Idrett Ball Sør-Amerika

Synes du trening er morsomst når det er en ball med? Da er dette linja for deg. Her møter du ekte idrettsglede i stedet for stress. Linja tar deg med til Spania på høsten og Brasil/ Argentina på våren.

Idrett Ball Sør-Amerika

Søk nå

Hverdagen

Synes du at ballspill er mer motiverende trening enn løpeturer på asfalt? Her har du muligheten til å komme i ditt livs form på den morsomst tenkelige måten, nemlig med ballspill.

En typisk uke på Idrett Ball Sør-Amerika er å trene med ball 3-5 økter. Du får drive med fotball, beachvolley, innebandy, curling, discgolf, squash, håndball og mange andre ballspill. Variasjonen gjør hverdagen hos oss motiverende og utviklende. Et år på Idrett Ball Sør-Amerika vil gjøre deg til  en mer allsidig idrettsutøver, og vil være et godt grunnlag dersom du ønsker å ta idrettsutdannelse senere . I løpet av året reiser vi på fotballturneringer og spiller kamper mot andre folkehøgskoler. Innimellom konkurrerer vi også i håndball, volleyball og innebandy. På linja lærer du om kosthold, idrettspsykologi og treningslære, i tillegg til styrketrening i våre styrkerom og crossfitsal. Med både gutter og jenter på linja er samhold og inkludering sentralt i den aktive hverdagen. 

Brasil

Drømmer du om å reise til Sør-Amerika? Ikke bare la det bli med tanken! Bli med oss til varmen i Brasil for å oppleve VM- og OL-byen Rio de Janeiro hvor det kryr av mennesker, fotball og liv. På strendene Copacabana, Ipanema og Leblon spiller vi futevolei og beachvolley sammen med brasilianere. Fra høsten 2018 legger vi også turen innom Argentina!

 • Fotballkamp i favelaen

Vi spiller basketball på et flott treningsanlegg og fotballkamper mot lokale lag på kunstgress midt i Rio. Du får oppleve den utrolige stemningen på legendariske Maracana stadion, der bl.a VM-finalen 2014 ble spilt. Flamengo, Botafogo og Vasco da Gama er lokale toppklubber, og har noen av verdens villeste fotballsupportere. Vi besøker selvsagt også de kjente landemerkene Kristusstatuen og Sukkertoppen.

Et av høydepunktene blir besøket i en av Rios favelaer. Her kommer vi langt vekk fra turiststedene. Du får møte barn og unge som vil gjøre inntrykk på deg med sin livsglede og fotballferdigheter. Å spille fotball mot dem på deres lokale bane, midt i favelaen, er en noe få får oppleve.

Vi reiser også til den rolige byen Paraty, som ligger mellom Sao Paolo og Rio. En by med utrolig vakre strender. Her senker vi skuldrene, drar på båttur, snorkler og surfer eller hva du foretrekker å bruke tiden på. Dette blir en tur du sent vil glemme!

Fra høsten 2018 legger vi også turen innom Argentina! (mer info kommer.)

Spania

Treningsleir til Barcelona og Lloret de Mar!

I oktober/november, når det er mørkt og kaldt i Norge, reiser vi på treningsopphold til Barcelona for å trene og spille fotballkamper på fantastiske gressbaner i Lloret de Mar. Vi ser FC Barcelonas stjernegalleri på Camp Nou, sykler rundt i Barcelonas gater, tester «Adventure Park» og andre aktiviteter. Er vi heldige får vi også se Barcelonas basket- eller håndballag i aksjon. 

SØK I DAG

Fokusområder

 • BRASIL
 • ARGENTINA
 • SPANIA
 • Fotball
 • Futsal
 • Håndball
 • Volleyball
 • Basketball
 • Discgolf
 • Curling
 • Beachvolley
 • Squash
 • Innebandy
 • Badminton
 • Ishockey

Pris Idrett Ball Sør-Amerika

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

SØK I DAG

Priser

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2016/2017 var maksimal støtte NOK 103.950. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 41.580 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 62 370. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 Innmeldingspenger 2.200 – Innbetales ved opptak

 Kost og losji

73.000

Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)

 Felleskostnader

13.900

Dekker turer med hele skolen, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering, internett, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, m.m.

 Individuelt forbruk

Det påløper kostnader på noen få valgfag.

 Romtillegg

Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-

Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd

Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd

Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  Linjekostad         Idrett Ball Sør-Amerika

35.000 Inkluderer treningsleir til Barcelona på høsten, 12-14 dagers tur til Brasil på våren, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv.
 TOTAL 124.100

Evt. romtillegg er ikke tatt med.

  Linjelærer Idrett Ball Sør-Amerika

   

  Michael Skjæringrud

  Michael er 28 år, kommer fra Trøgstad og har hele livet drevet med idrett. Han gikk selv Idrett og Villmark på folkehøgskole, før han studerte 4 år på Norges Idrettshøgskole. Michael har også jobberfaring fra Idrettsfag på Asker VGS. Han har forkjærlighet for fotball og futsal, men bruker mange sommerdager på sandvolleyballbanen.

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående Idrett Ball Sør-Amerika kan du ta kontakt med Michael.

  Epost: mskjaringrud@hvf.no
  Instagram: @hvfball