Sondre på nye eventyr

Høsten 2015 ble vi på Hurdal Verk kjent med Sondre Garrido Nilssen. Han er 21 år og oppvokst i Bergen, veldig glad i idrett, fysisk aktivitet og bare gå på tur i skogen. Etter at han var ferdig med to år på folkehøgskole har han jobbet deltid på Shell og som ekstrahjelp på sykehjem. Etter virkelig å ha fått smaken på reiselivet gjennom folkehøgskolen simpelthen elsker Sondre å reise, slik at han kan erfare andre kulturer og måter å leve på.

Nå har hatt satt av vinteren til et skikkelig reiseeventyr de færreste har forsøkt seg på.
Så langt har han vært innom Oslo, Gøteborg, København, Hannover, Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Lyon og Montpellier i Frankrike. Så videre til Spania hvor julefeiringen tenkes et sted mellom Valencia og Alicante.

Planen etter jul er Marokko, Tanzania, Zambia, Botswana, Namibia og Sør-Afrika!

Og hele tiden reiser han på rimeligste vis og finner helst overnatting privat. NRK Hordaland kom derfor på banen og laget denne reportasjen:

Les NRK Artikkelen her

Vi fikk også et intervju med Sondre, og ville høre litt mer om hvordan han nå ser tilbake på årene på Hurdal Verk.

Hva er ditt beste minne fra året?

Det beste øyeblikket jeg hadde fra året som elev må være da jeg var i Yangshuo (Kina) med Adventure. Jeg og to andre bestemte oss for å utforske hele Yangshuo på en dag med sykkel. Selv om vi og hadde brukt dagen før på å sykle med klassen. Dette var denne dagen jeg virkelig ble glad i å reise! Jeg hadde erklært meg selv som guide for turen. Vi begynte kl. 07.00 og fullførte akkurat i tide til å møte opp god og svett til fellesmåltider klokken 18.00! Vi fikk oppleve så mye bare den dagen. Unike mennesker, nydelig natur og praktisere hvordan man bestiller mat med miming. Det jeg husker aller best fra dagen var da jeg bestemte hvilken vei vi skulle sykle tilbake. Det ble en skivebom! Fullt av opp og nedover-bakker helle veien, men for en natur! Vi gjorde det beste ut av situasjonen og på et tidspunkt på veien tilbake nådde vi en topp og tok en liten pause. Alle tre brøt ut i latterkrampe. Hvorfor? Ingen aning, men det ble nok aller beste minnet fra året!   


Hvordan vil du si at folkehøgskolen har preget deg i forhold til livssyn/tro?

Årene på Hurdal har gitt meg et innblikk på kristendom son jeg er veldig takknemlig for! Jeg følte ikke at det ble for mye, men at jeg fikk utforske det så mye jeg ville. Jeg fikk snakke med mange som var kristne og jeg fikk kristne venner. Jeg ble veldig glad i det kristne miljøet som var på skolen. Spesielt noen av kveldsmøtene da vi sang lovsanger, hørte på lovsang og tente lys. Så selv om jeg ikke er kristen, føler jeg at jeg nå kan gå i kirken med noen venner uten å føle at jeg ikke passer inn, og det er veldig deilig.

Vil du anbefale et år på HVF for andre?

Hurdal Verk folkehøgskole får min varmeste anbefaling. Jeg var så glad i skolen at jeg ble et år ekstra!  Skolen har noen virkelig gode linjer å velge mellom og nå skjer det mye spennende utvikling. Blant annet med nytt styrkerom og skaterom. Er litt misunnelig på elevene som går der nå og fremover.

Jeg synes og det er kjempebra at det ikke er tillatt med alkohol på skolen. Det gjør at du må bli litt mer kreative når du har lyst å finne på noe og det skaper gode minner! Det, sammen med det de kristne møtene og alt de andre skolen gjør for å styrke samholdet, gjør at skolen får skikkelig bra miljø. Man blir «lokket» inn av gode linjetilbud og utrolige reiser, men man blir på grunn av fellesskapet! Det aller beste med skolen må være miljøet som skapes der!