Explore Sør-Amerika

Glad i reising og aktivitet? Da er dette linja for deg! Explore tar deg med på «Amazing race», tur til Spania og Peru med soloppgang over Machu Picchu, surf i Lima, vulkansykling, Amazonas-jungelen+++

Explore Sør-Amerika

Søk nå

Peru

Nå har du muligheten til å reise til Peru i Sør-Amerika, et land som bugner av kultur og opplevelser.

Se for deg å vandre rundt i Inkarikets perle Machu Picchu, i verdens tørreste ørken, dypt inne i Amazonas blant kaimaner, papegøyer og aper. Eller markeder fulle av frukt, grønnsaker og kjøtt, som lukter og ser fantastisk ut. Hva tror du om å tilbringe en dag sammen med flere hundre peruanske barn som digger å leke med deg?

I tillegg til alt dette vil du bli utfordret på å praktisere «reise-spansk», trene kondisjon i høyden, spille frontong (lokal racketsport), surfe og nyte den gode maten Peru har å by på.

Amazing Race Norge

Hva gjør du hvis du står på en bensinstasjon i Hobøl uten penger og har 1 time på deg til å komme til Fredrikstad?

På Explore Sør Amerika, lager vi vårt eget «Amazing Race». Igjennom våre egne innlandsløp i vakre Norge, vil du være med å konkurrere om å være raskest fra sted til sted.

Spania

Når gradene synker og høsten sniker seg innpå, stikker vi av til Spania. Her reiser vi mellom ulike byer i sør-Spania og utnytter det naturen og landet har å by på.

Strendene inviterer oss til både surfing, fotball, beachvolley og vakre solnedganger. Og alt dette sammen med en klasse hvor du trolig vil finne venner for livet.

Spania gir deg også muligheten til å briljere med spansken din med lokale spanjoler. Den følelsen når du klarer å kommunisere på et helt annet språk og faktisk blir forstått!

SØK I DAG

Fellesskap

På Explore Sør-Amerika retter vi også fokus på noen andre enn oss selv.

Blant annet vil vi på reisene våre møte mennesker som ikke har det like bra som oss og gjøre noe bra for dem. I tillegg vil det bli noen turer til Oslo hvor du kan være med å møte folk som lever på gata. Et år på Explore Sør-Amerika vil gi deg mange forskjellige opplevelser. Men det viktigste av alt er at dette blir et år hvor vi «backer opp» hverandre, bygger gode relasjoner og skaper vennskap for livet

Fokusområder

 

 • Peru
 • Spania
 • Machu Picchu
 • Amazonas
 • «Amazing race»
 • Spansk
 • Idrett
 • Styrke og kondisjonstrening
 • Ski/snowboard
 • Kultur
 • Veldedighet

 

Pris Explore Sør-Amerika

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2018/2019 var maksimal støtte NOK 108.250. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 43.300 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 64 950. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Explore Sør-Amerika

 • Innmeldingspenger 2.200kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 73.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 13.900kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Explore Sør-Amerika 37.000kr – Vi har et mål om at Explore Sør-Amerika skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerhetenLinjekostnaden Inkluderer tur til Peru og tur til Spania, «Amazing Race» og annet opplegg på linja. På våre reiser dekker du også selv «enklere» måltider som brød, frukt og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør nok regne ca. kr. 50 per turdag i tillegg til andre lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Explore Sør-Amerika: 126.100kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

SØK I DAG

  Les mer

  Trening

  Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form.  Du vil få prøvd deg på idretter som frisbeegolf, volleyball, landsailing, surfing og sykling. I tillegg ligger skolen vår i gangavstand fra Hurdal skisenter med en bra park og bakker for alle nivåer, noe vi vil utnytte oss av. Vi krever ikke at du er i din livs form, men året inneholder mye fysisk aktivitet og utfordringer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett, trening og at du er villig til å ta utfordringer vi møter.

  Sport og språk

  I løpet av året vil du få muligheten til å lære deg litt spansk. Har du vært på ferie i Spania og tenkt, «hvis jeg bare kunne få sagt hva jeg mente…» Fortvil ikke, nå kan du få lære. I gjennom året vil vi ha verbal og praktiserende spanskundervisning på skolen og ute i verden.

  Linjelærere Explore Sør-Amerika

   

  Sigrid Meling

  Sigrid er 26 år og kommer fra Stavanger. Etter ett år som elev på folkehøgskole tok hun en bachelor i kroppsøving og idrettsfag ved Norges idrettshøgskole i Oslo. Videre dro hun til Peru som språkstudent og volontør. Hun har også et årsstudium i spansk og KRLE. Sigrid er i sitt ess når hun får leke seg på volleyballbanen, eller på telemarkski om vinteren.

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Explore Sør-Amerika ta kontakte med Sigrid.

  Epost: smeling@hvf.no
  Instagram: @hvfexplore