Idrett Ball

Synes du trening er best når det er en ball med? Da er dette linja for deg! Her møter du ekte idrettsglede i stedet for stress.

Hverdagen

Synes du at ballspill er mer motiverende trening enn løpeturer på asfalt? Det gjør vi og. Her har du muligheten til å komme i ditt livs form på den best tenkelige måten, nemlig med ballspill.

En typisk uke på Idrett Ball er å trene med ball 3-5 økter. Hovedidrettene våre er fotball/futsal, volleyball, basketball og håndball. I tillegg får du også prøve idretter som tennis, badminton, squash, curling, innebandy, discgolf, ultimate, spikeball, bandy og hockey, og ikke minst den nye racketsporten Padel som vi har et stort anlegg med i nærheten. Variasjonen gjør hverdagen hos oss motiverende og utviklende. Et år på Idrett Ball vil gjøre deg til en mer allsidig idrettsutøver, og vil være et godt grunnlag dersom du ønsker å ta idrettsutdannelse senere.

Vi samarbeider med linja Fotball & Groundhopping når vi spiller fotball. Vi spiller kamper mot andre skoler og deltar på turneringer. Det vil også bli muligheter for å spille kamper/ turneringer i volleyball og håndball.

Du får lære om kosthold, idrettspsykologi og treningslære, i tillegg til styrketrening i våre styrkerom og crossfitsal. Med både gutter og jenter på linja er samhold og inkludering sentralt i den aktive hverdagen.

Denne linja passer for deg som liker å drive med ballidrett. Hvilken idrett du har bakgrunn fra spiller ingen rolle så lenge du liker ballsport! Med ulik idrettsbakgrunn og ett bredt spekter av idretter vil vi hver vår gang oppleve å være fersk eller dreven. Dette er ei linje hvor det både er lov til å være god og nybegynner.

Brasil

Drømmer du om å reise til Sør-Amerika? Ikke bare la det bli med tanken! Bli med oss til varmen i Brasil for å oppleve VM- og OL-byen Rio de Janeiro. Futevolley og beachvolleyball på verdensberømte strender og fotball sammen med lokale ungdommer i favelaen er blant høydepunktene.

Fotball og beachvolleyball er noe av det som har gjort Rio berømt. Vi skal selvsagt spille begge deler. Er vi heldige får vi oppleve den utrolige stemningen på legendariske Maracana stadion, der bl.a VM-finalen 2014 ble spilt. Flamengo, Botafogo og Vasco da Gama er lokale toppklubber, og har noen av verdens villeste fotballsupportere. Det er også for å se de kjente landemerkene Kristusstatuen og Sukkertoppen.

Et av høydepunktene blir besøket i en av Rios favelaer. Her kommer vi langt vekk fra turiststedene. Du får møte barn og unge som vil gjøre inntrykk på deg med sin livsglede og fotballferdigheter. Å spille fotball med dem på deres lokale bane, midt i favelaen, er noe få får oppleve. 

Turen gjennomføres dersom situasjonen rundt korona gjør det mulig å dra til Brasil på våren. Hvis ikke vil vi finne et alternativt spennende reisemål.

Spania

Ballsport i verdensklasse!

I oktober/november, når det er mørkt og kaldt i Norge, reiser vi til Barcelona! Her skal vi både få med oss La Liga kamp og kamp med Barcelonas håndball-, basket eller futsal lag. Alle i absolutt toppklasse! Vi besøker også Camp Nou, opplever byen og selvsagt blir det også tid til å nyte sol og varme på stranda og å spille litt fotball og beachvolleyball.

Turen gjennomføres dersom situasjonen rundt korona gjør det mulig å dra til Spania på høsten.

Fokusområder

 • Fotball
 • Futsal
 • Volleyball
 • Beachvolley
 • Basketball
 • Håndball
 • Innebandy
 • Tennis
 • Discgolf
 • Squash
 • Curling
 • Badminton
 • Spikeball
 • Ishockey
 • Paintball

Har du spørsmål om Idrett Ball? Ta kontakt med en elev på linja, eller spør linjeansvarlig

Pris Idrett Ball

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

Priser Idrett Ball

 • Innmeldingspenger 2.600kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 83.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.500kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, reiseforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Idrett Ball 39.000kr Inkluderer 1 ukes tur Barcelona (kr. 9.000,-) på høsten, og 12-14 dagers tur til Brasil (kr. 21.000,-) på våren, turer i Norge, turneringer, linjeutstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. Dersom du ikke reiser på en eller begge linjeturene betaler du heller ikke for dem, og beløpet trekkes fra linjekostnaden! På turene er minimum frokost inkludert, og noen felles måltider.
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Idrett Ball: 143.100kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 440,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 830,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

 

🟩 Ball på juleball 🟥 #hvf #fhslivet 🟩 Ball på juleball 🟥 #hvf #fhslivet
Superbowl-finale fra peisestua🇺🇸🏈 #hurdal Superbowl-finale fra peisestua🇺🇸🏈 #hurdalverk #fhsliv #superbowl2021 #nfl #godstemning
En av våre nye linjer har fått seg en helt rå l En av våre nye linjer har fått seg en helt rå logo💪 🇳🇴sjekk ut linja på hvf.no🏔🏕 laget av tidligere elev og stipp @matildeunderdalhermansen #hurdalverk #fhsliv #visitnorway #mittnorge #roadtripnorway #utno #mittfriluftsliv #friluftsliv #dreamchasersnorway #norway
En dag med Råskinn🏋️‍♂️💪 #hurdalver En dag med Råskinn🏋️‍♂️💪 #hurdalverk #fhsliv #hvfråskinn @hvfraskinn
En dag med SKS🏂⛷ #hurdalverk #fhsliv #hvfsks En dag med SKS🏂⛷ #hurdalverk #fhsliv #hvfsks #skihutdal
Godt å komme tilbake til snø og vinter etter en Godt å komme tilbake til snø og vinter etter en lang ferie❄️
Elevene på Hurdal Verk folkehøgskole avsluttet s Elevene på Hurdal Verk folkehøgskole avsluttet skoleåret med stil! Etter en fantastisk ribbemiddag og påfølgende Juletregang, holdt festpyntede elever konsert for et lite knippe heldige personalfamilier. Så var det underholdning fra personalet, taler fra elevene, og kaker i peisestua, før kvelden ble avsluttet med Deilig er jorden i den storslåtte Hvitesalen vår. I morgen tar vi en velfortjent juleferie, men gleder oss allerede til vi møtes igjen i januar! 😍 GOD JUL!

#hvf.no
#fhsliv
#julestemning
#folkehøgskole
#folkehøyskole
#fhs
#hurdalverk
#jul
#Christmas