Reisekurs til Roma og Assisi 9-16 april 2018

Hurdal Verk arrangerer reisekurs til Roma og Assisi våren 2018. Vi skal besøke berømte steder, men også gjøre noen avstikkere til «skjulte skatter». Både i Roma og i Assisi vil vi forsøke å følge den historien der kristendom, og etter hvert kirken går fra å være liten, ignorert og forfulgt, til å bli en dominerende maktfaktor i samfunnet. For så å miste «kontrollen» igjen. Frans av Assisi har noe å si om dette!

Dato: 9-16. april 2018

Roma og Assisi er to byer som er sentrale både som kultur og kirkesentra. To byer som på hver sin måte har vært med på å sette den kristne kirken på kartet i historisk tid og nåtid.

Hurdal Verk folkehøgskole arrangerer et reisekurs til de to byene Roma og Assisi våren 2018.

Vi er så heldige at vi har fått med oss Tor Grønvik som reiseleder. Han har vært her mange ganger og har god kjennskap til  historie og kultur som er verdt å se og oppleve i disse byene. Sin kunnskap vil han dele med oss på reisa, men også på to forkurskvelder på Hurdal Verk.

 

PROGRAMMET FOR REISEDAGENE:

Mandag 9.4: Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl.18.00. Vi ankommer Roma Fiumicino kl 21.10. Busstransport til hotellet Casa Di Santa Francesca Romana3*. Det ligger i det koselig kvartalet Trastevere  www.sfromana.it

Tirsdag 10.4: Vi går til Forum Romanum byens sentrum i overgangen fra republikk til keisertid.  Videre til Colosseum der det er mye å se og lære. En lokal guide er med oss. Etter lunsjpause besøker vi kirken San Clemente, der vi bokstavelig talt, går nedover i historien.

Felles middag om kvelden på en koselig trattoria.

Onsdag 11.4:  Vi begir oss til Vatikanet og besøker verdens største museum som ligger i den lille Vatikanstaten. På veien passerer vi Petersplassen, der paven pleier å a utendørs audiens på onsdager.        Vi besøker det sixtinske kapell og Peters kirken. Vi har med lokal guide. 

De som vil kan ta turen opp til kuppelen og nyte utsikten over byen. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Om kvelden går vi til kveldsbønn i St. Maria in Trastevere. Der møter vi Sant Egidio-felleskapet, som også driver Trattoria degli Amici, der vi skal spise middag etterpå.

Torsdag 12.4: Etter frokost reiser vi med egen buss til de berømte katakombene San Sebastiano, som ligger utenfor byen. En fascinerende omvisning venter oss.

Piknik lunsj før vi reiser tilbake til sentrum.

Felles middag om kvelden på en restaurant like ved Pantheon

Fredag 13.4: Denne dagen bruker vi til mer byvandring med Tor som lokalkjent. Marsmaren med Campo dei fiori, Palazzo Farnese, Piazza Navona, Pantheon, Spansketrappen og Trevifontenen. Kanskje noen kirker også. 

Middag på egenhånd

Lørdag 14.4: Avreise fra Roma til Assisi med buss. Kort stopp for lunsj underveis. Innsjekk på Casa di Ospitalia «Maria Immacolata» et klosterpensjonat sentralt i Assisi. www.sourefrancescanemissionariediassisi.com

Byvandring. Vi besøker Basilica di San Francesco, med  Giottos malerier fra Frans liv som et av høydepunktene.

Middag på klosteret.

Søndag 15.4: Vi besøker Basilica di San Francesco. Muligheter for morgenmesse for de som ønsker det i Santa Chiarakirken.

Vi går i noen av Frans fotspor. Først til kirken San Damiano, der han fikk kallet «sett mitt hus i stand»

Etter lunsj gjør vi oss mere kjent med byen. Blant annet San Ruffino-katedralen, etter en av de aller første brødrene som sluttet seg til Frans.

Vi går samlet til en hyggelig restaurant for deilig middag.

Mandag 16.4. Busstransport fra Assisi til Roma flyplass.

  Norwegian fly fra Roma, kl.13.50, ankomst Gardermoen kl.17.00

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER OG PRISER:

Turpris pr person i dobbeltrom: kr. 15.575,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2000,-

Med i turprisen er :

Flyreise tur/retur Gardermeon – Roma med Norwegian.

Flyskatter pr.aug 2017

Transport til hotellene og tur til Katakombene

Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost

4 middager m/drikke og 1 lunsj

Skandinavisktalende guide.

 

Ikke med i prisen:

Reiseforsikring

Lokal renovasjonsskatt  på hotellet i Roma, 6 EUR pr rom/natt

Det blir mye byvandring spesielt i Roma og det kreves gode sko og normal fysisk form.

 

Kurs- og turarrangør:

Hurdal Verk folkehøgskole

Reisebyrået Escape er vår samarbeidspartner.

2 Kurskvelder på skolen før avreise og en etter turen.

Kontakt informasjon og påmelding:

Reiseledere er Anne Marit Høsteland lærer på Hurdal Verk folkehøgskole anne.marit.hosteland@gmail.com  tlf. 93891280 og Romakjenner Tor Grønvik tor.gronvik@online.no 91537963.

Meld deg på ved å fylle inn skjemaet her, eller send mail til post@hvf.no eller ting inn til skolen på 63 92 96 00.

[Form id=»9″]

Påmeldingsfrist 31.12.2017. Vi sender deg en faktura på kr 2000,- og når den er betalt, er påmeldingen bindende. Resten av beløpet må betales etter en betalingsplan du får beskjed om. 

 

**Alle priser er basert på dagens tariffer, avgifter og valutakurser gyldig august 2017. Det tas forbehold om prisendringer som skyldes endringer i nevnte faktorer.