Youtube og sosial medier
  • Ticket to Ride brettspill

  Film og Foto

  Ticket to Ride er linja der du vil lære om film og foto. Kanskje dette blir starten på din egen Vlogg?

  På alle turene i utlandet og Norge skal vi ha med kameraet for å filme spennende hendelser, og ta bilde av menneskene vi møter og naturen der de bor. Du får lære om tekniske temaer slik at du får best mulig utbytte av kameraet ditt. Vi vil også bruke tid i skolens foto- og film-studio, der vi skal redigere bilder og produsere filmer. Vi skal også drive vår egen Ticket to Ride-vlogg der du skal få lage din egen episode. Som en del av linjeprisen får du tilgang til alle Adobe sine programmer mens du er elev hos oss. 

  Get your ticket today!

  Søk nå

  Pris Ticket to Ride

  Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

  Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

  Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2018/2019 var maksimal støtte NOK 108.250. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 43.300 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 64 950. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

  Les mer på Lånekassens hjemmeside 

   

  Priser Ticket to Ride

  • Innmeldingspenger 2.200kr Innbetales ved opptak
  • Kost og losji 75.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
  • Felleskostnader 14.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
  •  Linjekostad Ticket to Ride 41.000kr – Vi har et mål om at Ticket to Ride skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerheten. Linjekostnaden Inkluderer Interrail I Europa, tur til Laos, Kambodsja, Thailand og aktivitetene og opplegget vi har i Norge. Prisen dekker også Adobe Creative cloud så lenge du er elev. På våre reiser dekker du også selv enklere måltider og drikke, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa.  (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)
  • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
  • Totalsum for Ticket to Ride: 132.200kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

  Romtilegg

  • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
  • Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd
  • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 870,- pr. mnd
  • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1250,- pr. mnd

  Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  [maxbutton id=»1″]

   

  Opplev verden sammen med oss

  Søk nå!

  Nyttig informasjon om Ticket to Ride

  Teori og Praksis

  Vi har tro for at god læring skjer gjennom aktivitet. Mye av det vi skal lære om kultur kommer derfor som et resultat av måten vi reiser på og hvordan vi møter mennesker og samfunn underveis. Det samme gjelder innen film og foto. Med noe teoretisk kunnskap i bunnen kan vi for alvor utvikle oss videre i kulturmøtene og naturopplevelsene.

  Trening

  På Ticket to Ride bruker vi en god del tid på idrett og trening. Det er viktig at vi har en rimelig bra form når vi skal ut på tur og oppleve verden. Du bør derfor være i normalt god fysisk form. Vi regner også med at du er gira på å pushe deg selv og interessert i å lære.

  Krav til forkunnskap innen film og foto

  Det er ingen krav til forkunnskap inne hverken film eller foto. Men det er positivt om du har drevet med en av delene tidligere. Aller viktigst er det at du er motivert for å lære mer og har et ønske om å utvikle deg videre.

  Hvilke utstyr trenger jeg?

  Vi stiller ingen krav til film eller foto utstyr da vi har en del utstyr på linja, men har ditt egen kamera er det bare positivt. Du trenger pc eller mac som du kan redigere film og bilde på. I linjeprisen ligger det tilgang et år på Adobe Lightroom, Photoshop og Premier Pro.

  Du trenger også sovepose, liggeunderlag, stor sekk, fjellsko og enkel turbekledning. Treningstøy, sykkel som er mulig å bruke i terreng og det man eller trenger for å være på reise. Du får en mer detaljert liste i forbindelse med tilbud om plass på linja.

  Linjelærer Ticket to Ride

  Matias Sando Modalsli

  Matias er 27 år og fra Flekkefjord i Vest-Agder. Matias er utdannet lærer og Arktisk naturguide fra Svalbard, elsker å reise og oppleve verden. Hele livet har han likt å være i aktivitet, om det er ute på tur eller i elvekajakken. Matias er også en kar som trives godt bak et kamera, med foto og filmkamera i sekken på både de minste og lengste truene blir det aller meste dokumentert.

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ticket to Ride ta kontakte Matias.

  Epost: mmodalsli@hvf.no
  Instagram: @hvfticket