1. februar får du svar!
1. februar er dagen da vi sender ut de første svarmeldingene. Her kommer litt informasjon om ting du kanskje lurer på.
Søknaden
Søknadene tikker inn hos oss på Hurdal Verk folkehøgskole, og det var lurt av deg å søke tidlig. I år som tidligere år startet vi med helt full skole, dvs 120 elever. Vi sender ut tilbud om skoleplass 1. februar, og da har du 10 dager svarfrist på om du tar imot plassen.
Våre forventninger til deg
Noen lurer på hva som forventes av dem når de begynner på folkehøgskole. Er jeg i god nok fysisk form? Har jeg nok fagkunnskap til å gå på denne linja?
Noe av det du skal få erfare på folkehøgskole er at du skal få slippe vurderinger. Dette året skal du senke skuldrene fra stress og forventningspress, og ta til deg læring på en måte du kanskje ikke har opplevd før. Her passer du inn uansett hvilken bakgrunn du har, hvordan din fysiske form er, og om du kan mye eller lite om fagene.
På Hurdal Verk deler vi ikke ut karakterer. Vi bygger karakter, personlighet og selvtillit.
Hverdagen på skolen
Skoleåret er svært variert, men her er en grov oversikt over hvordan året er lagt opp (med forbehold om mindre endringer).
I de vanlige ukene følger vi en timeplan (se link til eksempel lenger ned).
I en vanlig uke har vi ca 14 timer linjefag, 6 timer valgfag, 2 timer Livsmestring, 2 timer Tro og Liv (etikk, livssyn), 2 timer fellesoppgaver (felles vask), 1 time med fagene Skolens time, Husgruppe og Make it a better place. Du kan lese mer om våre fellesfag og valgfag her.
Vi bruker timeplanen i ca halvparten av ukene. De andre ukene er det Linjeuker (linjefag hele uka/ reiser med linja), Valgfagsuker (valgfag hele uka), fellestur med skolen, bli-kjent uke, juleuker med juleverksted og revy, avslutningsuker med eget program, med mer.
Her et eksempel på en Timeplan (den justeres litt hvert år.)
Oversikt over viktige datoer og ferier finner du i Skoleruta.
Hva fylles fritiden med?
Du kommer ikke til å kjede deg på fritiden!
Noe av det beste med å gå på Hurdal Verk folkehøgskole er at du alltid har folk du kan henge med, og det er fullt av fritidsaktiviteter tilgjengelig. Du går ut av rommet ditt og inn på internatstua. Der sitter vennene dine som du kan finne på noe med. Du stikker i gymsalen, skaterommet eller på styrkerommet og trener, stikker en tur opp i skisenteret og kjører noen svinger, eller du tar en tur i peisestua og spiller spill, jammer på instrumenter eller tar et slag biljard med noen av de som sitter der.
“Stippene” våre er 9 elever som gikk i fjor, og som har miljøoppgaver på skolen. De drar veldig ofte i gang sosiale happenings, arrangerer fredagskroer, og passer på at alle blir inkludert. Hver lørdagskveld skjer det alltid noe på skolen. Det er f.eks. elevkvelder som linjene lager for hverandre etter tur, Herrenes og Damenes aften, Juleball med mer.
Her er noen av fritidstilbudene som er tilgjengelig på skolen.
- Styrkerom
- Crossfitrom
- Fotballbane
- Gymsal
- Spinningsal
- Skaterom
- Musikkrom med instrumenter
- TV stue
- Fotball TV-rom
- 9 hulls frisbeegolfbane, TeqBall, og andre utendørsspill.
- Skisenter i gangavstand fra skolen
- Milevis med langrennsløyper
- Hestesenter rett ved skolen
- Koselige peisestuer med spill, musikk, kiosk og trivelig belysning
- Oppholdsrom med biljard, bordtennis, fussball og shuffleboard
- Parkområde med dam, badeplass og kanoer
Kristen skole, hva betyr det?
Det finnes 2 typer folkehøgskoler, kristne og frilynte. Hva er forskjellen, og bør jeg gå på en kristen skole når jeg ikke er kristen?
La oss slå det fast: Hos oss er ALLE velkommen, uansett livssyn. Vi er opptatt av at alle skal føle seg respektert og verdsatt, uansett livssyn, sosial bakgrunn, legning osv.
Alle folkehøgskoler har et verdigrunnlag som de bygger skolen på, og de kristne folkehøgskolene er bygget på kristne verdier. For oss betyr det at vi legger spesiell vekt på medmenneskelighet, varme, omsorg og inkludering. Vi tror at våre verdier er en av grunnene til at vi scorer spesielt høyt på sosialt miljø og inkludering, år etter år (i følge EPSI-undersøkelser).
For kristne elever arrangerer vi frivillige møter hver søndag og annenhver torsdag, i tillegg til samtalegrupper og bibelgrupper. Vi opplever ungdommer i dag som veldig fordomsfrie og nysgjerrige, og mange kommer på møter selv om de ikke er kristne, -bare fordi de synes det er god stemning, eller fordi de liker å synge lovsanger.
De fleste elevene som ikke er kristne sier at det hadde liten eller ingen betydning for dem om skolen var kristen eller frilynt. De valgte skole på bakgrunn av linjefag og tilbudet ellers. Mange av våre kristne elever sier at det var viktig for dem å velge Hurdal Verk for å få et kristent fellesskap.
Økonomi
Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel. Hos oss får du lærerik undervisning og spennende utenlandsreiser, ditt eget rom, tilgang til flere treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.
Selv om vi fortsatt snakker om en god slump penger, synes elevene våre at et år på Hurdal Verk er den beste investeringen de har gjort. Du investerer i LIVET.
Husk at Lånekassen har gode støtteordninger for deg som vil gå på folkehøgskole.
Hvordan ser rommet ut?
Vi har både tomannsrom og enkeltrom. Du legger inn romønske når du har tatt i mot skoleplassen.
Her kan du se bilder av de ulike rommene.
Bruk gjerne vår 360 graders VR visning for å se deg rundt på hele skolen.