Adventure

ER DU EVENTYRLYSTEN? Adventure tar deg til steder du har drømt om og gir deg erfaringer du trenger for livet. Adventure er en samfunnsbevisst, sporty og engasjert gjeng som lærer best når de kan studere, gruble, diskutere og erfare. Reiser er et godt middel til kunnskap, målet er en bærekraftig jordklode hvor vi kan bidra på vår måte. Trives du med å være i fysisk aktivitet og ha et globalt perspektiv, er dette plassen for deg!

ER DU EVENTYRLYSTEN?

Søk nå

Champions League

Vår første utenlandstur blir skreddersydd for sportsinteresserte eventyrere. Straks trekningen av gruppespillet er klar velger vi en by hvor opplevelsene står i kø.

Hva med en høsttur til Milano med kamp på San Siro Stadion eller Madrids Santiago Bernabeu? Kanskje blir det heller  en uforglemmelig atmosfære på Parc des Princes i Paris, eller en opplevelse for livet på Camp Nou i Barcelona? Vi reiser med lite bagasje, bor enkelt og jakter på reiseminner utenom shoppingsenterne.

Thailand

Et reiseeventyr med backpacker-preg Bangkok - Kanchanaburi - KohChang.

Bangkok, en av verdens mest pulserende storbyer og et møtepunkt for backpackere fra hele verden. Vi oppsøker eventyret ved de fantastiske tempelområdene så vel som i bakgatene hvor ikke så mange reisende ferdes.

Kanchanaburi er blant annet kjent for «Broen over elven Kwai». Den ble bygd av allierte soldater og asiatiske slavearbeidere under den 2. verdenskrig. Rundt 100.000 mennesker mistet livet under byggingen, noe som gjorde at den ble kjent som «Dødens jernbane». Samtidig får vi eksotiske utfordringer i tropisk regnskog og nærkontakt med elefanter, løver og tigre.

KohChang ligger sørøst for Bangkok. Øya er spesielt kjent for sitt frodige landskap, flotte strender og gode muligheter for dykking og snorkling. Vi opplever fargesprakende natur både under og over vannflaten og lærer mer om hvordan koraller og undervannsliv kan bevares. Gruppevis kan vi dra på utflukt med longtailbåter eller nyte strandlivet under tropesolen.

Kina

Før våren har startet her hjemme drar vi til Kina for å teste vår kulturforståelse og leve ut eventyrlysten. Vi planlegger vår egen rundreise i Midtens Rike som blant annet inkluderer Beijing, Xian og Jadeelva ved Guilin. Den Forbudte By, Muren, Terracotta-hæren, idylliske Sukkertoppfjell og rismarker venter oss underveis.

Før avreise får du mulighet til å lære deg litt kinesisk og reiseopplevelsene blir garantert mange! 

Vi gjennomfører et variert reiseopplegg med attraksjoner vi selv prioriterer, og ikke minst får du en interkulturell erfaring som vil være verdifull også etter folkehøgskolen. Klassen reiser felles det meste av tiden, men det blir også noen dager med backpacker-preg i mindre grupper.

Fokusområder

 • Turplanlegging
 • Internasjonale spørsmål
 • Kina
 • Thailand
 • Champions League
 • Kondisjonstrening
 • Styrketrening
 • Ballspill
 • Interkulturell forståelse
 • Reiselivsindustrien
 • Digitale media

Har du spørsmål om Adventure? Ta kontakt

×

  Pris Adventure

  Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

  Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

  Priser Adventure

  Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

  Les mer på Lånekassens hjemmeside 

  • Innmeldingspenger 2.400kr Innbetales ved opptak
  • Kost og losji 81.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
  • Felleskostnader 18.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
  •  Linjekostad Adventure 42.800kr  Inkluderer fotballtur med Champions League-kamp til en europeisk storby. Innholdsrike turopplegg til Thailand og Kina. I tillegg kommer turer lokalt i Norge. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet.) 
  • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
  • Totalsum for ADVENTURE: 144.200kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

  Romtilegg

  • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
  • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
  • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
  • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd

  Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  @hvfadventure

  This error message is only visible to WordPress admins

  No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

  Les mer

  Trening

  Fysisk trening er viktig på Adventure, slik at formen ikke skal begrense opplevelsene! Vi krever ikke at du er i toppform til skolestart, men forventer at du har idrettsglede og tar utfordringene vi møter. Fotball og andre ballidretter står sentralt. Vi deltar i spennende konkurranser som Mikro-Triathlon og motbakkeløp sammen med andre idrettslinjer på skolen.

  Digitale medier

  Internett, film og foto er nyttige verktøy vi jobber med i undervisningen. Både som forberedelse til turene og etterarbeid.

  Teori og praksis

  Linja reiser på kortere ekskursjoner i Norge. Teori og praksis gir deg innsikt i spennende tema som interkulturell forståelse, reiselivsfag, media, turplanlegging og Nord-Sør spørsmål. Adventure vektlegger at god læring skjer i sosiale fellesskap. Pedagogikken er dialogbasert med stor grad av elevdeltakelse. Vi tilstreber refleksjon over egne erfaringer og læring i stadig nye situasjoner. Målet er at felles engasjement og ny kunnskap blir til verdifull livserfaring.

  Linjelærer Adventure

   

  Morten Olsen

  Morten har en allsidig bakgrunn med reiser, studier og arbeidsopphold i ulike deler av verden. Mange universitetsår gjør at han kan kalle seg filolog og lektor. Med praktisk erfaring som back-packer, FN-soldat og leder av konsulentfirma i Kina, trives han veldig godt på Adventure. Underviser blant annet også i boksing, kristendom, interkulturell forståelse og sjakk.

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Adventure ta kontakte med Morten.

  Epost: molsen@hvf.no
  Instagram: @hvfadventure