NM i Spikeball i Hurdal Idrettshall

Hurdal Verk Folkehøgskole arrangerte lørdag historiens første norgesmesterskap i den noe ukjente idretten Spikeball!

Spikeball, eller Roundnet som det originale navnet på idretten, er foreløpig lite utbredt i Norge, men folkehøgskolen, med Matias Modalsli og Michael Skjæringrud i spissen, ville ta temperaturen på miljøet ved et slikt arrangement. Hele 20 lag meldte seg på, i tillegg til 4 elevlag som kvalifiserte seg via en internkvalifisering.

Roundnet er en lagsport med to spillere på hvert lag og ligner noe på volleyball i sin natur. Med 3 touch innad i laget er målet å slå en knyttneve-stor ball i nettet slik at motstander ikke evner å returnere den.

De to beste lagene i hver gruppe gikk direkte videre til kvartfinaler, mens 3.-,4.-, og 5.-plassen i gruppene kjempet samtidig om plasseringene bak de åtte beste. Dette gav intense matcher allerede fra start og Etter fem kamper hver, var det lag fra både Kristiansand, Oslo, Hurdal Verk, og Danmark videre. Det var også lag fra Indre Østfold og Valdres Folkehøgskole med i turneringen, men disse måtte ta til takke med sluttspillet bak de åtte beste.

Etter mye godt spill og intense ballvekslinger, endte turneringen opp med to Kristiansand-lag i finalen:

KRC Aasen & Grønsten og KRC Setting Ducks skulle gjøre opp om seieren. Benjamin Aasen og Anders Mørkved Grønsten med sitt KRC Aasen & Grønsten yppet seg tidlig mot KRC Setting Ducks, men sistnevnte tok etterhvert kontroll over kampen. Med god flyt på serve og i slagvekslingene vant KRC Setting Ducks 2-0 i sett. Vi gratulerer Jakob Gossner og Andrew Kuehl med å være Norges beste lag i Roundnet! Alexander Artman og Michael Håkansson med laget Sviden, kapret 3.plassen foran Ullevål Spikeball Club.

Elevene ved Hurdal Verk hadde alle ulike oppgaver under arrangementet, noe som bidro til både profesjonell gjennomføring og ikke minst god stemning i Hurdal Idrettshall denne lørdagen. Takk til alle som bidro!

Vi takker også elevene som stilte opp med cafè til inntekt for Indonesiaprosjektet ved Hurdal Verk Folkehøgskole. Vel blåst til alle deltakere, publikum og bidragsytere til årets NM i Spikeball! Takk også til klubben.no for gode premier og giveaways til arrangementet!

Les mer om spikeball her: www.spikeball.com