2 unge groundhoppere har dannet Norwegian Chairboys!

2 av elevene ved linja Fotball & Groundhopping ved Hurdal Verk er godt i gang med sin karriere som groundhoppere. I September reiste linja over til England for å overveie flest mulig fotballkamper på en uke (derav navnet groundhopping), inkludert en uforglemmelig opplevelse hos Wycombe Wanderers. Det gav grobunn til å danne den norske supporterklubben til fotballklubben som spiller i Englands nivå 3 - League 1. I helga ble det et faktum - Norwegian Chairboys ble dannet.

Lærer på Hurdal Verk og dagens hobbyjournalist Michael Skjæringrud gjorde et dybdeintervju med andreårselev Amund Aano og elev Ola Dybesland Løkkevik, begge ved linja Fotball & Groundhopping om denne begivenheten:

Hvorfor interessen for Wycombe?

  • For meg startet det hele egentlig på Sagavoll Folkehøgskole der jeg var elev, sier Amund, da vi var en gjeng som spilte med Wycombe Wanderers på både FM (Football Manager) og FIFA. De aller fleste som har spilt FIFA kjenner til Wycombes største stjerne, Akinfenwa, så kompisgjengen ble mer og mer gira på å bli kjent med denne spilleren og da klubben han spiller i. Det endte med at jeg dro over sammen med en av disse gutta til High Wycombe i Februar. Etter et flott førsteinntrykk av klubben, tross tap, ble interessen ganske mye større.

Det var ikke mer som skulle til?

  • Nei egentlig ikke, sier Amund. Men i tillegg dro jeg på ny tur til byen utenfor London med Fotball & Groundhopping-linja på Hurdal Verk Folkehøgskole, så var vi en større gjeng som fikk overveie ligacupkampen mot Norwich City. Da vi i tillegg fikk omvisning av selveste general manager Michael Davies, fikk privat guidet tur innom både garderoben, troferommet og gressmatta, så fikk jeg bekreftet det gode inntrykket jeg hadde av klubben. Ola bekrefter nikkende til det Amund sier.

De forteller entusiastisk litt om klubben.

  • Særegent for klubben er jo at den er fan-eid. Det vil si at det er ingen sjeiker eller rike onkler som spytter inn penger i klubben. Alle større investeringer, inkludert spillerkjøp, må godkjennes av fansen. Det er kun noen andre klubber i England som har det slik. I tillegg er beliggenheten bra. Adams Park ligger kun en halvtimes togtur utenfor sentrum, så med en tur over til England er det forholdsvis enkelt å komme seg dit. Det er plass til rundt 12000 på stadion, som forøvrig er mer enn f.eks Bournemouth. Ellers er det gode folk som jobber i klubben – det har vi fått erfare både da vi var der i September, men også nå via mail etter vi startet den norske supporterklubben, bekrefter fotballentusiastene.

 

Favorittspiller(e)?

Amund nevner umiddelbart Dominic Gape.

  • Han er nok min favoritt, etter Akinfenwa. Han har vært der lenge og er en av de som tok seg god tid til å prate begge gangene jeg har vært på Adams Park.

Ola skyter inn Joe Jacobson og Matt Bloomfield.

  • De er begge klubblegender og har gjort mye bra for klubben.

Samtidig er begge enige om at det er kollektivet og ikke enkeltspillerne som skaper litt av kjærligheten til Wycombe. Laget i fokus.

Hva heter den norske fanklubben, og hva er hensikten?

  • Norwegian Chairboys kalles vi, nevner Ola og Amund. Hensikten er nok å spre den kjærligheten vi har fått til klubben, hjelpe klubben, og skape litt blest rundt en så stilig fotballklubb. Vi gjør absolutt ikke det her for penger. Vi betaler medlemskontigenten selv og tenker å skaffe giveaways til fremtidige medlemmer etter at andre melder seg inn.

 

Har dere fått noen medlemmer allerede?

  • Ja, faktisk, melder de entusiastiske. Først og fremst er det en nordmann ved navn Helge som har vært fan siden 1993 som er med. Han synes det forøvrig var veldig stas at vi dannet denne supporterklubben.
  • I tillegg, sier Amund, så har vi rekruttert noen medelever her på folkehøgskolen, pluss noen kjente i vår omgangskrets der vi kommer fra. Vi er faktisk 9 medlemmer allerede.

Og flere skal det bli, ifølge gutta. De skal bruke sosiale medier i tiden fremover til å skape mer blest rundt dette fotballentusiastiske prosjektet og håper altså å spre den gleden de får ved å følge Wycombe Wanderers tett. Kanskje også blir de en større gjeng som reiser fra Norge neste gang det blir tur til Adams Park?

 

       

Gutta ser uansett frem til neste helg, da de skal se Wycombe spille borte mot Luton Town i FA-cupens første runde.

Sjekk ut norwegianchairboys på Instagram og på Facebook for mer info og nyheter rundt klubben.

Under er flere bilder fra turen i September med linjen Fotball & Groundhopping på Hurdal Verk.