Explore

Er du glad i reising og aktivitet er dette linja for deg! Bli med på «Amazing Race Norge», tur til Spania og Peru hvor du blant annet får testet deg på en mini-incatrail, surfing i Lima, vulkansykling og overnatting i Amazonas-jungelen. Her har du mulighet til å skape lærerike opplevelser og minner for livet.

Explore

Søk nå

Amazing Race Norge

Hva gjør du hvis du står midt på Oslo S uten penger og skal komme deg nord, sør, øst eller vest på kortest mulig tid?

På Explore lager vi vårt eget «Amazing Race», der du sammen med klassekamerater skal løse oppgaver og får nye utfordringer på ulike pitstops. Dere skal ta dere frem på egenhånd, og konkurrerer mot klassekamerater om å komme først frem til målet.

Trening

Den treningsglade reiselinjen!

Explore er en aktiv linje med mye idrett, friluftsliv og aktivitet i løpet av en vanlig uke. Du vil få prøve deg på surfing, klatring, elvepadling, tennis, boblefotball, nattfrisbee, flere ulike ballspill, ski/snowboard, bli utfordret innen kondisjon- og styrketrening og mye mer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett og trening, og er villig til å møte nye utfordringer.

Peru

Nå har du muligheten til å reise til Peru i Sør-Amerika, et land som bugner av kultur og opplevelser!

Se for deg å vandre i Inkarikets perle Machu Picchu, dypt inne i Amazonas jungel blant kaimaner, papegøyer og aper. Leke med lokale barn som digger alt du sier og gjør, eller spille fotball med peruanere som takler høyden noe bedre enn deg? Kanskje du også kan klare å holde en liten samtale på spansk med noen?

I Peru starter vi turen i hovedstaden Lima, før vi reiser videre til Arequipa i sør. I denne byen på 2000 moh får vi et tettere møte med lokalbefolkningen samtidig som vi får testet oss på downhillsykling ned en av vulkanene som omringer byen.

Vi i Explore kaller oss for “Explorere“, og som ordet tilsier forflytter vi oss relativt ofte slik at vi får oppleve mer. Etter Arequipa i sør går reisen til Cusco og Machu Picchu, noe som en er opplevelse av de sjeldne!

Et annet høydepunkt i Peru er dagene i Amazonasjungelen. Vi reiser med en liten båt opp elven “Madre de Dios” til vi er utenfor mobildekning og kun har oss selv og den elleville jungelen og forholde oss til. Dette må oppleves!

 

Spania

Når høstkulden sniker seg innpå kroppen, reiser vi på vår første utenlandstur som går til Spania.

Her får du for første gang praktisere «reisespansken» din, oppleve spansk kultur og ulike aktiviteter som landseiling, surfing, kiting eller andre vann aktiviteter. Oppholdet i Spania avsluttes med noen rolige og lekne dager på en appelsingård nord for Valencia. Her bor vi på vårt eget “Mesternes Mester” hus og trives godt i vårt eget selskap, kombinert med ulike aktiviteter.

Fokusområder

 • Peru
 • Spania
 • Machu Picchu
 • Amazonas
 • “Amazing race”
 • Spansk
 • Idrett og friluftsliv
 • Styrke og kondisjonstrening
 • Ski/snowboard
 • Kultur
 • Veldedighet

Har du spørsmål om Explore? Ta kontakt med en elev, eller spør linjeansvarlig

Pris Explore

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Explore

 • Innmeldingspenger 2.600kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 83.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.500kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Explore 39.800kr – Vi har et mål om at Explore skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerhetenLinjekostnaden Inkluderer tur til Peru og tur til Spania, “Amazing Race” og annet opplegg på linja. På våre reiser dekker du også selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør nok regne ca. kr. 50 per turdag i tillegg til andre lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Explore: 143.900kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 440,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 830,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

Superbowl-finale fra peisestua🇺🇸🏈 #hurdal Superbowl-finale fra peisestua🇺🇸🏈 #hurdalverk #fhsliv #superbowl2021 #nfl #godstemning
En av våre nye linjer har fått seg en helt rå l En av våre nye linjer har fått seg en helt rå logo💪 🇳🇴sjekk ut linja på hvf.no🏔🏕 laget av tidligere elev og stipp @matildeunderdalhermansen #hurdalverk #fhsliv #visitnorway #mittnorge #roadtripnorway #utno #mittfriluftsliv #friluftsliv #dreamchasersnorway #norway
En dag med Råskinn🏋️‍♂️💪 #hurdalver En dag med Råskinn🏋️‍♂️💪 #hurdalverk #fhsliv #hvfråskinn @hvfraskinn
En dag med SKS🏂⛷ #hurdalverk #fhsliv #hvfsks En dag med SKS🏂⛷ #hurdalverk #fhsliv #hvfsks #skihutdal
Godt å komme tilbake til snø og vinter etter en Godt å komme tilbake til snø og vinter etter en lang ferie❄️
Elevene på Hurdal Verk folkehøgskole avsluttet s Elevene på Hurdal Verk folkehøgskole avsluttet skoleåret med stil! Etter en fantastisk ribbemiddag og påfølgende Juletregang, holdt festpyntede elever konsert for et lite knippe heldige personalfamilier. Så var det underholdning fra personalet, taler fra elevene, og kaker i peisestua, før kvelden ble avsluttet med Deilig er jorden i den storslåtte Hvitesalen vår. I morgen tar vi en velfortjent juleferie, men gleder oss allerede til vi møtes igjen i januar! 😍 GOD JUL!

#hvf.no
#fhsliv
#julestemning
#folkehøgskole
#folkehøyskole
#fhs
#hurdalverk
#jul
#Christmas

Les mer

Linjeansvarlig Explore Sør-Amerika

Sindre Frantzen 

Sindre Frantzen er 26 år gammel, er utdannet lærer og er en allsidig og aktiv person. Sindre er i sitt ess når han kan leke seg med aktivitet i vannet eller på ski.

Lurer du på noe angående Explore Sør-Amerika er det bare å ta kontakt med Sindre.

Epost: sfrantzen@hvf.no

 

Trening

Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form.  Du vil få prøvd deg på idretter som frisbeegolf, volleyball, landsailing, surfing og sykling. I tillegg ligger skolen vår i gangavstand fra Hurdal skisenter med en bra park og bakker for alle nivåer, noe vi vil utnytte oss av. Vi krever ikke at du er i din livs form, men året inneholder mye fysisk aktivitet og utfordringer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett, trening og at du er villig til å ta utfordringer vi møter.

Sport og språk

I løpet av året vil du få muligheten til å lære deg litt spansk. Har du vært på ferie i Spania og tenkt, «hvis jeg bare kunne få sagt hva jeg mente…» Fortvil ikke, nå kan du få lære. I gjennom året vil vi ha verbal og praktiserende spanskundervisning på skolen og ute i verden.