Oceans

Bryr du deg om miljøet rundt deg, og liker å bruke naturen som lekeplass? På Oceans har vi fokus på utfordrende og lærerike aktiviteter i vann og på snø, samtidig vil vi også bidra til å bevare naturen vi utfolder oss i. Gjennom toppturer i Norge, Miljøverntur i Europa og Maldivene og mye aktiviteter i nærområdet har vi en «naturlig idrettsarena». Hovedaktiviteter er; Miljøvern, Vannsport, Topptur, Elvepadling, Fridykking, Friluft, Film, Foto, og mye annet spennende.

Oceans

Søk nå

Vann

Hvis du har en drøm om å utforske og videreutvikle deg i spennende aktiviteter knyttet til vann og snø flere steder på jorden, er Oceans midt i blinken for deg. Vi utfolder oss under spennende reiser med blant annet Vannsport i Europa og i tropiske omgivelser på Maldivene. I vårt idylliske nærområde får vi dessuten lekt oss med elvepadling, wakeboard, hopp og stup, dykking og svømming. Aktivitetene tilpasses til ditt nivå, enten du er helt ukjent med slike aktiviteter eller har gjort mye før.

Plast

På Oceans er vi opptatt av å ta vare på den naturen som vi benytter og er en del av. Hovedfokuset er å rydde naturen og havet for søppel, primært plast. Gjennom forskjellige tiltak får vi være med i arbeidet med å forske på plast, gjøre havene våre renere og plante koraller. Vi får oppleve «first hand» gjennom vårt arbeid og våre reiser hvordan havet og naturen blir forsøplet og økosystemer blir ødelagt av vårt forbruk. Ved å være bevisst på våre valg og ta i et ekstra tak, kan vi gjøre en forskjell og bidra til en mer bærekraftig natur.

Vinter

Vinteren i Norge er fantastisk, og linjeturen går til Strandafjellet på Vestlandet. Der har vi en uke med guidet topptur, pudder og ville naturopplevelser. I hverdagen på Hurdal Verk bruker vi mye tid i det snørike nærområdet. Hurdal skisenter ligger i gangavstand og i tillegg lager vi snøpark på skolens område. Oceans passer for deg som har stått litt på ski/brett fra før, men det kreves ikke at du er veldig god. Vinteren bruker vi også mye til friluft og trening.

Fokusområdet

Gjennom året skal vi gjøre mye spennende sammen. Hverdagen på Oceans vil bli fylt med mye aktivitet. Her får du prøve mye nytt og du får testet deg selv på mange måter. Noen av fokusområdene vi skal ha iløpet av året er blant annet

 • Plast
 • Miljøvern
 • Sport
 • Topptur og pudder
 • Vannsport
 • Reise
 • Wakeboard
 • Elvepadling
 • Dykking
 • Korallplanting
 • Natur og friluft
 • Ballspill
 • Ski/Snowboard
 • Styrke og kondisjon
 • Film og foto
 • Mestring

Pris Oceans

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2018/2019 var maksimal støtte NOK 108.250. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 43.300 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 64 950. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Oceans

 • Innmeldingspenger 2.400kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m
 •  Linjekostad Oceans 40.000kr – Vi har et mål om at Oceans skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerheten. Linjekostnaden Inkluderer studietur til Asia og Europa. Vintertur i Norge, sesongkort i Hurdal Skisenter. Dagsturer og opplegg på linja.  På våre reiser dekker du selv enklere måltider og drikke, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa.  (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Oceans: 141.400kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

 

 

@hvf.no

Våre åtte fantastiske stipper takker for seg og Våre åtte fantastiske stipper takker for seg og reiser nå ut i verden på jakt etter nye utfordringer. Takk for et fantastisk år og alt dere har bidratt med💪 #hurdalverk #hvfliv #fhsliv #godstemning #fhssavn
Fra innspillingen av "finalen" i LIVE sendingen vår imorgen kl 12.00. Link finner du på FB siden vår #hurdalverk #hvfliv #fhsliv #fhshjemme
HVF LIVE - #fhshjemme 🎥💻 #hurdalverk #fhsliv HVF LIVE - #fhshjemme 🎥💻 #hurdalverk #fhsliv #hvfliv #livesending
Innspilling av søndagsmøte⛪😊🌙 #hurdalver Innspilling av søndagsmøte⛪😊🌙 #hurdalverk #fhsliv #hvfliv #fhshjemme
Mandag kl 10.30 kjører vi live fra studioet vårt Mandag kl 10.30 kjører vi live fra studioet vårt på FB siden vår. Her kan du få innblikk i hvordan hverdagen er på Hurdal Verk i disse korona tider😊 #hurdalverk #fhsliv #livesending #koronaskole #fhshjemme #fhssavn
Spreke elever fra linja Explore Sør-Amerika på t Spreke elever fra linja Explore Sør-Amerika på toppen av lokale Rognstadkollen🤩
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Nyttig informasjon om Oceans

Forkunnskaper

De fleste aktivitetene tar vi utgangspunkt i et relativt enkelt nivå, og jobber oss opp på et høyere nivå. Det er derfor ikke noe krav om spesielle forkunnskaper annet enn at du bør kunne svømme relativt godt, og ha litt erfaring med ski eller snowboard.

Hvilke Utstyr trenger jeg?

Skolen stiller med det meste av utstyr til aktivitetene vi driver med. Skolen har elvekajakker, crossfitrom, skisenter innenfor gåavstand og andre fasiliteter som vi benytter oss av. På turer leier vi utstyr som surfebrett og våtdrakt. Personlig utstyr som hjelm/ryggplate, ski/snowboard og terrengsykkel må du selv ha med til skolestart.

Trening

I løpet av skoleåret skal vi være aktive gjennom ulike aktiviteter. Derfor bruker vi endel tid på å trene slik at vi kan være i den formen som trengs for å surfe og kjøre pudder på en sikker måte. Det er ingen krav at du er i svært god form i forkant, men styrke og kondisjonstrening blir en del av hverdagen gjennom året.

Aktiviteter og sikkerhet

På Oceans skal vi drive med mange aktiviteter som medfører en viss risiko. For å gjøre den risikoen så liten som mulig er vi nøye med forberedelsene. Instruktører og guider har høy kompetanse på de ulike fagfelt. Ved å tilegne seg forkunnskap om aktivitetene kan vi bedre gjøre gode vurderinger og dermed minske risikoen.