The Greatest Show

Ta steget ut på scenen! Dette er linjen for deg som ønsker å finne eller videreutvikle talentet ditt og få mer erfaring på scenen. Her får du redskapene og veiledningen du trenger både på og av scenen for å utvikle deg som artist. Sier som i sangen “the greatest show” - “this is where you wanna be” høsten 2022!

Show og scene

Vi setter opp flere forestillinger (show!) og konserter sammen i løpet av året. Du lærer hva det krever å være artist, fra PR og planlegging, til fremførelse. Ikke bare utvikler du deg som musiker, men får lære om flere sider av artistlivet så du kan starte for deg selv om du ønsker. I løpet av året får du utfordret deg på mange måter, f.eks som solist, korist, låtskriver, lydtekniker, produsent, koreograf, konferansier, danser, showartist og bandleder – det du måtte ønske. Den som intet våger, intet vinner!

Los Angeles & London

Vi reiser til London på høsten og Los Angeles på våren. Byer som har mye å tilby og hvor mange reiser for å “make it big”. Vi skal utforske, lytte og lære – og kose oss! Vi går på musikaler og konserter, jazzklubb, besøker ulike musikkmiljø, og mye mer. Her er det opplevelser og kultur på hvert hjørne, og det er bare å glede seg til alle inntrykk som du vil sette pris på både som musiker og menneske.

Fokusområder

Fokusområder/dette vil du lære:

– Bli trygg på scenen og i deg selv

– Sangteknikk/sangtimer

– Sceneshow

– Sceneerfaring og performance

– Lage musikkvideoer

– Gå på konserter, musikaler m.m

– Samspill

– Kor og vokalgruppe

– Lyd-/lys-teknikk

– Dans og aktivitet

– Studioinnspilling og produksjon

– Planlegge og gjennomføre konsert/oppsetninger

– Låtskriving

– Dypere innsikt i flere sider ved å være artist: 

Youtube, foto, sosiale medier, film, pr, økonomi

Hverdagen vår

På “The Greatest Show” får du en spennende hverdag med masse musikk, show og scenetid. Vi benytter oss av nærheten til Oslo og det byen har å tilby – vi går på konserter, musikaler, besøker studioer og ulike musikkscener. Du får møte mennesker som lever av musikken, komme tett på bransjen og noen store navn, og lære av de beste. Du vil få undervisning og veiledning til å utvikle stemmen din, samt jobbe med formidling og scenefremførelse. Vi lærer om de ulike sidene ved planlegging og produksjon i studio og til scene, alt fra lys- og lydteknikk, til stemmebruk, mikrofonteknikk, formidling, bevegelse, pr og økonomi.

Pris The Greatest Show

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Priser The Greatest Show

 • Innmeldingspenger -

  Innbetales ved opptak.

  2 900,-
 • Kost og losji -

  Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned).

  84 600,-
 • Felleskostnader -

  Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m. Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.

  18 800,-
 • Linjekostnad The Greatest Show -

  Inkluderer linjeturene til Los Angeles og London, konserter, workshops og alt opplegg på linja. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa.

  37 000,-

Rom

Du legger inn romønske etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Lånekassen

Beløpene gjelder skoleåret 2021-22

-

Søk lån og stipend

Summen du må dekke selv

143 300,-

Fysisk aktivitet

En artist har fordel av god helse for å kunne synge, danse og uttrykke seg samtidig. Både kropp og stemme trenger regelmessig trening for å holdes ved like. På TGS har vi ukentlig timer med fysisk aktivitet (styrketrening, dans, aerobic, crossfit etc.) med dyktige instruktører.

Menneskene bak musikken

Vi vil ha fokus på å utvikle oss både som artister og mennesker, blir man tryggere i seg selv blir man også tryggere på scenen. Vi ønsker å gi deg muligheten til å utforske og utvikle den du er og vil være både på og av scenen – et springbrett til resten av ditt liv!

Foreventninger

– Interesse for faget og for selvutvikling, men må ikke kunne spille/synge

– Heie på hverandre – samarbeid – jobbe i gruppe og løfte hverandre frem

– Pågangsmot og positiv

Linjelærer Linn Røen

Linn Røen er utdannet lærer og sangpedagog, med videreutdanning i Complete Vocal Technique. Linn jobber som profesjonell sanger, modell og konferansier, og har mange års erfaring fra scenen og ulike sider av det å være artist. Hun har også utdanning i trening, helse og prestasjon fra Norges Idrettshøyskole.

Tlf: 906 46 223

E-post: lroen@hvf.no