Gratulerer med skoleplass på Hurdal verk folkehøgskole

Nedenfor finner du en filmsnutt og tekst med nyttig informasjon om Ticket to Ride og Hurdal Verk. Det er også et svarskjema som må fylles ut for å sikre plassen din. Vi håper du takker ja til Ticket to Ride og gleder oss til å møte deg til høsten!

Velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole

Linjeinformasjon

Ticket to Ride er en aktiv reiselivslinje med foto, film og idrett. Linjenavnet er jo kjent som et spennende brettspill, og nå er det altså din tur til å være med å skape en «real life edition»!

Les mer her

Linjeundervisningen på Hurdal Verk vil hovedsakelig drei seg om turplanlegging, idrett, friluftsliv, film og foto. En solid blanding av spennende temaer hvor du vil lære mye nytt, utfolde deg kreativt og pushe grenser.

Utenlandsturene på Ticet to Ride er absolutt noe å glede seg spesielt til.

På høsten er det tid for vår første «Ticket to Ride-reise». Det meste kommer garantert til å gå på skinner, for vi skal på interrail i Europa! Reisemål og turopplegg skal du og klassen være med å bestemme.

Når så vinterkulda legger seg over Norge flyr vi sørøstover til Saigon i Vietnam. Her skal vi oppleve en helt annen kultur og verden enn det vi har hjemme. Underveis bruker vi ulike transportmidler. Reiseruta går fra Vietnam til Kambodsja, videre til Laos og så vårt siste stopp, Thailand. I løpet av turen skal vi innom mange kjente og ukjente steder. Vi skal ha en god blanding av aktiviteter, kulturmøter og natur. Dette blir en tur der lærerike opplevelser nærmest står i kø.

I tillegg til utenlandsreisene skal vi også utforske både skolens nærområder og spennende natur andre steder i Norge. Gjennom hele året kommer vi til å ha med oss kameraene våre, med mål om å både skape og finne gode motiver.

Det som er aller viktigst for oss er at du er motivert til å lære, villig til å utfordre deg selv og ikke minst være med å skape et godt klassemiljø. Velkommen til Ticket to Ride!

Ta i mot skoleplassen nå

Det er mange som søker om skoleplass på Hurdal Verk og du må derfor svare innen fristen som stod på sms’en du mottok. Så snart du har bekreftet tilbudet får du tilsendt en mail med faktura på innmeldingspenger for skoleåret. Når den er betalt er du sikret plass hos oss.

**NB: Det viktig at du leser og er innforstått med informasjonen om kostnader og Miljøavtalen nedenfor før du svarer.**Ja


Ja

Linjeansvarlig Ticket to Ride

Matias Sando Modalsli

Matias er 26 år og fra Flekkefjord i Vest-Agder. Matias er utdannet lærer og Arktisk naturguide fra Svalbard, elsker å reise og oppleve verden. Hele livet har han likt å være i aktivitet, om det er ute på tur eller i elvekajakken. Matias er også en kar som trives godt bak et kamera, med foto og filmkamera i sekken på både de minste og lengste turene blir det aller meste dokumentert.

 

 

E-post: mmodalsli@hvf.no

Telefon: 918 68 415

Kostnader

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2018/2019 var maksimal støtte NOK 108.250. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 43.300 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 64 950. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Ticket to Ride

 • Innmeldingspenger 2.200kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 73.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 13.900kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Ticket to Ride 40.000kr – Vi har et mål om at Ticket to Ride skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerheten. Linjekostnaden inkluderer Interrail I Europa, tur til Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og aktivitetene og opplegget vi har i Norge. Prisen dekker også Adobe Creative cloud så lenge du er elev. På våre reiser dekker du selv enklere måltider som brød, frukt og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør regne med noen lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje- og andre råvarepriser.)
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Ticket to Ride: 129.100kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

**Ved oppsigelse av skoleplassen etter 1.august og avbrudd i løpet av skoleåret, forplikter eleven seg til å betale kost og losji i 6 uker fra hun/han slutter. Hvis du som elev ikke kan bli med på turer p.g.a.sykdom/skade blir det en sak melleom deg og forsikringsselskapet ditt. Som regel er alle skolens opplegg og turer forhåndsbetalt av skolen. Jeg er inneforstått med kostnadene for et skoleår og  er klar over at dersom betalingsplanen ikke overholdes, vil dette føre til at elevplassen bortfaller. Jeg er også klar over at lånekassen ikke omgjør lån til stipend ved fravær over 10 %.**

Et godt, spennende og aktivt miljø.

Gjennom medgang og motgang, ved å ta imot og gi hjelp, og ved å samarbeide kommer vi nærmere hverandre. Vi lærer å leve sammen 24 timer i døgnet. Din innstilling overfor fellesskapet er viktig. Skolens «Miljøavtale» sier noe om hvilke rammer vi mener er nødvendige for å skape et godt miljø hvor alle tar hensyn til hverandre.

Miljøavtalen

 • Alle har ansvar for å ta hensyn, og vise respekt for hverandre og fellesskapet. 
 • Den enkelte har ansvar for orden og renhold på rommet sitt, og på skolen forøvrig.
 • Røyking er ikke tillatt innendørs, men på anviste steder ute.
 • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt.
 • Mellom ro-tid og frokost kan elevene være på sine egne rom, hovedbygget eller internatstuene.
 • Kjærester skal ikke overnatte på samme rom.

Følg oss på sosiale medier:

Instagram: @hvf.no
Facebook: Hurdal Verk folkehøgskole
Snapchat: HurdalVerk

PS: du får en hilsen i postkassen fra oss også

  FAQ

  Ofte stilte spørsmål

  Folkehøgskole er ikke et friår, og vi forventer selvsagt at alle møter til timer og aktiviteter. Folkehøgskolene har formelt en fraværsgrense på 10%, slik som videregående. Det betyr at om du har mer enn 10% fravær, kan hele stipendiet fra Lånekassen gjøres om til lån (ca 42.000,- kroner). Når det gjelder dokumenterte, kroniske eller langvarige, sykdommer, har rektor mulighet til å trekke ut inntil 15 dager av fraværet fra vitnemålet etter søknad fra eleven.

  Ja. Det er gratis WIFI på alle rom og god dekning rundt om på skolen.

  Nei, du må ikke være kristen for å gå her. Her er alle velkommen, og vi legger vekt på at alle skal føle seg respektert og inkludert, uansett livssyn. Hurdal Verk er en kristen skole og vi har både kristne elever og elever med andre livssyn, noe som gir et spennende miljø.

  Ja, du kan søke Lånekassen om lån og stipend. Du kan få inntil 106 340 kroner i støtte. Når du fullfører skoleåret gjøres 42 536 av dette om til stipend, og 63 804 blir lån hvis du ikke har hatt mer enn 10% fravær.

  Vi som jobber her gjør alt vi kan for at elevene våre skal trives, og vi legger til rette for at det skal være et godt sosialt miljø på skolen. Det er vanskelig å love at alle kommer til å trives, men erfaringen viser at de aller fleste finner seg veldig godt til rette og finner seg mange nye venner. Vi hører ofte elever si at året Hurdal Verk folkehøgskole har vært det beste året i livet.

  Du får både høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie som andre skoler på Østlandet. Vi har i tillegg noen langhelger og ekstra fridager som varierer fra år til år. Alle folkehøgskoler har undervisning de fleste lørdager. På lørdagskveldene er det elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det mest vanlige er derfor at elevene er på skolen også i helgene, men det går fint an å søke permisjon for å reise bort også.

  Det er ikke vanskelig å komme seg til Hurdal. Vi holder til kun 30 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør at vi er svært lett tilgjengelig for de aller fleste. Nærheten til flyplassen er en stor fordel for linjene våre når de skal ut å reise, og gjør at elevene sparer både tid og penger. Er du på Gardermoen hopper du på toget til Eidsvoll Verk stasjon (det tar kun 5 minutter). Fra Eidsvoll Verk tar du bussen til Hurdal (tar 20 minutter.)

  En fin ting med å være folkehøgskoleelev er at du får næringsrik og god mat servert opptil 4 ganger om dagen. Du har også mulighet til å lage litt mat på internatstua der du bor, om du ønsker det en gang i blant. Hver internatavdeling har en kjøkkenkrok med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er vaskemaskiner og tørketrommel/tørkerom tilgjengelig på hvert internat slik at du kan få vasket klær.

  Du bor på internat sammen med dine medelever. Vi har både 2-mannsrom og enkeltrom. Ønsker du enkeltrom kan du søke om det etter at du har fått skoleplass. Det bor 10-15 elever på hvert internat som deler en stue med kjøkkenkrok hvor du kan lage deg litt egen mat, om du ønsker det. Det er spennende og veldig sosialt å bo på internat. Dere blir godt kjent, og lærer å ta hensyn til hverandre.

  «Livet er den beste skole – men folkehøgskole tar kortere tid».

  Du vil få ferdigheter og kunnskaper innenfor fag du har hatt på skolen. I tillegg får du 2 studiepoeng (konkurransepoeng) som teller med når du skal søke på høyere utdanning.  Men folkehøgskole gir deg så mye mer enn det!

  Her er noe av det folk sier de sitter igjen med etter et år på Hurdal Verk:

  • Jeg har lært å klare meg selv
  • Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer moden
  • Jeg har lært å tilpasse meg og ta hensyn til andre
  • Jeg har sprengt mange grenser og gjort ting jeg ikke turte før
  • Jeg har fått venner for livet
  • Jeg har fått bedre selvtillit
  • Jeg har funnet ut hva jeg vil bli

  Load More