Explore

Er du glad i reising, idrett og aktivitet er dette linja for deg! Bli med på «Amazing Race Norge», tur til Spania og Bali med lærerike opplevelser og minner for livet.

Explore

Søk nå

Amazing Race Norge

Hva gjør du hvis du står midt på Oslo S uten penger og skal komme deg nord, sør, øst eller vest på kortest mulig tid?

På Explore lager vi vårt eget «Amazing Race». Klassen deles i grupper som får oppgaver dere skal løse sammen. Dere skal ta dere frem på egenhånd, møter på ulike hindringer og får nye utfordringer på ulike pitstops. Her får dere bruk for kreativitet, utradisjonelle løsninger og litt “gutsing” når dere konkurrerer mot klassekamerater om å komme først frem til målet, hvor premien venter…

Trening

Den treningsglade reiselinjen!

Explore er en aktiv linje med mye idrett, friluftsliv og aktivitet i løpet av en vanlig uke. Du vil få prøve deg på surfing, klatring, elvepadling, tennis, boblefotball, nattfrisbee, flere ulike ballspill, ski/snowboard, bli utfordret innen kondisjon- og styrketrening og mye mer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett og trening, og er villig til å møte nye utfordringer.

Spania

Når høstkulden sniker seg innpå kroppen, reiser vi på vår første utenlandstur som går til Spania.

Her får du for første gang praktisere «reisespansken» din, oppleve spansk kultur og ulike aktiviteter som landseiling, surfing, kiting eller andre vann aktiviteter. Oppholdet i Spania avsluttes med noen rolige og lekne dager på en appelsingård nord for Valencia. Her bor vi på vårt eget “Mesternes Mester” hus og trives godt i vårt eget selskap, kombinert med ulike aktiviteter.

Indonesia - Bali - Lombok

I mars/april flytter vi klasserommet til Indonesia, Bali - Lombok

Vi har en tidligere lærer (Mathias Pettersen) som bor i Indonesia, og vil hjelpe oss med å skreddersy en unik reise. Du får prøve deg på surfing, snorkling og jungelturer. Men enda mer lærerikt blir det når vi drar på et barnesenter hvor du får leke og spille fotball med barna, og være med å ha et morsomt opplegg for dem. Dette er et spennende kulturmøte som gjør inntrykk, og noe du garantert vil huske. Det blir selvsagt også tid til å oppleve strand og fossefall og fjellturer i ubeskrivelig vakker natur.

Bali er en eksotisk og vakker øy i Indonesia med varmt klima, vennlig lokalbefolkning og deilig mat. Men også naboøya Lombok er en av Indonesias absolutte perler og sies å være slik Bali var for 20 år siden. Øya har mange strender og et enda mer bedagelig tempo enn du vil oppleve på Bali.

Vi i Explore kaller oss for “Explorere“, og som ordet tilsier forflytter vi oss relativt ofte slik at vi får oppleve mer.

 

 

Fokusområder

 • Indonesia – Bali – Lombok
 • Spania
 • “Amazing race”
 • Spansk
 • Idrett og friluftsliv
 • Styrke og kondisjonstrening
 • Ski/snowboard
 • Kultur
 • Veldedighet – Frivillig arbeid

Har du spørsmål om Explore? Ta kontakt med en elev, eller spør linjeansvarlig

Pris Explore

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Explore

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  2 900,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  84 600,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  18 800,-
 • Linjekostnad Explore -

  Inkluderer tur til Indonesia og Spania, “Amazing Race” og alt opplegg på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.) Dersom koronasituasjonen gjør at vi ikke får reist på alle turene som er inkludert, vil du få refundert ubrukt linjekostnad.

  39 800,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene for Lånekassen gjelder skoleåret 2021-22. De vil økes noe for 2022-23.

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

146 100,-

Takk til @mariborve for en oppsummering av vår første dag sammen i Quito😍
@hvf.no 
@folkehogskolene
Nå er det i overkant av én uke igjen til åpningsfest! Hvem gleder seg til en runde beachvolley etter kofferten er pakka ut?

@folkehogskolene
Er du klar for skolestart? Lørdag 20.8 nærmer seg med stormskritt! 

Her er en throwback-video til elevenes første bad i dammen som elev i 2018.
Er du også på en dødse-ting i sommer? 

@folkehogskolene
Folkehøgskole handler om å gå ut av komfortsonen og ta personlige steg i din egen dannelsesreise. Hva med å bare hoppe ut i det?

@folkehogskolene
God helg til alle våre følgere!

@folkehogskolene
Å sove ute om sommeren er noe helt magisk! Ta med deg dine turglade venner og drøm deg bort i sommernatta.

@folkehogskolene
Vi starter hvert skoleår med vår egen lille festival, med grillmat på menyen. Har du invitert noen på grillfest i sommer?

@folkehogskolene
High Five for bistandsarbeid!

Hvert år hjelper Hurdal Verk ulike prosjekter i Indonesia, i tillegg til et skoleprosjekt i Laos. Vi ser verdien av å være tett på de lokale der vi har våre studiereiser.

@folkehogskolene
Vi danser oss inn i sommerferien her på Hurdal Verk, med full skole til neste skoleår!

PS! Det er venteliste på alle linjer, men ikke nøl med å søke selv om det er fullt. Det kan dukke opp ledige plasser i sommer!

@folkehogskolene
Dokumentering av hverdagen på folkehøgskole er viktig! 

På linja Ticket To Ride er sosiale medier, vlogging, foto og video en del av undervisningen. Elevene får også mulighet til å velge dette i valgfag! 
@folkehogskolene
Vi elsker aktivitet!

Spikeball har blitt en slager her på skolen, i både linjefag, valgfag og på fritiden. Hva har du med deg på stranda i sommer?

@hvfball 
@folkehogskolene
{Kjapt tilbakeblikk på årets kull}

Les mer

Linjeansvarlig Explore

Sindre Frantzen 

Sindre er 29 år gammel, er utdannet idrettslærer og er en allsidig og aktiv person. Sindre er i sitt ess når han kan leke seg med varierte aktiviteter i vannet eller på ski

Lurer du på noe angående Explore er det bare å ta kontakt med Sindre.

Epost: sfrantzen@hvf.no

 

Trening

Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form.  Du vil få prøvd deg på idretter som frisbeegolf, volleyball, landsailing, surfing og sykling. I tillegg ligger skolen vår i gangavstand fra Hurdal skisenter med en bra park og bakker for alle nivåer, noe vi vil utnytte oss av. Vi krever ikke at du er i din livs form, men året inneholder mye fysisk aktivitet og utfordringer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett, trening og at du er villig til å ta utfordringer vi møter.

Sport og språk

I løpet av året vil du få muligheten til å lære deg litt spansk. Har du vært på ferie i Spania og tenkt, «hvis jeg bare kunne få sagt hva jeg mente…» Fortvil ikke, nå kan du få lære. I gjennom året vil vi ha verbal og praktiserende spanskundervisning på skolen og ute i verden.