Sommerbrev 2

Hei igjen! Vi nærmer oss skolestart og her kommer litt mer praktisk informasjon som du trenger før du setter kursen mot Hurdal.

De første dagene

Skolestart er lørdag 21.august.

Vi ønsker både deg og din familie/foresatte velkommen til åpningsdagen av skoleåret. Det vil være registrering og innkvartering fra kl. 11:00-14:30.

 

Program for Åpningsdagen

11:00-14:30 Registrering og innkvartering

12:00-14:00 Flexi lunsj for både elever og foresatte/gjester

15:00 Åpningsfest i gymsalen. NB: Foreldre/foresatte er velkommen inn på åpningsfesten dersom koronareglene tillater det denne dagen.

Etter åpningsfesten sier vi «takk for nå» til familie/foresatte. Resten av lørdagen og søndagen bruker elever og personalet til å bli kjent med hverandre, skolen og nærmiljøet.

 

 

Internatet

Å bo på internat er både spennende og lærerikt! Internatrommene har begrenset med plass, så det er viktig at du tenker etter hva du trenger av utstyr, og hva du bør legge igjen hjemme.

 

På rommet finner du

 • Seng/rammemadrass (90cm bred)
 • Oppslagstavle
 • Skrivepult og stol
 • Hyller
 • Skap, både med hyller og hengemuligheter
 • I tillegg har du egen bodplass i kjelleren til å oppbevare sovepose, koffert, og andre ting du ikke trenger til hverdags. NB: Ta med egen hengelås til boden din.

Du kan gjerne sette et personlige preg på rommet ditt. Rommene har en oppslagstavle du kan henge bilder og diverse på. Hver boavdeling har omtrent 12 elever. Dere disponerer en fellesstue med kjøkkenkrok, og har tilgang til vaskemaskin og tørketrommel. På grunn av allergier er det ikke tillatt å ha med seg dyr til internatet. Det er trådløst nettverk (WIFI) på hele skoleområdet.

Som vi har presisert i tilbudsbrev og informasjon tidligere så kan vi ikke love at alle får førsteønsket sitt for romtype. Hvis det er flere som ønsker samme type rom enn vi har tilgjengelig, vil noen få andre rom enn de hadde som førstevalg. Endelig romplassering er ikke klar før du ankommer skolen.

 

 

Korona og smittevern

I løpet av sommeren skal de fleste av dere ha fått tilbud om første dose koronavaksine i din hjemkommune. Det er viktig at du takker ja til vaksine for at vi skal få et mest mulig normalt folkehøgskoleår. Du vil få dose 2 i Hurdal

Les mer...

Vi har gjort avtale med Hurdal kommune om vaksinering av alle elever og ansatte allerede første fredag av skoleåret, fredag 27. august. De som tidligere har fått dose 1 vil da få dose 2, og de som ikke har fått første dose kan få det da. NB: Det må ha gått minimum 3 uker mellom dose 1 og dose 2, så dersom du får første dose etter 6. august, må vi finne et senere tidspunkt for dose 2 til deg. Det vaksineres med Pfizer i Hurdal. Dersom du har fått en annen mRNA vaksine kan disse fint kombineres, i følge FHI.
Dersom du har fått time i hjemkommunen din til dose 2 bør du avbestille den, og si at du skal ta dose 2 i Hurdal.
Vaksinering er en frivillig sak, og vi krever ikke at man er vaksinert for å starte som elev, men vi oppfordrer alle, både elever og ansatte til å vaksinere seg. Når det gjelder utenlandsreiser stiller vi som krav at man må være fullvaksinert for å få delta.

Smittevern på skolen?
Vi har kontakt med vår kommuneoverlege dersom det vil være krav om smitteverntiltak fra skolestart. Dette vil dere få beskjed om nærmere skolestart. Vi har stor tro på at vi skal få et godt folkehøgskoleår med mest mulig normal drift.

 

Utstyr du må ha med deg til internatet

 • Dyne og pute
 • Sengetøy, minst to sett
 • Håndklær og toalettsaker
 • Førstehjelpsutstyr, medisiner til eget bruk og termometer
 • Treningstøy og joggesko til ute og innebruk
 • Vi anbefaler at du tar med deg sykkel
 • Sovepose
 • Hengelås til din bodplass
 • Gjerne en Bibel, hvis du har

 

Hurdal Verk ligger ca. 2 km fra matbutikk, post i butikk, legesenter, medisinutsalg m.m. Det er derfor praktisk å ha med sykkel. På noen linjer er sykkel påkrevd (se utstyrsliste for din linje i forrige informasjonsmail/sommerbrev.)

Hvis du har allergier du ikke har oppgitt, må du gi oss beskjed om det så snart som mulig.

Veibeskrivelse

Enten du kommer nordfra eller sørfra på E6 skal du ta av ved avkjøring nr.55 ved Nebbenes kroer, til riksvei 180 (Østre Hurdalsveg) mot Hurdal. Fra avkjøringen på E6 er det 16 km til Hurdal sentrum. I 2. rundkjøring i Hurdal følger du skilt til Hurdal Verk (Glassverkveien). Skolen ligger på venstre side, 2 km nord for rundkjøringen.

Google Maps Veibeskrivelse

Hvordan kommer man seg til og fra Hurdal i helger og ukedager?

I ukedagene går det bra med busser både inn og ut av Hurdal, og man kommer seg til Oslo S på 60 min, og Gardermoen på 35 min. Bussene går fra Hurdal torg til Eidsvoll Verk stasjon (tar 20 minutter.) Fra Eidsvoll Verk tar toget 5 minutter til Oslo Lufthavn, og 30 minutter til Oslo S. På Ruter.no kan du finne rutetidene.

Når du kommer til Hurdal går du av ved rundkjøringen i sentrum (Hurdal torg). Derfra er det 2 km til skolen. Noen busser går også helt frem til skolen og stopper utenfor Hurdal Verk. Om du må gå av ved Hurdal torg og har mye å bære på kan vi være behjelpelig med henting.

Lørdager og søndager går det ingen busser inn og ut av Hurdal. Vi setter da opp egen transport søndag kveld fra Eidsvoll Verk stasjon til skolen, for å hente elever som har vært på permisjon.

 

 

Lånekassen

Har du husket å søke om stipend og lån?

Fristen for å søke stipend og lån fra Lånekassen er 15. november. For å få utbetalinger ved skolestart bør du søke så snart som mulig.

 

Har du meldt deg inn i facebookgruppa for Hurdal Verk folkehøgskole 2021-2022?

@hvf.no

Tb til en fantastisk utekonsert på tunet🤩✨🎸🌿 #hurdalverk #fhsliv #utekonsert #godstemning
Denne herlige stippegjengen er klare for å ta i mot årets elever på lørdag!
There is beauty in being different and there lies harmony and progress in respecting those differences🤗❤.. Love unites us all.

Argentina 🇦🇷 Uganda 🇺🇬 Jamaica 🇯🇲Cambodia 🇰🇭Vietnam 🇻🇳Norway 🇳🇴Peru 🇵🇪USA 🇺🇸Spain 🇪🇸China 🇨🇳 and Colombia 🇨🇴 have been represented this year at HURDAL VERK FOLKEHØGSKOLE - Norway

#EmbracingDiversity

Moses Mugisha (internatassistent på Hurdal Verk. Til venstre i bildet)

#hvf.no
#fhsliv
#folkehøgskole
Se på den fantastiske gjengen! 😍 Etter å ha blitt knytt sammen med sterke vennskapsbånd i et utrolig flott år på Hurdal Verk folkehøgskole, var dagen før avskjed kommet.
TAKK FOR ET FANTASTISK ÅR!
VI SEES IGJEN!

#hvf.no
#fhsliv
#hurdal
#hurdalverk
#folkehøgskole
Snow Kite Surf er linja for deg som har lyst til å utforske, dyrke og lære mer om din lidenskap for snø, pudder, brett, ski, vann, surf, kite, trening og friluftsliv. Linjeturer for å kjøre pudder i Østerrike, og ikke minst surfing på Bali. 

#hvf #hvfsks #hurdal #snowkitesurf #skihurdal #snowboard #kite #fhsliv #surf #borestrand #kiting #folkehogskole