Ridelinja

Hos oss får du kombinere hesteglede og felleskap med gode venner. Hurdal Hestesenter ligger like ved skolen og har stallplass til 21 hester, ridehall og stor sprangbane.

Ridelinja

Søk nå!

Hest

Vi har fokus på gleden ved å drive med hest. Den gleden kommer gjennom opplevelsen av samspillet mellom rytteren og hesten.

Du får ukentlig undervisning i dressur og sprang, og kan benytte deg av Hurdals fantastiske turmuligheter. I løpet av året får du prøve deg på terrenghinder, strandgalopp på islandshester, Mounted Games, voltige og som instruktør for medelever. På slutten av skoleåret lager vi vårt eget hesteshow, som vi viser frem for resten av skolen.

Dagsturer

I Hurdal har vi flotte forhold for turridning både på sti og skogsvei, som elevene benytter seg av i undervisning og på fritiden.

Vi besøker Norsk Hestesenter hvor vi får omvisning og innblikk i utdanningstilbud innen hest. Vi drar også til Øvrevoll galoppbane for å se på hestesportens Formel 1.

 

Danmark - Islandshest

På høsten drar vi til Krogbækgaard på Læsø i Danmark. Dette har for tidligere elever vært et av årets høydepunkt. På Læsø blir det noen herlige dager med mye sosialt, islandshester, tølt og strandgalopp.

Kroatia

Vi reiser på linjetur til Kroatia og det deilige Adriaterhavet for å få litt varme på kroppen.
Her vil du få oppleve en annerledes kultur, vennlige mennesker, historiske steder og krystallklart vann. Det blir strand, sol og varme, og en opplevelse av å trå inn i en annen tid.

Ansvar for hest

Elevene på ridelinja er ansvarsbevisste, arbeidsomme og liker å ta i et tak!

Ukeplanen er delt opp slik at du har rideundervisning i gruppe, teori og praktisk stalltjeneste. I teoriundervisningen vil vi blant annet komme innom sikkerhet med hest, ridelære, sykdomslære, foringslære og allmenn hestekunnskap.

På hestesenteret kan du leie stallplass til din egen hest eller leie hest av hestesenteret.  De som leier hest kan etter avtale bruke hesten på fritiden når det ikke kolliderer med annen virksomhet. Som elev på Ridelinja får du lære hva det vil si å ha ansvar for en hest. Leier du hest deler du den sammen med en av de andre på linja, og sammen står dere for det meste av stell og trening.

Fokusområder

 • Hesten
 • Hestekunnskap
 • Dressur
 • Sprang
 • Hestestell
 • Stalltjeneste
 • Kommunikasjon
 • Samhold

Har du spørsmål om Ridelinja? Ta kontakt med en elev på linja.

Pris Ridelinja

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For skoleåret 2021/22 er maksimal støtte NOK 114.870. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 45.948 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 68.922. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

Priser Ridelinja

 • Innmeldingspenger 2.600kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 83.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.500kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 • Linjekostnad Ridelinja – UTEN egen hest 45.500,- – Inkluderer alt linjeopplegg, hest- og utstyrsleie, linjeturer til Kroatia og Danmark. Oslo Horse show og andre turer.
 • Linjekostnad Ridelinja – MED egen hest 26.500,- – Inkluderer alt linjeopplegg, linjeturer til Danmark og Kroatia og andre turer.
 • Stalleie for elever med egen hest (Faktureres av Hestesenteret) 4.000,- pr. mnd
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum Ridelinja UTEN egen hest 149.600,-. Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.
 • Totalsum Ridelinja MED egen hest 130.600,-. Stalleie (4000,- x 9 mnd) 36.000,- og eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 440,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 830,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

#sunset #hvfridelinja #sailing #croatia
Gjengen kom seg til toppen💪🏼😉#hurdalverk#ridelinja#fhsliv#hvf#kroatia#nofilter
Dagen begynte tidlig, nå blir det køya😴...
#hvfridelinja
Det er sommer og ferietid i Hurdal, hestene er på beite og lader opp til nytt skoleår. Vi gleder oss til å treffe DEG når skoleåret starter🌞
#hvfridelinja #hvf #fhsliv
Tb til en fantastisk utekonsert på tunet🤩✨🎸🌿 #hurdalverk #fhsliv #utekonsert #godstemning
Denne herlige stippegjengen er klare for å ta i mot årets elever på lørdag!
There is beauty in being different and there lies harmony and progress in respecting those differences🤗❤.. Love unites us all.

Argentina 🇦🇷 Uganda 🇺🇬 Jamaica 🇯🇲Cambodia 🇰🇭Vietnam 🇻🇳Norway 🇳🇴Peru 🇵🇪USA 🇺🇸Spain 🇪🇸China 🇨🇳 and Colombia 🇨🇴 have been represented this year at HURDAL VERK FOLKEHØGSKOLE - Norway

#EmbracingDiversity

Moses Mugisha (internatassistent på Hurdal Verk. Til venstre i bildet)

#hvf.no
#fhsliv
#folkehøgskole
Se på den fantastiske gjengen! 😍 Etter å ha blitt knytt sammen med sterke vennskapsbånd i et utrolig flott år på Hurdal Verk folkehøgskole, var dagen før avskjed kommet.
TAKK FOR ET FANTASTISK ÅR!
VI SEES IGJEN!

#hvf.no
#fhsliv
#hurdal
#hurdalverk
#folkehøgskole
Snow Kite Surf er linja for deg som har lyst til å utforske, dyrke og lære mer om din lidenskap for snø, pudder, brett, ski, vann, surf, kite, trening og friluftsliv. Linjeturer for å kjøre pudder i Østerrike, og ikke minst surfing på Bali. 

#hvf #hvfsks #hurdal #snowkitesurf #skihurdal #snowboard #kite #fhsliv #surf #borestrand #kiting #folkehogskole

Linjelærer Ridelinja

 

Gøril Mosteid

Gøril har drevet med hest hele livet. Etter noen år med praksis både i rideskole og ved Beitostølen Helsesportsenter, tok hun ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter Starum. Hun er glad i turer både med hest og til fots med hunden.

Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ridelinja ta kontakte med Gøril.

Epost: gmosteid@hvf.no
Telefon: 90026527
Instagram: @hvfrdelinja