Ridelinja

Hos oss får du kombinere hesteglede og felleskap med gode venner. Hurdal Hestesenter ligger like ved skolen og har stallplass til 21 hester, ridehall og stor sprangbane. Vi reiser på linjetur til Thailand.

Ridelinja

Søk nå!

Hest

Vi har fokus på gleden ved å drive med hest. Den gleden kommer gjennom opplevelsen av samspillet mellom rytteren og hesten.

Du får ukentlig undervisning i dressur og sprang, og kan benytte deg av Hurdals fantastiske turmuligheter. I løpet av året får du prøve deg på terrenghinder, strandgalopp på islandshester, Mounted Games, voltige og som instruktør for medelever. På slutten av skoleåret lager vi vårt eget hesteshow, som vi viser frem for resten av skolen.

Danmark - Islandshest

På høsten drar vi til Krogbækgaard på Læsø i Danmark. Dette har for tidligere elever vært et av årets høydepunkt. På Læsø blir det noen herlige dager med mye sosialt, islandshester, tølt og strandgalopp.

Thailand

Etter noen gode vintermåneder i Hurdal setter vi kursen mot «smilets land» – Thailand, for å få litt varme på kroppen.
Her vil du få oppleve en annerledes og eksotisk kultur, vennlige mennesker og frodig natur. Det blir strand, sol og varme, og muligheter for hest og ridning. Med andre ord en smak av luksus.

Dagsturer

I Hurdal har vi flotte forhold for turridning både på sti og skogsvei, som elevene benytter seg av i undervisning og på fritiden.

Vi besøker Norsk Hestesenter hvor vi får omvisning og innblikk i utdanningstilbud innen hest. Vi drar også til Øvrevoll galoppbane for å se på hestesportens Formel 1.

 

Ansvar for hest

Elevene på ridelinja er ansvarsbevisste, arbeidsomme og liker å ta i et tak!

Ukeplanen er delt opp slik at du har rideundervisning i gruppe, teori og praktisk stalltjeneste. I teoriundervisningen vil vi blant annet komme innom sikkerhet med hest, ridelære, sykdomslære, foringslære og allmenn hestekunnskap.

På hestesenteret kan du leie stallplass til din egen hest eller leie hest av hestesenteret.  De som leier hest kan etter avtale bruke hesten på fritiden når det ikke kolliderer med annen virksomhet. Som elev på Ridelinja får du lære hva det vil si å ha ansvar for en hest. Leier du hest deler du den sammen med en av de andre på linja, og sammen står dere for det meste av stell og trening.

Fokusområder

 

 • Hesten
 • Hestekunnskap
 • Dressur
 • Sprang
 • Hestestell
 • Stalltjeneste
 • Kommunikasjon
 • Samhold

Pris Ridelinja

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Ridelinja

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 • Innmeldingspenger 2.400,- Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000,-– Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000,- – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Ridelinja – UTEN egen hest 45.500,- – Inkluderer alt linjeopplegg, hest- og utstyrsleie, linjeturer til Thailand og Danmark. Oslo Horse show og andre turer.
 • Linjekostad Ridelinja – MED egen hest 26.500,- – Inkluderer alt linjeopplegg, linjeturer til Danmark og Thailand og andre turer.
 • Stalleie for elever med egen hest (Faktureres av Hestesenteret) 4.000,- pr. mnd
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum Ridelinja UTEN egen hest 146.900,-. Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.
 • Totalsum Ridelinja MED egen hest 127.900,-. Stalleie (4000,- x 9 mnd) 36.000,- og eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

@hvfridning

Et godt, men spesielt skoleår er avsluttet. Håpe Et godt, men spesielt skoleår er avsluttet. Håper både "gamle" og kommende elever får en god sommer!
Så er jeg sikker på at høsten kommer med nye, unike muligheter💪🐎🎉
#smakavsommer #hvfridelinja #takknemlighet
#hvfridning #hvfridelinja #vinter #fhsliv #hvfridning #hvfridelinja #vinter #fhsliv
#hvfridning på tur i det fine høstværet 🌞 #hvfridning på tur i det fine høstværet 🌞
#hvfridning #pause #hvfridning #pause
#hvfridning #krogbækgaard #icelandichorses #tølt #hvfridning #krogbækgaard #icelandichorses #tølt #flinke
Lunsjpausen tilbringes på læsø saltsyderi🌤 Lunsjpausen tilbringes på læsø saltsyderi🌤
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Linjelærer Ridning

 

Gøril Mosteid

Gøril er 43 år og har drevet med hest hele livet. Etter noen år med praksis både i rideskole og ved Beitostølen Helsesportsenter, tok hun ridelærerutdanningen ved Norsk Hestesenter Starum. Hun er glad i turer både med hest og til fots med hunden.

Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Ridning ta kontakte med Gøril.

Epost: gmosteid@hvf.no
Telefon: 90026527
Instagram: @hvfridning