ACT: Active Change Travel

5 ukers unik bistand- og opplevelsesreise til Zanzibar, Kenya og Oman. Aktiviteter hvor du får utfordret deg selv, og innsats for mennesker som trenger at vi viser omsorg. Dette er linjen for deg som er glad i å reise, og samtidig ønsker å gjøre en forskjell for andre.

ACT betyr HANDLING.

Vi er ikke tilskuere, men ungdommer som ønsker å bidra til å gjøre verden til et bedre sted for mennesker både lokalt, og på vår 5 ukers dannelsesreise ut i verden.

Active

Liker du å utfordre deg selv med nye aktiviteter?

På ACT er hverdagen fylt med alt fra lavterskelaktiviteter hvor du får lære nye ferdigheter, til ukjente aktiviteter som kanskje tar deg utenfor komfortsonen.

Noen ting vet vi ikke at vi vil oppleve før vi er der. Frister det å sove under under en stjernklar åpen himmel på savannen i Kenya? Gå en skitur fra hytte til hytte på et vakkert snødekt vinterfjell, eller kanskje vil du prøve deg på snokling, dykking eller surfing på de fantastiske strendene på Zanzibar? Mulighetene er store!

På høsten og våren skal du få prøve litt enkelt friluftsliv, lære å lage bål, lage mat ute og nyte naturen i nærområdet. Det blir ulike typer aktivitet og trening med hovedfokus på å ha det gøy og være fysisk aktivitet på en måte som gir glede. Og så skal vi lage mye god mat sammen!

 

Change

Er du en som viser mye omsorg for dine venner og familie?

Med ditt hjerte for andre kan du bety noe for mange flere. Verden trenger sånne som deg som ønsker å gjøre en forskjell. 

På vår reise til Zanzibar, Kenya og Oman får du erfare og bidra i hjelpearbeid spesielt mot barn. Kanskje tenner det en flamme i deg?

Med nærhet til Oslo vil vi jevnlig reise inn til hovedstaden for å delta på etablerte prosjekter blant de som har falt utenfor i samfunnet. Vi besøker Maritastiftelsen, Frelsesarmeen, Vaffelgutta og A21 og lærer hvordan de jobber, og bidrar på vår måte.

I nærmiljøet kan vi være med på MagoB Eidsvoll som driver med matutdeling, språkhjelp og arrangerer konserter, frivillighetssentralen, ungdomsklubben med mer.

Mental trening
Mental trening og egenutvikling en del av kursplanen på denne linja. Du lærer hvordan du kan håndtere negative tanker, motgang og stress, og bli rustet til å hjelpe andre som er i håpløse situasjoner.

I tillegg vil du lære om:
Hvor stort er egentlig omfanget av menneskehandel i Norge og i verden?
Hvordan drives bistand på best måte? Hvordan arbeide med rus

 

Travel

Er du glad i å reise og har lyst til å oppleve andre kulturer, mennesker og klima? Det er svært få folkehøgskoler som tilbyr en så lang og opplevelsesrik studietur som oss. På våren flytter vi klasserommet til Oman, Kenya og Zanzibar i hele 5 uker.

I løpet av vår 5 uker reise til Afrika og midtøsten vil du få oppleve store kontraster fra det rike landet Oman, til hjelpearbeid i Kenya og eksotiske opplevelser i Zanzibar. 

Oman er et ukjent land for de fleste nordmenn, men byr på helt unike naturopplevelser, varmt klima og heftige aktiviteter. Skolens eierorganisasjon NLM driver arbeid blant lokalbefolkningen som vi får delta i. I tillegg får du prøve deg på spennende aktiviteter som (info fra Rune Mjølhus….)

I Kenya lever mange under fattigdomsgrensa. Vi besøker steder der det er stort behov for hjelp, og bidrar både fysisk og sosialt i områdene vi reiser til. Vi vil se et samfunn med store forskjeller og mennesker som virkelig trenger vår støtte. 

Etter sterke inntrykk i Kenya, er det tid for egenutvikling og refleksjon i nydelige omgivelser på Zanzibar. Øya med de utrolige strendene, eksotiske naturen og krystallklare vannet er så vakker at det nesten ikke ser ekte ut. Du kan gå på lokale markedet med fantastiske matopplevelser, prøve snorkling, dykking eller surfing, svømme med kjempeskillpadder, spille beachvolley med de lokale på stranden, og ikke minst bli kjent med en helt annen kultur med en sterk historie om slaveri og vestlig utnyttelse. 

Fokusområder

 • Bistand, hjelpearbeid og aktivitet på studietur
 • Sosialt arbeid i nærområdet 
 • Rus 
 • Menneskehandel 
 • Mangfold 
 • Mental trening og egenutvikling
 • Varierte aktiviteter  
 • Arrangementer – Planlegging og gjennomføring 

Pris ACT

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser ACT: Active Change Travel

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  3 000,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for enerom eller høyere standard – se lenger ned).

  92 800,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  16 400,-
 • Linjekostnad ACT: Active Change Travel -

  Inkluderer 3 ukers tur til Oman, Kenya og Zanzibar. 2 ukers interrail igjennom Europa, turer i Norge og all aktivitet på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

  47 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

159 200,-

@wordpress.test

Gratulerer med dagen alle sammen 🇳🇴
Sjekk ut Tuva og Thale sin vlogg, og se hvordan en helg på Hurdal Verk kan se ut 🤩
Her kan du se hvordan en dag på Hurdal Verk folkehøyskole kan se ut 🤩🙌🏽

#fhsliv #folkehøgskole #hurdalverkfolkehøgskole @folkehogskolene

Les mer