Explore Sør-Amerika

Er du glad i reising og aktivitet er dette linja for deg! Bli med på «Amazing race Norge», tur til Marokko, Spania og Peru hvor du blant annet får testet deg på en mini-incatrail, surfing i Lima, vulkansykling og overnatting i Amazonas jungelen. Her har du mulighet til å skape lærerike opplevelser og minner for livet.

Explore Sør-Amerika

Søk nå

Peru

Nå har du muligheten til å reise til Peru i Sør-Amerika, et land som bugner av kultur og opplevelser!

Se for deg å vandre i Inkarikets perle Machu Picchu, i verdens tørreste ørken, dypt inne i Amazonas blant kaimaner, papegøyer og aper. Eller en fotballkamp mot lokale peruanere som takler høyden noe bedre enn deg. Kanskje du også kan klare å holde en liten samtale på spansk med noen?

I Peru starter vi turen i hovedstaden Lima, før vi reiser videre til Arequipa i sør. I denne byen på 2000 moh får vi et tettere møte med lokalbefolkningen samtidig som vi får testet oss på downhillsykling ned en av vulkanene som omringer byen.

Vi i explore kaller oss for «explorere«, og som ordet tilsier forflytter vi oss relativt ofte slik at vi får oppleve mer. Etter Arequipa i sør går reisen til Cusco og Machu Picchu, noe som en er opplevelse av de sjeldne!

Et annet høydepunkt i Peru er dagene i Amazonasjungelen. Vi reiser med en liten båt opp elven «Madre de Dios» til vi er utenfor mobildekning og kun har oss selv og den elleville jungelen og forholde oss til. Dette må oppleves!

 

Amazing Race Norge

Hva gjør du hvis du står midt på Oslo S uten penger og skal komme deg nord, sør, øst eller vest på kortest mulig tid?

På Explore Sør-Amerika lager vi vårt eget «Amazing Race», der du skal løse oppgaver og får nye utfordringer på ulike pitstops før du når det endelige målet.

Marokko og Spania

Når høstkulden sniker seg innpå kroppen, reiser vi på vår første utenlandstur som går til Marokko og Spania.

Her starter vi oppholdet med noen spennende dager med surfing, afrikanske markeder og arabisk kultur. Videre går reisen nordover til Tarifa i Spania. Her får du for første gang praktisere «reisespansken» din, oppleve spansk kultur og ulike aktiviteter. Oppholdet i Spania avsluttes med noen rolige og lekne dager på en appelsingård nord for Valencia. Her bor vi på vårt eget «Mesternes Mester» hus og trives godt i vårt eget selskap, kombinert med ulike aktiviteter.

Trening

Den treningsglade reiselinjen!

Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form. Explore Sør-Amerika er en aktiv linje med mye idrett og aktivitet i løpet av en vanlig uke. Du vil bli utfordret innen kondisjon- og styrketrening, prøve deg på surfing, landsailing, tennis, boblefotball, nattfrisbee, flere ulike ballspill, ski/snowboard og mye mer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett og trening, samtidig at du er villig til å møte noen utfordringer.

Fokusområder

 

 • Peru
 • Spania
 • Machu Picchu
 • Amazonas
 • «Amazing race»
 • Spansk
 • Idrett
 • Styrke og kondisjonstrening
 • Ski/snowboard
 • Kultur
 • Veldedighet

 

Pris Explore Sør-Amerika

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2018/2019 var maksimal støtte NOK 108.250. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 43.300 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 64 950. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Explore Sør-Amerika

 • Innmeldingspenger 2.200kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 75.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 14.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Explore Sør-Amerika 38.000kr – Vi har et mål om at Explore Sør-Amerika skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerhetenLinjekostnaden Inkluderer tur til Peru og tur til Spania, «Amazing Race» og annet opplegg på linja. På våre reiser dekker du også selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør nok regne ca. kr. 50 per turdag i tillegg til andre lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Explore Sør-Amerika: 129.200kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 870,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1250,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

[maxbutton id=»1″]

Les mer

Trening

Igjennom året vil vi jobbe for å bedre vår fysiske form.  Du vil få prøvd deg på idretter som frisbeegolf, volleyball, landsailing, surfing og sykling. I tillegg ligger skolen vår i gangavstand fra Hurdal skisenter med en bra park og bakker for alle nivåer, noe vi vil utnytte oss av. Vi krever ikke at du er i din livs form, men året inneholder mye fysisk aktivitet og utfordringer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett, trening og at du er villig til å ta utfordringer vi møter.

Sport og språk

I løpet av året vil du få muligheten til å lære deg litt spansk. Har du vært på ferie i Spania og tenkt, «hvis jeg bare kunne få sagt hva jeg mente…» Fortvil ikke, nå kan du få lære. I gjennom året vil vi ha verbal og praktiserende spanskundervisning på skolen og ute i verden.

Linjeansvarlig Explore Sør-Amerika

Tora Østrem

Tora er 27 år og kommer fra Hurum. Hun er gift med Lodve og sammen har de to barn.

Etter et år på bibelskole og et år som ungdomspastor med ektemannen, tilbrakte hun 2 år i forsvaret som jeger og befal. Hun har en bachelor i kommunikasjon og livssyn og idrett fra Norges idrettshøyskole. Hun trives best ute i elementene, i klatreveggen, i elva eller med sekk på ryggen og ski på beina, men er også å finne på volleyballbanen og i annen lek og moro. Sammen med mannen og deres to barn bor hun like ved folkehøyskolen.

Epost: tostrem@hvf.no
Instagram: @hvfexplore