Gratulerer med skoleplass på Hurdal Verk folkehøgskole – Hestesport

Nedenfor finner du en filmsnutt og tekst med nyttig informasjon om Hestesport og Hurdal Verk. Det er også et svarskjema som må fylles ut for å sikre plassen din. Vi håper du takker ja til skoleplassen, og gleder oss til å møte deg til høsten!

Velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole

Linjeinformasjon

Gjør deg klar for et opplevelsesrikt år, både med hest og folkehøgskoleliv. Her skal du få en smakebit på hva du kan vente deg som elev på Hestesport.

Les mer om Hestesport

På Hurdal Verk folkehøgskole venter nye vennskap, selvutvikling og mange spennende utfordringer på deg. Opplegget på linja består av ridning, teori og praktisk arbeid som følger med det å ha hest. Du kan ha med egen hest, eller leie hest. Rideundervisningen foregår i grupper på 4-5 stk inndelt etter nivå. Vi har tre dager i uka med undervisning på banen, vanligvis èn dag med sprang og resten dressur eller bakkearbeid.

De dagene det ikke er linjetid, kan du trene på det du ønsker, eller bruke tid sammen med hesten din fra bakken. I helgene har du mulighet til å ri lange turer i flott natur. Teoritimene vil blant annet handle om ridelære, stallteori og litt om sykdommer og anatomi. Brenner du for et tema innen hest, har du kanskje lyst å dele din kunnskap med resten av oss?

Praktisk arbeid er noe du må være innstilt på når du driver med hest. Karina Ekern driver hestesenteret som ligger 150 meter unna skolen, og som elev på Hestesport er du med på den daglige driften av hestesenteret. Stallen er klasserommet vårt, og vi er sammen om å skape et godt miljø for folk og dyr. Et år på folkehøgskole gir deg mulighet til utfordringer, nye erfaringer og mestring.

Klassen deles i grupper som har stallvakt en uke av gangen. Sammen med din gruppe har du ansvar for hele stallen, og vil på den måten lære om det å ha oversikt og gode rutiner i en stor stall.

Er du klar for noen fantastiske turopplevelser sammen med dine nye venner?

Les mer om turene våre

Årets hovedtur vil gå til herlige Kroatia, nærmere bestemt Adriaterhavet. Vi skal tilbringe en uke på en flott seilbåt, hvor du får lære mer om samarbeid og kommunikasjon – og selvsagt seiling! Vi forflytter oss fra øy til øy, bader underveis, og får oppleve mange av Kroatias små historiske byer. En deilig tur!

I løpet av året tar vi turen til Læsø i Danmark hvor vi bor på Krogbækgård. Der får du oppleve fartsfylt ridning på islandshester og strandgalopp i vannkanten. I fascinerende landskap tølter vi på turer, spiser lunsj i det fri, og slapper av i jacuzzien etter endt dag.

I oktober drar vi på Oslo Horse Show og ser verdenseliten bryne seg på sprangbanen. Norsk Hestesenter ligger bare en kort kjøretur unna skolen. Vi tar en tur i løpet av året for å se anlegget, og få informasjon om deres utdanningsmuligheter innen hest.

 

Selv om ridning utgjør hoveddelen av undervisningen er folkehøgskole mye mer enn linjefaget. Som elev på Hestesport vil du ha fellesskap med elever på de andre linjene, og delta i fellesfag og valgfag, så her er det mye å glede seg til!

Du fortjener nok et slikt år akkurat nå!

Ta i mot skoleplassen nå

Det er mange som søker om skoleplass på Hurdal Verk og du må derfor svare innen fristen som stod på sms’en du mottok. Så snart du har bekreftet tilbudet får du tilsendt en mail med faktura på innmeldingspenger for skoleåret. Når den er betalt er du sikret plass hos oss.

**NB: Det viktig at du leser og er innforstått med informasjonen om kostnader og Miljøavtalen nedenfor før du svarer.**  Ja


  Ja

  Linjeansvarlig Hestesport

  Gøril Mosteid

  Gøril er 44 år og har drevet med hest hele livet. Etter noen år med praksis både i rideskole og ved Beitostølen Helsesportsenter, tok hun ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter Starum. Hun er glad i turer både med hest og til fots med hunden.

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Hestesport ta kontakt med Gøril.

  Epost: gmosteid@hvf.no
  Telefon: 90026527
  Instagram: @hvfridning

  Hvordan skal jeg bo?

  Å oppleve tett fellesskap på internat er noe av det som gjør folkehøgskoleåret unikt. Her blir man godt kjent og har det veldig sosialt. Vi anbefaler dobbeltrom for den aller beste internatfølelsen, men har også enkeltrom for de som har behov for det.

  Kostnader

  Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

  Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For skoleåret 2021/22 er maksimal støtte NOK 114.870. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 45.948 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 68.922. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

  Les mer på Lånekassens hjemmeside 

  Priser Hestesport

  • Innmeldingspenger -

   Innbetales ved opptak.

   3 000,-
  • Kost og losji -

   Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

   85 900,-
  • Felleskostnader -

   Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

   15 000,-
  • Linjekostnad Hestesport -

   Inkluderer alt linjeopplegg, linjeturer til Kroatia og Danmark. Oslo Horse show og andre turer. Kryss av under om du har med egen hest, eller vil leie av skolen.

   26 500,-

  Hest

  Du kan ha med egen hest, og slipper da å betale for leie av skolehest.

  Rom

  Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  Lånekassen

  Beløpene for Lånekassen gjelder skoleåret 2022-23. Dette vil økes noe for 2023-24. Elever med helseutfordringer har mulighet til å søke om ekstrastipend fra Lånekassen. Les mer her.

  -

  Søk lån og stipend

  Summen du må dekke selv

  149 400,-

  Etter at du har betalt innmeldingspengene vil du få tilsendt et skjema for hvor du legger inn ditt romønske.NB: Selv om vi er en av folkehøgskolene i landet med flest enkeltrom, hender det at det er flere som ønsker enkeltrom enn det vi har tilgjengelig. Vi kan derfor ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype. Prisen for romtillegg gjelder uavhengig av hva du legger inn som førsteønske.

  **Ved oppsigelse av skoleplassen etter 1.august og avbrudd i løpet av skoleåret, forplikter eleven seg til å betale kost og losji i 6 uker fra hun/han slutter. Hvis du som elev ikke kan bli med på turer p.g.a.sykdom/skade blir det en sak melleom deg og forsikringsselskapet ditt. Som regel er alle skolens opplegg og turer forhåndsbetalt av skolen. Jeg er inneforstått med kostnadene for et skoleår og  er klar over at dersom betalingsplanen ikke overholdes, vil dette føre til at elevplassen bortfaller. Jeg er også klar over at lånekassen ikke omgjør lån til stipend ved fravær over 10 %.**

  Et godt, spennende og aktivt miljø.

  Gjennom medgang og motgang, ved å ta imot og gi hjelp, og ved å samarbeide kommer vi nærmere hverandre. Vi lærer å leve sammen 24 timer i døgnet. Din innstilling overfor fellesskapet er viktig. Skolens «Miljøavtale» sier noe om hvilke rammer vi mener er nødvendige for å skape et godt miljø hvor alle tar hensyn til hverandre.

  MILJØAVTALEN

  • Alle har ansvar for å ta hensyn, og vise respekt for hverandre og fellesskapet. 
  • Den enkelte har ansvar for orden og renhold på rommet sitt, og på skolen forøvrig.
  • Røyking er ikke tillatt innendørs, men på anviste steder ute.
  • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt.
  • Mellom ro-tid og frokost kan elevene være på sine egne rom, hovedbygget eller internatstuene.
  • Overnatting skal kun skje på eget rom.
  • Faktura for kost og losji, felleskostnader, linjekostnader og forbruk skal betales ved forfall.

  10 gode grunner til å velge denne skolen

  Fagtilbudet er sannsynligvis det du legger mest vekt på når du skal velge folkehøgskole. Men det er også andre ting du bør ta med i vurderingen. Her er 10 grunner til å velge Hurdal Verk.

  1. Høy trivsel og fornøyde elever

  Analyseselskapet EPSI gjennomfører hvert år en undersøkelse blant tidligere elever på alle folkehøgskolene. Brukerundersøkelsen for 2021 viste at Hurdal Verk er blant de 25% beste skolene på kundetilfredshet. Vi scorer spesielt høyt på trivsel og miljø, med 91,7 av 100 poeng, noe som er langt over gjennomsnittet. Vi jobber aktivt for å sikre at alle føler seg sett, inkludert og respektert, uansett hvem du er.

  2. Nærhet til Gardermoen og Oslo

  Skolen vår ligger landlig og fredelig til, men kun 30 minutter fra landets hovedflyplass Oslo Lufthavn. Det gir elevene våre en stor fordel når vi skal ut å reise, siden de slipper transittreiser fra andre steder i landet. Elevene nyter også godt av nærheten til Gardermoen når de skal hjem i feriene. Dessuten er Oslo er bare 1 time unna med kollektivtransport fra Hurdal sentrum.

  3. Mer enn 80 valgfag

  Valgfag er et forfriskende avbrekk i hverdagen, hvor du kan få prøve deg på mange nye fag. Vi prioriterer valgfagene høyt på Hurdal Verk. I vanlige uker har vi valgfag 2 dager i uka. I tillegg har vi rene valgfagsuker, Vi tilbyr ca 80 ulike valgfag.

  4. De beste studiereisene

  På Hurdal Verk har vi lang erfaring med å arrangere lærerike og meningsfulle studiereiser. Vi har reisemål i Asia, Afrika, Amerika og Europa. Våre reiser har blant annet som mål å skape forståelse for andre mennesker og kulturer, og gi deg erfaringer du trenger for livet. Vi har strukket oss langt for å gjennomføre utenlandsreiser, også i koronatiden. 

  5. Treningsfasiliteter

  Vi vet at mange elever er glade i å trene både i linjetiden og på fritiden, derfor har vi 2 moderne styrkerom, innendørs skaterampe, gymsal, beachvolleybane. 9 hulls frisbeegolfbane, park med badeplass og fotballbane på skolen. Innenfor 2 km avstand har vi kunstgressbane, idrettshall, alpinanlegg og milevis med oppkjørte skiløyper for langrenn.

  6. Norges vakreste folkehøgskole

  Du er kanskje ikke bortskjemt med vakre skolebygg? Men visste du at det faktisk har veldig mye å si for trivsel og velvære? Mange av elevene våre sier at de hadde lyst å gå på Hurdal Verk fordi det så så fint ut. Vi tør påstå at vi har Norges vakreste folkehøgskole. På Hurdal Verk har vi også investert mye i fine lokaler og fasiliteter til elevene våre, og har pusset opp mange klasserom og fellesrom nylig.

  7. Det beste været

  Her på Østlandet er vi heldige som har det mest stabile klimaet i landet. Vi har normalt varme somre og kald tørr vinter med stabile snøforhold.

  8. God mat

  God mat er viktig for trivselen. Vi er opptatt av å servere god, variert og næringsrik mat. Vi lytter til elevene og utvikler menyen i samarbeid med elevrådet.

  9. Dedikert personale

  På Hurdal Verk har vi et dedikert personale bestående av en fin mix av unge og erfarne medarbeidere. De fleste bor på skolens område, noe som gir en spesiell nærhet til elevene, og gjør at vi kan ivareta og se elevene godt.

  10. Stor variasjon i fagtilbud

  Vår store variasjon av linjer og fag gjør at du får bli kjent både med folk som har de samme interessene som deg, og folk som har helt andre interesser. Det gjør at du også får mulighet til å prøve deg på fag som er helt nye for deg. Går du Adventure kan du f.eks velge ridning valgfag, og går du på Fotball kan du f. eks velge Snowboard valgfag.

  SPØR EN ELEV

  Trenger du mer informasjon før du bestemmer deg? Ta kontakt med en elev som gikk på Hestesport i år.

  This error message is only visible to WordPress admins
  Error: There is no connected account for the user hvfridning.
  Sjekk ut valgfagene våre 🤩

@folkehogskolene #hvf #valgfag
  Et lite innblikk i internatlivet 🧼🧹
Romvask og romsjekk kan være litt stressende, men det må til ✨

Forresten fyller vår kjære internatleder @astridstangis fyller 30 år i deg 🥳 Gratulerer så mye med dagen fra alle oss på Hurdal Verk! Vi setter stor pris på deg 🫶

  FAQ

  Ofte stilte spørsmål

  Folkehøgskole er et friår fra karaktpress og lekser, men ikke et friår fra undervisning. All undervisning er obligatorisk, både linjefag, fellesfag og valgfag, og vi forventer at alle møter til timer og aktiviteter. Folkehøgskolene har formelt en fraværsgrense på 10%, slik som videregående. Det betyr at om du har mer enn 10% fravær, kan hele stipendiet fra Lånekassen gjøres om til lån (ca 42.000,- kroner). Når det gjelder dokumenterte kroniske eller langvarige sykdommer, har rektor mulighet til å trekke ut inntil 15 dager av fraværet fra vitnemålet etter søknad fra eleven.

  Ja. Det er gratis WIFI på alle rom og god dekning rundt om på skolen.

  Nei, du må ikke være kristen for å gå her. Her er alle velkommen, og vi legger vekt på at alle skal føle seg respektert og inkludert, uansett livssyn. Hurdal Verk er en kristen skole og vi har både kristne elever og elever med andre livssyn, noe som gir et spennende miljø.

  Ja, du kan søke Lånekassen om både lån og stipend.

  Vi som jobber her gjør alt vi kan for at elevene våre skal trives, og vi legger til rette for at det skal være et godt sosialt miljø på skolen. Det er vanskelig å love at alle kommer til å trives, men erfaringen viser at de aller fleste finner seg veldig godt til rette og finner seg mange nye venner. Vi hører ofte elever si at året Hurdal Verk folkehøgskole har vært det beste året i livet.

  Vi har 2 høstferier, en i begynnelsen av oktober og en i midten av november. Vi tar selvsagt også juleferie, vinterferie og påskeferie. Vi har i tillegg noen langhelger og ekstra fridager som varierer fra år til år. Alle folkehøgskoler har undervisning de fleste lørdager. På lørdagskveldene er det elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det mest vanlige er derfor at elevene er på skolen også i helgene, men det går fint an å søke permisjon for å reise bort også.

  Hurdal ligger 35 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør at vi er lett tilgjengelig for de fleste. Nærheten til flyplassen er en stor fordel for linjene våre når de skal ut å reise, og gjør at elevene sparer både tid og penger. Er du på Gardermoen hopper du på toget til Eidsvoll Verk stasjon (det tar kun 5 minutter). Fra Eidsvoll Verk tar du bussen til Hurdal (tar 20 minutter.) Det går busser inn og ut av Hurdal sentrum (2 km fra skolen) flere ganger om dagen i ukedagene. Lørdager og søndager går det ingen kollektivtransport, men vi setter opp egen transport fra Eidsvoll Verk stasjon søndags kveld for å hente elever som har vært på permisjon.

  En fin ting med å være folkehøgskoleelev er at du får næringsrik og god mat servert opptil 4 ganger om dagen. Du har også mulighet til å lage litt mat på internatstua der du bor, om du ønsker det en gang i blant. Hver internatavdeling har en kjøkkenkrok med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er vaskemaskiner og tørketrommel/tørkerom tilgjengelig på hvert internat slik at du kan få vasket klær.

  Du bor på internat sammen med dine medelever. Vi har både 2-mannsrom og enkeltrom. Ønsker du enkeltrom kan du søke om det etter at du har fått skoleplass. Det bor 10-15 elever på hvert internat som deler en stue med kjøkkenkrok hvor du kan lage deg litt egen mat, om du ønsker det. Det er spennende og veldig sosialt å bo på internat. Dere blir godt kjent, og lærer å ta hensyn til hverandre.

  “Livet er den beste skole – men folkehøgskole tar kortere tid”. Du vil få ferdigheter og kunnskaper innenfor fag du har hatt på skolen. I tillegg får du 2 studiepoeng (konkurransepoeng) som teller med når du skal søke på høyere utdanning.  Men folkehøgskole gir deg så mye mer enn det! Her er noe av det folk sier de sitter igjen med etter et år på Hurdal Verk:

  • Jeg har lært å klare meg selv
  • Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer moden
  • Jeg har lært å tilpasse meg og ta hensyn til andre
  • Jeg har sprengt mange grenser og gjort ting jeg ikke turte før
  • Jeg har fått venner for livet
  • Jeg har fått bedre selvtillit
  • Jeg har funnet ut hva jeg vil bli

  Ta i mot skoleplassen nå   Ja


   Ja