De tre søstrene Helle

Hurdal Verk folkehøgskole har fått æren av å huse hele tre søstre fra familien Helle, først Kristina i 2011/2012, så Marthe 2013/2014 og nå Birgitte 2016/2017. Les hva et år på folkehøgskole har betydd for søstrene Helle.

14938053_10154591660755797_293963080_n
Mitt navn er Kristina Helle, og jeg var elev på Hurdal Verk Folkehøgskole 2011/2012. Her gikk jeg på ridelinjen, og hadde med meg min egen hest, som heter Doffen. Det ble et lærerikt år for både meg og Doffen, men det jeg kanskje sitter mest igjen med er hvor mye jeg vokste som person dette året. På verket ble alt av tidligere prestasjoner og status satt til side, og alle kunne være seg selv for den de er. Det gjorde at det ble enkelt å ta utfordringer jeg ikke før ville tatt, samtidig som fikk jeg øynene opp for at folk kan komme fra ulike bakgrunner. Dette føler jeg har gjort at jeg både ble mer reflektert og åpen for andre menneskesyn og tro. Mange av vennene jeg fikk på verket har jeg fortsatt god kontakt med i dag, inkludert kjæresten min Magnus, som jeg også var så heldig å treffe på folkehøgskolen.

Etter videregående var jeg usikker på om jeg ville gå rett på studier eller ta et år på folkehøgskole. Men jeg er veldig glad for at jeg tok det valget jeg tok, da jeg føler jeg har fått livserfaring jeg ikke ville vært foruten. Gjennom videre studier har det vært en stor fordel å ha den tryggheten jeg fikk gjennom folkehøgskolen, og det var en god overgang fra å bo hjemme med familien til studietiden på studentleilighet.

Derfor anbefalte jeg Hurdal Verk Folkehøgskole til søstrene mine ☺

img_8883
Mitt navn er Marthe og jeg begynte på Hurdal Verk folkehøyskole i 2013. Jeg hadde egentlig ikke store forventninger til hvordan året ville bli. Jeg hadde jo hørt fra Kristina hvordan hun hadde hatt det, men jeg visste absolutt ikke hva jeg gikk til. I skrivende stund er det 3 år siden, og jeg ser tilbake på folkehøyskoleåret som det beste i mitt liv. Jeg sitter igjen med bare gode minner og venner for livet, og jeg setter stor pris på alle de endeløse samtalene og de mange latterkrampene.

Jeg fikk drive med akkurat det jeg liker, jeg stod masse på ski og reiste flere turer til utlandet med Explore Sør-Amerika, som var linjen jeg gikk. For meg var dette året også nødvendig for å finne ut hva jeg ville gjøre videre og hvilken utdanning jeg ville begynne på. Det er et år jeg ikke ville vært foruten og jeg unner alle å ta et slikt år.

img_0943
Mitt år på Hurdal verk folkehøyskole begynte for cirka to måneder siden, og jeg har ikke angret ett sekund på valget. I løpet av den korte tiden, har jeg allerede opplevd mye. Jeg har fått mange nye vennskap som bare blir sterkere med tiden, og vært med på aktiviteter som var både gøy og utfordrende. Noe av det beste med denne skolen er at vi er en stor familie. En familie bestående av både elever og lærere, noe som gir et godt fellesskap.

På Hurdal verk fhs kan alle være seg selv. Det er ikke bare andre elever du lærer å kjenne, men også deg selv. Gjennom utfordringer og opplevelser blir du testet for hvem du er og hva du står for. Støtten fra medelevene har gitt meg en trygghet og lyst til å prøve nye ting, så selv om det ikke går etter mange forsøk, forsvinner ikke lysten til å lykkes.