Adrenalin

Er du klar for et år fullt av kick? Liker du å utfordre komfortsonen og teste spennende aktiviteter sammen med andre? Bli med på en actionfylt hverdag, ekstremsportsturer i Norge, vintertur til Østerrike og adrenalintur til Indonesia.

Actionfylt hverdag

Er du lei av en monoton hverdag og ønsker å utfordre din egen komfortsone?

Adrenalin er linja som gir oss de viktige «kickene» i hverdagen. Vi vektlegger mestring av kjente og ukjente aktiviteter, testing av aktiviteter som får adrenalinet til å pumpe og reiser til områder der ekstremsport er en del av kulturen. På linja lærer vi også mye om ekstremsport. En stor del av det å drive ekstremsport er å beherske risikoanalyse og å vite hvor egne grenser ligger. Vi lærer om alt fra skadeforebygging, skredsikring, til hvordan kroppen påvirkes av ekstremsportsaktiviteter.

Mestring

Surf, snowboard, klatring og stisykling er hovedaktivitetene på linja. Unikt med skolen er tilgangen til Hurdal Skisenter, der vi bruker store deler av vinteren. Det er gangavstand til skisenteret, der vi 2-3 ganger i uka forbedrer snowboard-teknikken, lager park og utfordrer oss på nye triks. PS! Det er også mulig å stå ski på linja.

Vi utnytter nærheten til Høyt Under Taket og kjenner på følelsen av å klatre opp i høyden og henge med tauet som sikring. Det blir muligheter for å ta brattkort i løpet av året! På vinteren er isklatring en aktivitet mange ønsker å mestre.

I Hurdal og omegn er det milevis med grusveier som bare venter på å bli inntatt av en skoleklasse av syklister. Vi hopper av på nærmeste sti og suser nedover bakkene med pulsen opp i halsen. Vi krydrer sykkelhøsten med Downhill i Trysil.

Surf kommer inn i bildet når vi tester bølgene i deilig vann på Lombok i Indonesia på våren.

Testing

Har du lenge hatt lyst til å prøve vindtunnel? Eller sett hvor kult elvesnorkling ser ut? Hverdagen krydres med aktiviteter vi kun tester.

Vindtunnelen på Gardermoen vil bli jevnlig besøkt i løpet av året, mens Høyt og Lavt på Lillestrøm er en fin aktivitet på en linjedag.

Vi fyller også hverdagsundervisningen med både turn, kiting, dødsing, wakeboard, isbading og eventuelt aktiviteter elevene i samråd ønsker å få til sammen. Kanskje ender vi opp med juving? Eller Via Ferrata?

Hvorfor tester vi slike aktiviteter? For læringsdelen av Adrenalin gir slike ekstremsportaktiviteter store muligheter for å drille forberedelser mentalt og fysisk, gir rom for refleksjon, i tillegg til å skape muligheter for å knytte sterke bånd sammen som gjeng. I mange av disse aktivitetene er det individuelle i fokus, men viktigheten av å bli utfordret av andre og tryggheten med gode forberedelser sammen som gruppe er enormt viktig.

Trening er også en vesentlig del av hverdagen, for å kunne evne å gjennomføre mange av disse aktivitetene. Vi har tilgang til to solide styrkerom, i tillegg til mange utendørsmuligheter i nærområdet.

Reising - Norge - Østerrike

På Adrenalin reiser vi til områder der det er mulig å drive med ekstremsport.

På høsten reiser vi til Hurum og tester ut den neste store vannsportaktiviteten – Wingfoil, i tillegg til wakeboard. Vi drar også noen dager opp til Hemsedal for å teste nye klatreområder, Via Ferrata og bygge et sterke samhold som gruppe.

Østerrike-turen er det store høydepunktet i vintermånedene! Etter mange timer med brett/ski under beina i løpet av vinteren, topper vi det hele med en tur til alpene og til skitrekk i verdensklasse.

Vi kjører alt fra nypreparerte nedfarter, til skogsløyper, park og ikke minst pudder. Denne turen vil pushe deg ut av komfortsonen og gjøre deg enda tryggere på brettet/skia. Utsikten utover alpene gir deg også bildeminner du sent vi glemme.

Reising - Indonesia

Lær deg å surfe! Se for deg kicket når du kommer opp på brettet og surfer den nydeligste bølgene du noen gang har mestret!

På Adrenalin reiser vi til eksotiske Lombok i Indonesia mot slutten av skoleåret. Med fokus på surfing, snorkling, toppturer, badeland og aktiviteter som kan krydre studiereisen blir dette en unik opplevelse. Å reise sammen som gjeng og oppleve dette som et stort fellesskap gir et helt spesielt samhold.

Vi bor tett på stranda og med gode lokale kontakter har vi gode muligheter til å komme oss rundt på øya. Lombok inneholder en spektakulær natur og er regnet som et “up and coming” reisemål for mange i reisebransjen.

Pris

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Priser Adrenalin

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad Adrenalin -

  Inkluderer ekstremsport-turer i Norge, all aktivitet på linja og studieturer til Østerrike og Indonesia. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  43 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

155 200,-

Her kan du se hvordan en dag på Hurdal Verk folkehøyskole kan se ut 🤩🙌🏽

#fhsliv #folkehøgskole #hurdalverkfolkehøgskole @folkehogskolene
Visste du at vi har ei linje som heter @hvf.adrenalin ?Kan du tenke deg en hverdag med ski, snowboard, surf, klatring, downhillsykling, vindtunnel, dødsing, kiting og mye mer må du sjekke ut HVF.no/adrenalin. Det er fortsatt ledige plasser til neste skoleår. 

#fhsliv #folkehøgskole
I morgen starter volleyballhelgen🙌🏽 Vi gleder oss til å ta imot elever fra de siste 5 årene til en helg fylt av gjensynsglede, volleyball, god prat, mat og mye mer 🥰☕️🏐
Denne uken har vi hatt tilvalgsuke på Hurdal Verk, hvor elevene har fått mulighet til å være med på en rekke ulike valgfag⛷️ 

#foryou #foryoupage #hurdalverkfhs #fhsliv #folkehøgskole
Bli med på en kort tour rundt på skolen 🏛️
Vil du se mer sjekk ut VR-tour’en på hjemmesiden vår her: hvf.no
Vi er så heldig å få ha naturen tett på her i Hurdal 🏕️ og på vinteren milevis med nydelige langrennsløyper ❄️🙌🏽

#fhsliv #utno #utpåtur #ski #vinter #folkehøyskole

Fokusområder

 • Ekstremsport i Norge
 • Adrenalintur til Indonesia
 • Vintertur til Østerrike
 • Snowboard, surf, stisykling og klatring
 • Actionfylte aktiviteter som downhill, trampolinepark, kiting, turning, dødsing og vindtunnel
 • Styrketrening og forebyggende trening