7 fotballkamper på 10 dager!

Gutta på Fotball & Groundhopping gjør seg i disse dager klare for vinterens store eventyr! Fredag 25.Januar reiser vi nedover i Europa for å overveie tysk og nederlandsk fotball, med forventninger om ihugga supportere, god fotball og forhåpentligvis gode prestasjoner fra våre norske spillere i utlandet.

Denne unike 10-dagersturen på linja starter i Berlin, hvor vi skal se Rune Almenning Jarsteins og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin ta i mot Schalke 04 på Olympiastadion. Dagen etter toger vi sørover mot Dortmund, som tar imot Hannover 96. Et besøk på Signal Iduna Park, med den «gule veggen» av supportere, kan bli et av de store høydepunktene på turen. Dortmund leder i tillegg Bundesliga, så det er fine dager i Dortmund by om dagen.

(https://edition.cnn.com/2016/12/21/football/borussia-dortmund-signal-iduna-park-yellow-wall-bundesliga/index.html)

Videre går toget mot Düsseldorf og kampen mellom Fortuna Düsseldorf og RB Leipzig. Med andre ord 3 Bundesliga-oppgjør på 3 dager i løpet av første helg på tur.

Etter en «hviledag» i Düsseldorf, hvor vi skal overveie Düsseldorfs futsal-lag sin trening, reiser vi innom Bochum, Hamburg, og Iver Fossums Hannover 96. 3 nye kamper og forhåpentligvis høy gåsehudfaktor på de ulike stadion!

(Hamburger SV sendte like greit billettene i posten)

Selve avslutningen på turen blir fenomenal. Vi tar togturen helt til Arnhem i Nederland for å se vår egen kjæledegge Martin Ødegaard herje mot sin gamle klubb Heerenveen. Her får vi forhåpentligvis se Morten Thorsby også. En nydelig avslutning på en real guttetur i ekte groundhopping-ånd.

Med andre ord – dette blir en tur for virkelig fotballinteresserte. Målet med turen er å krysse av flest mulig stadion på appen Groundhopper, bli bedre kjent som klasse, oppleve ulik supporterkultur og nyte fotball på toppnivå. Elevene har i tiden frem mot tur fått ansvar for 2 lag hver, og skal fremstille klubben, stadion og spillerne dagen før vi reiser. Det gir oss enda mer eierskap til kampene vi skal se. Football Manager er selvfølgelig et nyttig verktøy i denne prosessen.

(Amund Aano fra hverdagen på Fotball & Groundhopping. Her fra en futsal-økt i Hurdal Idrettshall)

Ønsk oss lykke til på tur – følg @hvffotball på Instagram for dypere innblikk i hverdagen vår.

(Fra venstre: Johannes Størkersen (Haugesund), Vidar Brennsæter (Kristiansand), Amund Aano (Stavanger), Erlend Eikestøl (Søgne) og Ola Løkkevik (Tønsberg) klare for tur. Robert Aanekre (Sør-Fron) og lærer Michael Skjæringrud (Trøgstad) er forøvrig også klare!

Le mer om linja Fotball og Groundhopping på www.hvf.no