Ridning

Vil du ha et år der du får kombinere hesteglede og felleskap med gode venner? Et år med opplevelser for livet? Da er dette linja for deg! Hurdal hestesenter ligger like ved skolen med stallplass til 21 hester, ridehall og stor sprangbane.

Ridning

Søk nå!

Hest

Vi har fokus på gleden ved å drive med hest. Den gleden kommer gjennom opplevelsen av samspillet mellom rytteren og hesten.

Du får ukentlig undervisning i dressur og sprang, og kan benytte deg av Hurdals fantastiske turmuligheter. I løpet av året får du prøve deg på terrenghinder, strandgalopp på islandshester, Mounted Games, voltige og som instruktør for medelever. På slutten av skoleåret lager vi vårt eget hesteshow, som vi viser frem for resten av skolen.

Turer

En dag på Oslo Horse Show er selvsagt et høydepunkt i oktober. Vi tar en tur til Øvrevoll galoppbane, og besøker også Norsk Hestesenter i løpet av året. Der får vi omvisning og innblikk i utdanningstilbud innen hest.

SØK I DAG

Danmark - Islandshest

På høsten drar vi til Krogbækgaard på Læsø i Danmark. Dette har for tidligere elever vært årets høydepunkt. På Læsø blir det noen herlige dager med mye sosialt, islandshester, tølt og strandgalopp. Nytt i år er at vi får være med å drive en flokk hester fra beite hjem til stallen. Dette blir en unik opplevelse!

Bulgaria

På linjeturen drar vi så langt veien tar oss opp i Balkanfjellene, der vi finner det lille stedet Apriltsi. Videre går kun enkle hjulspor og vi velger det beste fremkomstmiddelet, hesten, for å oppleve den spektakulærer naturen.

Gården «Balkan» er basen vår, og herfra rir vi friske turer på østbulgarske hester med westernutstyr. Bor det en liten cowboy i deg? Bli med da vel!

Ansvar for hest

Elevene på ridelinja er ansvarsbevisste, arbeidsomme og liker å ta i et tak!

Ukeplanen er delt opp slik at du har rideundervisning i gruppe, teori og praktisk stalltjeneste. I teoriundervisningen vil vi blant annet komme innom sikkerhet med hest, ridelære, sykdomslære, foringslære og allmenn hestekunnskap.

På hestesenteret kan du leie stallplass til din egen hest eller leie hest av hestesenteret.  De som leier hest kan etter avtale bruke hesten på fritiden når det ikke kolliderer med annen virksomhet. Som elev på Ridning får du lære hva det vil si å ha ansvar for en hest. Leier du hest deler du den sammen med en av de andre på linja, og sammen står dere for det meste av stell og trening.

Fokusområder

 

 • Hesten
 • Hestekunnskap
 • Dressur
 • Sprang
 • Hestestell
 • Stalltjeneste
 • Kommunikasjon
 • Samhold

Pris Ridning

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

SØK I DAG

Priser

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2017/2018 var maksimal støtte NOK 106.340. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.662 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 61 677. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

Elever med Hest Elever uten hest
 Innmeldingspenger  2.200 2.200 – Innbetales ved opptak

 Kost og losji

 73.000

73.000

Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)

 Felleskostnader

 13.900

13.900

Dekker turer med hele skolen, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering, internett, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, m.m.

 Individuelt forbruk

Det påløper kostnader på noen få valgfag.

 Romtillegg

Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-

Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd

Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd

Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  Linjekostad  Ridning       uten hest

43.300

 Inkluderer alt linjeopplegg, hest- og utstyrsleie, linjeturer til Danmark og Bulgaria. Oslo Horse show og andre turer.

  Linjekostad  Ridning           med egen hest

 24.300  Inkluderer alt linjeopplegg, linjeturer til Danmark og Bulgaria, Oslo Horse show og andre turer.

Stalleie (faktureres av hestesenteret)

 Stalleie på 3.300 kr pr måned. Dette faktureres fra Hurdal Hestesenter.  
 TOTAL 113.400 132.400

Evt. romtillegg er ikke tatt med.

 

  Linjelærer Ridning

   

  Gøril Mosteid

   

   

   

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ridning ta kontakte med Gøril.

  Epost: gmosteid@hvf.no
  Telefon: 90026527
  Instagram: @hvfridning