Komplett Spiller

Er du et «multitalent» som trigges av å prøve ut nye idretter, og samtidig litt musikalsk? Eller blir du rett og slett nysgjerrig på alt som er nytt?

Komplett Spiller

Sport og Musikk

På linja «Komplett Spiller» skal du få utvidet ditt ferdighetsregister og lære deg å beherske flere aktiviteter. Alt fra kjente idretter som volleyball, ski, telemark, langrenn og klatring, til longboard, parkour, slakk line, frisbeesport, spikeball med mer. Målet er å få kunnskap og ferdighet om mange aktiviteter, og kanskje bli ekstra god på noen.

Men denne linja handler ikke bare om sport. Musikk er også viktig for å bli en Komplett Spiller. Har du angret på at du aldri lærte å spille et instrument? Nå kan du få gjort noe med det! Hvor kult hadde det ikke vært å kunne plukke fram gitaren når vennegjengen sitter i sofaen, og dra i gang noen låter? Gjennom året kan du lære å spille gitar, piano, trommer, bass – så mange instrumenter du vil om du er ivrig nok.

Hva er en «komplett spiller»?

En «komplett spiller» betegner en person kan spille på et stort register og har ferdigheter innenfor mange ulike områder. Hos oss handler dette IKKE om å vise frem alt man kan, men å være lærevillig og nysgjerrig. Dessuten ha en indre drive til å takle utfordringer og utvikle nye ferdigheter.

Her er noe av det du vil lære å beherske

Musikk/Media:

 • Lære å spille et instrument, samspill
 • Lage Podcast, streaming og produksjon


Idrett:

 • Ski/Snowboard/Telemark
 • Klatring
 • Adventuresports
 • Parkour
 • Slackline
 • Frisbeesport
 • Spikeball
 • Friluftsliv
 • Styrketrening
 • Kondisjon
 • Overlevelse

Musikk og motoriske ferdigheter er hovedelementene vi jobber med. Her får du sjansen til å prøve og feile, innenfor trygge rammer og med god veiledning.

Musikk, Podcast og Streaming

Har du drømt om å kunne spille et instrument? Nå kan du gripe sjansen til å lære deg enten gitar, piano, trommer eller bass. Om du kan litt fra før er det fint, men du kan også starte helt fra scratch! Å kunne spille et instrument er en ferdighet du vil ha glede av resten av livet.

Du vil få innføring i hvordan å lage en god podcast, og muligheten til å lage din helt egen produksjon. På skolen har vi godt med utstyr til å både streame, filme og produsere innenfor musikk og podcast. Vi kan spille inn egne sanger, lage jingler og sende live. Kanskje vi klarer å lage Norges nye nr. 1 podcast?

Kunne du tenkt deg å være med å sette opp en egen revy eller et show? Kanskje bor det også en skuespiller i deg? Vi skal jobbe sammen kreativt og sette opp et lite (eller stort?) stykke.

Idrett og trening

«Øvelse gjør mester»

For å bli en komplett spiller skal du få lære mange nye idretter. Vi har hovedfokus på idretter som utfordrer og utvikler de motoriske ferdighetene som Ski/Snowboard/Telemark og Klatring, i tillegg til smale idretter som få har vært innom som Parkour, Slakk line, Frisbeesport og Spikeball.

Du vil få forbedret din fysiske form gjennom ulike treningsmetoder innenfor styrke og kondisjon. På skolen har vi et nytt crossfitrom, styrkerom, spinningsal, frisbeegolfbane og skaterom. I nærheten ligger langrennsløyper, skisenter og fantastisk natur. Her legger vi grunnlaget for alt vi driver med på linjen.

Turer

Vi reiser til ekstremsportens mekka Voss hvor vi får prøvd oss på sykling, rafting, «riversurf» og  kanskje paragliding?

En komplett ønsker å utvide horisonter og oppleve nye kulturer. Vår utenlandstur går med tog sørover i Europa hvor vi blir kjent med nye mennesker, opplevelser, aktiviteter og fellesskap, og klassen er selv med på å bestemme aktiviteter og reisemål som Klatring i Frankrike, Longboard og sykling i Alpene, Surfing på Algarvekysten, eller Matopplevelser i Spania. På veien får vi bli kjent med mennesker som virkelig brenner for det de gjør. Her er det bare å pakke sekken for mye nye opplevelser, aktiviteter og mange gode minner.

Pris

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

Priser Komplett Spiller

 • Innmeldingspenger 2.600kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 83.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.500kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 • Linjekostad Komplett Spiller 35.000kr – Linjekostnaden all trening og alle aktivitetene og opplegget vi har i Norge. 
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Komplett Spiller: 139.100kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

På komplett spiller får du muligheten til å lag På komplett spiller får du muligheten til å lage en helproff podcast! @hvfkomplett #komplettspiller #hvfkomplett
Skolebygget vårt er en fin arena for arrangement Skolebygget vårt er en fin arena for arrangement og feks konserter 🎉 @hvfkomplett @hvf.no #komplettspiller #hvfkomplett
Elevene får utviklet seg i volleyball, på vår e Elevene får utviklet seg i volleyball, på vår egen sandvolleyballbane #komplettspiller @hvfkomplett
Klatring er god trening, og samtidig veldig morro! Klatring er god trening, og samtidig veldig morro! #komplettspiller @hvfkomplett
Alltid drømt om å kunne spille et instrument? Nå har du sjansen! #komplettspiller @hvfkomplett
Lek og morro er gode måter å utvikle ferdigheter Lek og morro er gode måter å utvikle ferdigheter og koordinasjon! #komplettspiller @hvfkomplett
På komplett spiller får du prøve deg på friluf På komplett spiller får du prøve deg på friluft, overlevelse og natur. #komplettspiller @hvfkomplett
Frisbeegolf har tatt Norge med storm, på skolen h Frisbeegolf har tatt Norge med storm, på skolen har vi vår helt egne bane!
#komplettspiller @hvfkomplett
Podcast og produksjon blir mer og mer populært, Podcast og produksjon blir mer og mer populært, på komplett spiller får du sjansen til å lage din egen podcast! #komplettspiller @hvfkomplett
Har du hørt om Spikeball? Det er utrolig morro, o Har du hørt om Spikeball? Det er utrolig morro, og krever god koordinasjon! Komplett spiller handler om å utvide horisontene, og meste nye ting! Her instruerer linjelærer Sindre klassen i Spikeball
Volleyball er en av de tradisjonelle idrettene vi Volleyball er en av de tradisjonelle idrettene vi bruker tid på, både utendørs og innendørs. På skolen har vi bane både inne og ute. #komplettspiller @hvfkomplett
Det er ikke bare ferdigheter i aktivitet som gjør Det er ikke bare ferdigheter i aktivitet som gjør deg til en komplett spiller! Vi fokuserer også på musikk og instrumenter 👌#komplettspiller @hvfkomplett
Blir fort overnattingsparty i trappen med @hvfsks Blir fort overnattingsparty i trappen med @hvfsks ❤️ 
#hvfliv #hvf #hvfsks

Bilde credit: @solveig_mid

Utstyr

Gjennom året skal vi igjennom en rekke nye og kjente aktiviteter. På skolen har vi mye av utstyret vi driver med, blant annet til klatring, ballaktivitet, frisbee, padling og lignende. Det er derimot noe utstyr du må stille med selv, Ski/brett, turutstyr som sekk og sovepose og sykkel er noe av det du må stille med selv. Mer info kommer før studiestart. Linjeansvarlig Komplett Spiller

Trening

For å kunne mestre nye aktiviteter og ferdigheter, samt holde ut en aktiv hverdag er det viktig med fysisk form. Det er ingen krav til form før du begynner, dette skal vi jobbe med gjennom året. Vi har et nytt Crossfitrom, et styrketreningsrom og fine uteområder som vi bruker til trening gjennom året.

Forkunnskap

Linjen komplett spiller handler ikke om at du må kunne alt, og være et multitalent. Det viktigste er at du er interessert i en variert og aktiv hverdag hvor du får prøve mye forskjellig. Vårt mål er å gjøre deg som er multi-interessert til et multi-talent.

Linjelærer Komplett Spiller

Sindre Frantzen Sindre Frantzen er 27 år gammel, er utdannet lærer og er en allsidig og aktiv person. Sindre er i sitt ess når han kan leke seg med aktivitet i vannet eller på ski, eller bak pianoet. Lurer du på noe angående Komplett spiller er det bare å ta kontakt med Sindre.

Epost: sfrantzen@hvf.no