Gratulerer med skoleplass på Hurdal Verk folkehøgskole

Nedenfor finner du en filmsnutt og tekst med nyttig informasjon om Ridelinja og Hurdal Verk. Det er også et svarskjema som må fylles ut for å sikre plassen din. Vi håper du takker ja til Ridelinja og gleder oss til å møte deg til høsten!

Velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole

Linjeinformasjon

Gjør deg klar for et opplevelsesrikt år, både med hest og folkehøgskoleliv. Her skal du få en smakebit på hva du kan vente deg som elev på Ridelinja.

Les mer her

På Hurdal Verk folkehøgskole venter nye vennskap, selvutvikling mange spennende utfordringer på deg. Opplegget på linja består av ridning, teori og praktisk arbeid som følger med det å ha hest. Du kan ha med egen hest, eller leie hest. Rideundervisningen foregår i grupper på 6-7 stk inndelt etter nivå. Vi har tre dager i uka med undervisning på banen, vanligvis èn dag med sprang og resten dressur eller bakkearbeid.

Dagene det ikke er ridetimer har man egentrening med hesten sin, og i helgene har du mulighet til å ri lange turer i flott natur. Teoritimene vil blant annet handle om ridelære, stallteori og litt om sykdommer og anatomi. Brenner du for et tema innen hest, har du kanskje lyst å dele din kunnskap med resten av oss? I løpet av skoleåret drar vi til Norsk hestesenter, og besøker andre nærliggende steder som kan lære oss noe om hest og hestedrift. Praktisk arbeid er noe du må være innstilt på når du driver med hest. Karina Ekern driver hestesenteret som ligger 150 meter unna skolen, og som elev på Ridelinja er du med på den daglige driften av hestesenteret. Stallen er klasserommet vårt, og vi er sammen om både høylemping, steinplukking og å skape et godt miljø for folk og dyr. Et år på folkehøgskole gir deg mulighet til utfordringer, nye erfaringer og mestring.

Klassen deles i grupper som har stallvakt en uke av gangen. Sammen med din gruppe har du ansvar for hele stallen, og vil på den måten lære om det å ha oversikt og gode rutiner i en stor stall.

I høstsemesteret tar vi turen til Læsø i Danmark. Der får du oppleve fartsfylt ridning på islandshester; strandgalopp er et vått høydepunkt! Vi drar også en dag på Oslo Horse Show i oktober.  På våren reiser vi til varmen i Thailand. Her blir det kultur, elefanter, sol og varme; et godt avbrekk fra vinter-Norge.

Selv om ridning utgjør hoveddelen av undervisningen er folkehøgskole mye mer enn Linjefaget. Som elev på Ridelinja vil du også ha fellesskap med elever på de andre linjene, og delta i fellesfag og valgfag, så her er det mye å glede seg til!

 

Du fortjener nok et slikt år akkurat nå!

Ta i mot skoleplassen nå

Det er mange som søker om skoleplass på Hurdal Verk og du må derfor svare innen fristen som stod på sms’en du mottok. Så snart du har bekreftet tilbudet får du tilsendt en mail med faktura på innmeldingspenger for skoleåret. Når den er betalt er du sikret plass hos oss.

**NB: Det viktig at du leser og er innforstått med informasjonen om kostnader og Miljøavtalen nedenfor før du svarer.**Ja


Ja

Linjeansvarlig Ridelinja

Gøril Mosteid

Gøril er 44 år og har drevet med hest hele livet. Etter noen år med praksis både i rideskole og ved Beitostølen Helsesportsenter, tok hun ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter Starum. Hun er glad i turer både med hest og til fots med hunden.

Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ridelinja ta kontakt med Gøril.

Epost: gmosteid@hvf.no
Telefon: 90026527
Instagram: @hvfridning

Kostnader

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Ridelinja

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 • Innmeldingspenger 2.400,- Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000,-– Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000,- – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Ridelinja – UTEN egen hest 45.500,- – Inkluderer alt linjeopplegg, hest- og utstyrsleie, linjeturer til Thailand og Danmark. Oslo Horse show og andre turer.
 • Linjekostad Ridelinja – MED egen hest 26.500,- – Inkluderer alt linjeopplegg, linjeturer til Danmark og Thailand og andre turer.
 • Stalleie for elever med egen hest (Faktureres av Hestesenteret) 4.000,- pr. mnd
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum Ridelinja UTEN egen hest 146.900,-. Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.
 • Totalsum Ridelinja MED egen hest 127.900,-. Stalleie (4000,- x 9 mnd) 36.000,- og eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mndEtter at du har betalt innmeldingspengene vil du få tilsendt et skjema for hvor du legger inn ditt romønske.NB: Selv om vi er en av folkehøgskolene i landet med flest enkeltrom, hender det at det er flere som ønsker enkeltrom enn det vi har tilgjengelig. Vi kan derfor ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype. Prisen for romtillegg gjelder uavhengig av hva du legger inn som førsteønske.

**Ved oppsigelse av skoleplassen etter 1.august og avbrudd i løpet av skoleåret, forplikter eleven seg til å betale kost og losji i 6 uker fra hun/han slutter. Hvis du som elev ikke kan bli med på turer p.g.a.sykdom/skade blir det en sak melleom deg og forsikringsselskapet ditt. Som regel er alle skolens opplegg og turer forhåndsbetalt av skolen. Jeg er inneforstått med kostnadene for et skoleår og  er klar over at dersom betalingsplanen ikke overholdes, vil dette føre til at elevplassen bortfaller. Jeg er også klar over at lånekassen ikke omgjør lån til stipend ved fravær over 10 %.**

 

Et godt, spennende og aktivt miljø.

Gjennom medgang og motgang, ved å ta imot og gi hjelp, og ved å samarbeide kommer vi nærmere hverandre. Vi lærer å leve sammen 24 timer i døgnet. Din innstilling overfor fellesskapet er viktig. Skolens «Miljøavtale» sier noe om hvilke rammer vi mener er nødvendige for å skape et godt miljø hvor alle tar hensyn til hverandre.

Miljøavtalen

 • Alle har ansvar for å ta hensyn, og vise respekt for hverandre og fellesskapet. 
 • Den enkelte har ansvar for orden og renhold på rommet sitt, og på skolen forøvrig.
 • Røyking er ikke tillatt innendørs, men på anviste steder ute.
 • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt.
 • Mellom ro-tid og frokost kan elevene være på sine egne rom, hovedbygget eller internatstuene.
 • Kjærester skal ikke overnatte på samme rom.

Følg oss på sosiale medier:

Instagram: @hvf.no og @hvfridning
Facebook: Hurdal Verk folkehøgskole
Snapchat: HurdalVerk

PS: du får en hilsen i postkassen fra oss også

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Folkehøgskole er et friår fra karaktpress og lekser, men ikke et friår fra undervisning. All undervisning er obligatorisk, både linjefag, fellesfag og valgfag, og vi forventer at alle møter til timer og aktiviteter. Folkehøgskolene har formelt en fraværsgrense på 10%, slik som videregående. Det betyr at om du har mer enn 10% fravær, kan hele stipendiet fra Lånekassen gjøres om til lån (ca 42.000,- kroner). Når det gjelder dokumenterte kroniske eller langvarige sykdommer, har rektor mulighet til å trekke ut inntil 15 dager av fraværet fra vitnemålet etter søknad fra eleven.

Ja. Det er gratis WIFI på alle rom og god dekning rundt om på skolen.

Nei, du må ikke være kristen for å gå her. Her er alle velkommen, og vi legger vekt på at alle skal føle seg respektert og inkludert, uansett livssyn. Hurdal Verk er en kristen skole og vi har både kristne elever og elever med andre livssyn, noe som gir et spennende miljø.

Ja, du kan søke Lånekassen om lån og stipend. Du kan få inntil 106 340 kroner i støtte. Når du fullfører skoleåret gjøres 42 536 av dette om til stipend, og 63 804 blir lån hvis du ikke har hatt mer enn 10% fravær.

Vi som jobber her gjør alt vi kan for at elevene våre skal trives, og vi legger til rette for at det skal være et godt sosialt miljø på skolen. Det er vanskelig å love at alle kommer til å trives, men erfaringen viser at de aller fleste finner seg veldig godt til rette og finner seg mange nye venner. Vi hører ofte elever si at året Hurdal Verk folkehøgskole har vært det beste året i livet.

Vi har 2 høstferier, en i begynnelsen av oktober og en i midten av november. Vi tar selvsagt også juleferie, vinterferie og påskeferie. Vi har i tillegg noen langhelger og ekstra fridager som varierer fra år til år. Alle folkehøgskoler har undervisning de fleste lørdager. På lørdagskveldene er det elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det mest vanlige er derfor at elevene er på skolen også i helgene, men det går fint an å søke permisjon for å reise bort også.

Hurdal ligger 35 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør at vi er lett tilgjengelig for de fleste. Nærheten til flyplassen er en stor fordel for linjene våre når de skal ut å reise, og gjør at elevene sparer både tid og penger. Er du på Gardermoen hopper du på toget til Eidsvoll Verk stasjon (det tar kun 5 minutter). Fra Eidsvoll Verk tar du bussen til Hurdal (tar 20 minutter.) Det går busser inn og ut av Hurdal sentrum (2 km fra skolen) flere ganger om dagen i ukedagene. Lørdager og søndager går det ingen kollektivtransport, men vi setter opp egen transport fra Eidsvoll Verk stasjon søndags kveld for å hente elever som har vært på permisjon.

En fin ting med å være folkehøgskoleelev er at du får næringsrik og god mat servert opptil 4 ganger om dagen. Du har også mulighet til å lage litt mat på internatstua der du bor, om du ønsker det en gang i blant. Hver internatavdeling har en kjøkkenkrok med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er vaskemaskiner og tørketrommel/tørkerom tilgjengelig på hvert internat slik at du kan få vasket klær.

Du bor på internat sammen med dine medelever. Vi har både 2-mannsrom og enkeltrom. Ønsker du enkeltrom kan du søke om det etter at du har fått skoleplass. Det bor 10-15 elever på hvert internat som deler en stue med kjøkkenkrok hvor du kan lage deg litt egen mat, om du ønsker det. Det er spennende og veldig sosialt å bo på internat. Dere blir godt kjent, og lærer å ta hensyn til hverandre.

“Livet er den beste skole – men folkehøgskole tar kortere tid”. Du vil få ferdigheter og kunnskaper innenfor fag du har hatt på skolen. I tillegg får du 2 studiepoeng (konkurransepoeng) som teller med når du skal søke på høyere utdanning.  Men folkehøgskole gir deg så mye mer enn det! Her er noe av det folk sier de sitter igjen med etter et år på Hurdal Verk:

 • Jeg har lært å klare meg selv
 • Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer moden
 • Jeg har lært å tilpasse meg og ta hensyn til andre
 • Jeg har sprengt mange grenser og gjort ting jeg ikke turte før
 • Jeg har fått venner for livet
 • Jeg har fått bedre selvtillit
 • Jeg har funnet ut hva jeg vil bli

Load More