Ticket to Ride

Ticket to Ride «Real Life Edition». Her skal vi oppleve og dokumentere virkeligheten - ved turer i Norge, interrail i Europa, og backpackertur til Thailand, Laos og Myanmar.

Ticket to Ride

Søk nå

Ticket to Ride "Real Life Edition"

Kjenner du brettspillet? Veldig gøy å spille på skolen, men enda bedre og mer lærerikt blir det når vi hopper på toget og tar fatt på vår egen Ticket to Ride-tur i Europa.

Denne reisen er vår første utenlandstur. Her får du testet deg selv og dine reiseferdigheter. På interrailturen skal du sammen med klassen bestemme hvor reisen går, og hva vi skal fylle dagene med. Her får vi virkelig oppleve og erfare backpackerlivet.

Laos, Myanmar og Thailand

Den lengste linjeturen vil gi deg reiseminner og erfaringer du sent vil glemme. Vi pakker sekken og gjør oss klare for Sørøst-Asia hvor vi skal på backpacking til Laos, Myanmar (tidligere Burma) og Thailand. Noen av stedene vi besøker er kjente backpackerdestinasjoner, men det er enda mer spennende når vi drar til ukjente steder og utforsker landsbygdene. På Asiaturen får du oppleve en helt annen del av verden. Det blir spennende møter med mennesker og annerledes kulturer enn du enn du er vant til, og det blir aktiviteter og naturopplevelser som gir minner for livet.

Laos og Myanmar er begge to ganske ukjente land som inntil ganske nylig har åpnet opp mer for reisende. Dette gjør at vi vil oppleve to land som ikke har blitt så påvirket av Vesten og turistnæringen. I Laos har vi vårt eget Bistandsprosjekt som hvor du kan få bidra til at noen får et bedre liv.

Sør-øst Asia med Laos, Myanmar og Thailand er vårt hovedmål for den lengste turen. Dersom koronasituasjonen skulle gjøre det vanskelig å besøke noen av landene i Asia har vi flere veldig gode alternative reisemål klare:

 • Interrail i Japan – fra nord til sør: Oppleve livet og kulturen fra storby til landsby
 • Roadtrip på Island med offroad biler, surfing, fjellturer og vulkanopplevelser
 • Backpacker-tur i Jordan og Israel
 • Interrail i Tyrkia med dykking, fjellturer og kulturopplevelser
Dersom vi må endre på reisemål vil klassen i fellesskap få bestemme hvor vi skal dra, og vi finner de beste løsningene sammen.

Norge

Det er ikke bare utenlandsturene som gir gode opplevelser og eventyr. I Norge skal vi oppsøke spektakulær norsk natur og utfolde oss i ulike elementer.

Vi reiser på fantastiske turer i Norge for å oppleve den unike naturen her. Som regel lager vi basecamp og drar på eventyr og dokumenterer mye av det vi gjør. Vi skal utforske spennende måter å fange de beste motivene på.

På høsten bruker vi beina, elvekajakk og sykkel for å komme oss rundt, mens vi på vinteren spenner på oss skiene og jakter på de magiske vintermotivene.

Fokusområder

Gjennom året skal vi gjøre mye spennende sammen. Hverdagen på Ticket to Ride vil bli fylt med mye aktivitet. Her får du lære mye nytt og du testet deg selv på mange måter. Noen av fokusområdene vi skal ha i løpet av året er blant annet:

 • Friluftsliv
 • Bistand knyttet til Asiaturen
 • Interrail i Europa
 • Langrenn/Snowboard/Ski
 • Kondisjon og styrketrening
 • Terrengsykling
 • Elvepadling
 • Idrett
 • Ballspill
 • Sørøst-Asia
 • Turforberedelser
 • Foto og film
 • Adobe Lightroom
 • Youtube og sosial medier
 • Ticket to Ride – brettspillet

Film og Foto

Ticket to Ride er linja der du vil lære om film og foto. Kanskje dette blir starten på din egen Vlogg?

På alle turene i utlandet og Norge skal vi ha med kameraet for å filme spennende hendelser, og ta bilde av og med menneskene vi møter, og naturen der de bor. Du får lære om tekniske temaer slik at du får best mulig utbytte av kameraet ditt. Vi vil også bruke tid i skolens foto- og film-studio, der vi skal redigere bilder og produsere filmer. 

Har du spørsmål om Ticket to Ride? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjelærer.

Pris Ticket to Ride

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For skoleåret 2021/22 er maksimal støtte NOK 114.870. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 45.948 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 68.922. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Ticket to Ride

 • Innmeldingspenger 2.600kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 83.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.500kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 • Linjekostad Ticket to Ride 42.500kr – Vi har et mål om at Ticket to Ride skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerheten. Linjekostnaden Inkluderer Interrail I Europa, tur til Laos, Myanmar, Thailand og aktivitetene og opplegget vi har i Norge. På våre reiser dekker du også selv enklere måltider og drikke, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa.  (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.) **Om noen av turene ikke er mulig å gjennomføre pga Covid-19 vil linjekostnaden bli justert ned**
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Ticket to Ride: 146.600kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 440- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 830,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

 

I linjeuka var elvepadling en stor hit! Vi lærte masse og fikk mange ulike utfordringer på vannet. Ser tilbake på en strålende tur til Froland🤩🏕☀️🙌🏽 #fhsliv #hvfticket #hurdalverk #hvfsks #hvfadventure
Sjekk denne lekre gjengen her😍 For en gjeng og for et år Ticket to Ride 20/21 har vært! Takk for alt vi har hatt sammen dette året🥇🏕🤹‍♀️🎉📸🏔 #hurdalverk #fhsliv #hvfticket #godstemning
Tb til en fantastisk utekonsert på tunet🤩✨🎸🌿 #hurdalverk #fhsliv #utekonsert #godstemning
Denne herlige stippegjengen er klare for å ta i mot årets elever på lørdag!
There is beauty in being different and there lies harmony and progress in respecting those differences🤗❤.. Love unites us all.

Argentina 🇦🇷 Uganda 🇺🇬 Jamaica 🇯🇲Cambodia 🇰🇭Vietnam 🇻🇳Norway 🇳🇴Peru 🇵🇪USA 🇺🇸Spain 🇪🇸China 🇨🇳 and Colombia 🇨🇴 have been represented this year at HURDAL VERK FOLKEHØGSKOLE - Norway

#EmbracingDiversity

Moses Mugisha (internatassistent på Hurdal Verk. Til venstre i bildet)

#hvf.no
#fhsliv
#folkehøgskole
Se på den fantastiske gjengen! 😍 Etter å ha blitt knytt sammen med sterke vennskapsbånd i et utrolig flott år på Hurdal Verk folkehøgskole, var dagen før avskjed kommet.
TAKK FOR ET FANTASTISK ÅR!
VI SEES IGJEN!

#hvf.no
#fhsliv
#hurdal
#hurdalverk
#folkehøgskole
Snow Kite Surf er linja for deg som har lyst til å utforske, dyrke og lære mer om din lidenskap for snø, pudder, brett, ski, vann, surf, kite, trening og friluftsliv. Linjeturer for å kjøre pudder i Østerrike, og ikke minst surfing på Bali. 

#hvf #hvfsks #hurdal #snowkitesurf #skihurdal #snowboard #kite #fhsliv #surf #borestrand #kiting #folkehogskole

Nyttig informasjon om Ticket to Ride

Bistand

På Asia turen skal du få muligheten til å gi noe tilbake til lokalbefolkningen. Vi har en fattig landsby lang inne i jungelen i Laos som vi skal være med å bygge skole og gi barn og unge i landsbyen en mulighet til å få utdannelse og dermed helt nye og bedre forutsetninger for livet. Utdanning er en veldig viktig måte å få folk ut av fattigdom. Vi gjør dette prosjektet så konkret som mulig der vi samler inn penger og fysisk tar med oss pengene ned til landsbyen. Her blir det snekring og bygging og lek sammen med de lokale i landsbyen. Gjennom dette prosjektet vil du også komme tett på lokalbefolkningen og får se hvordan de lever. Når vi er i landsbyen overnatter vi en natt i hengekøyer i jungelen og en natt hjemme hos de lokale.

Teori og Praksis

Vi har tro for at god læring skjer gjennom aktivitet. Mye av det vi skal lære om kultur kommer derfor som et resultat av måten vi reiser på og hvordan vi møter mennesker og samfunn underveis. Det samme gjelder innen film og foto. Med noe teoretisk kunnskap i bunnen kan vi for alvor utvikle oss videre i kulturmøtene og naturopplevelsene.

Trening

På Ticket to Ride bruker vi en god del tid på idrett og trening. Det er viktig at vi har en rimelig bra form når vi skal ut på tur og oppleve verden. Du bør derfor være i normalt god fysisk form. Vi regner også med at du er gira på å pushe deg selv og interessert i å lære.

Krav til forkunnskap innen film og foto

Det er ingen krav til forkunnskap inne hverken film eller foto. Men det er positivt om du har drevet med en av delene tidligere. Aller viktigst er det at du er motivert for å lære mer og har et ønske om å utvikle deg videre.

Hvilke utstyr trenger jeg?

Vi stiller ingen krav til film eller foto utstyr da vi har en del utstyr på linja, men har ditt egen kamera er det bare positivt. Du trenger pc eller mac som du kan redigere film og bilde på.

Du trenger også sovepose, liggeunderlag, stor sekk, fjellsko og enkel turbekledning. Treningstøy, sykkel som er mulig å bruke i terreng og det man eller trenger for å være på reise. Du får en mer detaljert liste i forbindelse med tilbud om plass på linja.

Linjelærer Ticket to Ride

Matias Sando Modalsli

Matias er fra Flekkefjord i Vest-Agder. Matias er utdannet lærer og Arktisk naturguide fra Svalbard, elsker å reise og oppleve verden. Hele livet har han likt å være i aktivitet, om det er ute på tur eller i elvekajakken. Matias er også en kar som trives godt bak et kamera, med foto og filmkamera i sekken på både de minste og lengste truene blir det aller meste dokumentert.

Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ticket to Ride ta kontakte Matias.

Epost: mmodalsli@hvf.no
Instagram: @hvfticket