Gratulerer med skoleplass på Hurdal Verk folkehøgskole

Nedenfor finner du en filmsnutt og tekst med nyttig informasjon om Idrett Ball Sør-Amerika og Hurdal Verk. Det er også et svarskjema som må fylles ut for å sikre plassen din. Vi håper du takker ja til Idrett Ball Sør-Amerika og gleder oss til å møte deg til høsten!

Velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole

Linjeinformasjon

Drømmer du om et år med mye ballspill og foskjellige idretter? Og i tillegg få oppleve Camp Nou og samba i Brasil?

Les mer her

På Idrett Ball Sør-Amerika vil du få oppleve lagfølele, få nye venner, og mulighet til å utvikle deg innen kjente og ukjente ballidretter. På linja får du prøve deg på blant annet fotball, håndball, futsal, volleyball og beachvolleyball,, innebandy, basket curling og frisbeegolf. Her bruker vi ikke tiden på lange løpeturer på asfalt. Et år på Idrett Ball Sør-Amerika vil gjøre deg til en mer allsidig idrettsutøver, og vil være et godt grunnlag dersom du ønsker å ta idrettsutdannelse senere. Som elev får du også være med å forme hverdagen din og bestemme deler av innholdet.

På reisene våre vil du lære mye om deg selv og andre mennesker, noe som er en viktig del av opplegget. I oktober drar vi til Lloret de Mar og Barcelona for å trene, spille ball og nyte sol og varme. Det store høydepunktet på turen er selvfølgelig enten fotballkamp på Camp Nou, eller håndball/futsal/basketballkamp på Palau Blaugrana. Innholdet på turen vil også du kunne være med på å bestemme!

I Mars setter vi oss på flyet til Sør-Amerika og lander først i Argentina! Dette blir en unik opplevelse veldig få andre får oppleve. Etter en liten uke med ballspill og stemning her, drar vi videre til Rio de Janeiro. Vi bor rett ved Copacabana, som er full av liv og aktivitet. Du kommer til å elske å kjenne varmen på kroppen etter en lang vinter. Vi spiller fotball på brasiliansk vis på Copacabana, det blir beachvolley og flere andre aktiviteter. Vi besøker en av Rioas favelaer og skal blant annet spille fotball med lokale ungdommer. Kristus-statuen og Sukkertoppen er også turistattraksjoner du har mulighet til å oppleve. Denne turen er skreddersydd for akkurat denne linjen.

Det sosiale fellesskapet er sentralt på linjen! På linjen vektlegges samhold og vi støtter hverandre både i medgang og motgang. Med bakgrunn fra flere ulike idretter vil vi oppleve å være på ulikt nivå hver sin gang. Her er det både lov til å være god og det er rom for å gjøre tabber! Evalueringene gjennom mange år viser at vi har svært fornøyde elever på Idrett Ball Sør-Amerika. Her skal du få oppleve et unikt fellesskap og ekte idrettsglede, få utvikle ferdighetene dine, og samtidig ha det skikkelig gøy sammen med dine medelever! Vi vil se DEG som elev på Idrett Ball Sør-Amerika!

Du fortjener nok et slikt år akkurat nå!

Ta i mot skoleplassen nå

Det er mange som søker om skoleplass på Hurdal Verk og du må derfor svare innen fristen som stod på sms’en du mottok. Så snart du har bekreftet tilbudet får du tilsendt en mail med faktura på innmeldingspenger for skoleåret. Når den er betalt er du sikret plass hos oss.

**NB: Det viktig at du leser og er innforstått med informasjonen om kostnader og Miljøavtalen før du svarer.**Ja


Ja

Kostnader

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2018/2019 var maksimal støtte NOK 108.250. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 43.300 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 64 950. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

Priser Idrett Ball Sør-Amerika

 • Innmeldingspenger 2.400kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Idrett Ball Sør-Amerika 38.000kr  Inkluderer tur til Barcelona på høsten, 12-14 dagers tur til Brasil på våren, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt med ditt navn, og alt opplegg på linja. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv.
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Idrett Ball Sør-Amerika: 139.400kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd 

  Etter at du har betalt innmeldingspengene vil du få tilsendt et skjema for hvor du legger inn ditt romønske.NB: Selv om vi er en av folkehøgskolene i landet med flest enkeltrom, hender det at det er flere som ønsker enkeltrom enn det vi har tilgjengelig. Vi kan derfor ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype. Prisen for romtillegg gjelder uavhengig av hva du legger inn som førsteønske.

**Ved oppsigelse av skoleplassen etter 1.august og avbrudd i løpet av skoleåret, forplikter eleven seg til å betale kost og losji i 6 uker fra hun/han slutter. Hvis du som elev ikke kan bli med på turer p.g.a.sykdom/skade blir det en sak melleom deg og forsikringsselskapet ditt. Som regel er alle skolens opplegg og turer forhåndsbetalt av skolen. Jeg er inneforstått med kostnadene for et skoleår og  er klar over at dersom betalingsplanen ikke overholdes, vil dette føre til at elevplassen bortfaller. Jeg er også klar over at lånekassen ikke omgjør lån til stipend ved fravær over 10 %.**

Et godt, spennende og aktivt miljø.

Gjennom medgang og motgang, ved å ta imot og gi hjelp, og ved å samarbeide kommer vi nærmere hverandre. Vi lærer å leve sammen 24 timer i døgnet. Din innstilling overfor fellesskapet er viktig. Skolens «Miljøavtale» sier noe om hvilke rammer vi mener er nødvendige for å skape et godt miljø hvor alle tar hensyn til hverandre.

Miljøavtalen

 • Alle har ansvar for å ta hensyn, og vise respekt for hverandre og fellesskapet. 
 • Den enkelte har ansvar for orden og renhold på rommet sitt, og på skolen forøvrig.
 • Røyking er ikke tillatt innendørs, men på anviste steder ute.
 • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt.
 • Mellom ro-tid og frokost kan elevene være på sine egne rom, hovedbygget eller internatstuene.
 • Kjærester skal ikke overnatte på samme rom.

Følg oss på sosiale medier:

Instagram: @hvf.no og @hvfball
Facebook: Hurdal Verk folkehøgskole
Snapchat: HurdalVerk

 

Instagram post 18100590970096136 Selv med lite snø på langrenn valgfag ble dagens økt ganske så fin🎿☀️ #hurdalverk #hvfliv #fhsliv #godstemning
Instagram post 17847211069807802 Vi på Hurdal Verk ønsker dere alle en riktig god jul🎄😊 #hurdalverk #fhsliv #hvfliv #jul2019 #godjul #godstemning
Instagram post 17851630171727813 Hest er best❄️ #hurdalverk #hvfjul #fhsliv #fhsjul #hesterbest #askepott #hvfticket #hfridning #godstemning 📸 @celinehaansen
Instagram post 17911794994373335 Denne uka reiser vi rundt på ulike videregående skoler og promoterer for HVF! Kom innom og få en vaffel! #hvfliv #fhsliv #hurdalverk
Instagram post 17869549786523993 Endelig er vinteren her, og vi gleder oss til flere flotte snø-dager som dette! #hvfliv #fhsliv

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Folkehøgskole er et friår fra karaktpress og lekser, men ikke et friår fra undervisning. All undervisning er obligatorisk, både linjefag, fellesfag og valgfag, og vi forventer at alle møter til timer og aktiviteter. Folkehøgskolene har formelt en fraværsgrense på 10%, slik som videregående. Det betyr at om du har mer enn 10% fravær, kan hele stipendiet fra Lånekassen gjøres om til lån (ca 42.000,- kroner). Når det gjelder dokumenterte kroniske eller langvarige sykdommer, har rektor mulighet til å trekke ut inntil 15 dager av fraværet fra vitnemålet etter søknad fra eleven.

Ja. Det er gratis WIFI på alle rom og god dekning rundt om på skolen.

Nei, du må ikke være kristen for å gå her. Her er alle velkommen, og vi legger vekt på at alle skal føle seg respektert og inkludert, uansett livssyn. Hurdal Verk er en kristen skole og vi har både kristne elever og elever med andre livssyn, noe som gir et spennende miljø.

Ja, du kan søke Lånekassen om lån og stipend. Du kan få inntil 106 340 kroner i støtte. Når du fullfører skoleåret gjøres 42 536 av dette om til stipend, og 63 804 blir lån hvis du ikke har hatt mer enn 10% fravær.

Vi som jobber her gjør alt vi kan for at elevene våre skal trives, og vi legger til rette for at det skal være et godt sosialt miljø på skolen. Det er vanskelig å love at alle kommer til å trives, men erfaringen viser at de aller fleste finner seg veldig godt til rette og finner seg mange nye venner. Vi hører ofte elever si at året Hurdal Verk folkehøgskole har vært det beste året i livet.

Vi har 2 høstferier, en i begynnelsen av oktober og en i midten av november. Vi tar selvsagt også juleferie, vinterferie og påskeferie. Vi har i tillegg noen langhelger og ekstra fridager som varierer fra år til år. Alle folkehøgskoler har undervisning de fleste lørdager. På lørdagskveldene er det elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det mest vanlige er derfor at elevene er på skolen også i helgene, men det går fint an å søke permisjon for å reise bort også.

Hurdal ligger 35 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør at vi er lett tilgjengelig for de fleste. Nærheten til flyplassen er en stor fordel for linjene våre når de skal ut å reise, og gjør at elevene sparer både tid og penger. Er du på Gardermoen hopper du på toget til Eidsvoll Verk stasjon (det tar kun 5 minutter). Fra Eidsvoll Verk tar du bussen til Hurdal (tar 20 minutter.) Det går busser inn og ut av Hurdal sentrum (2 km fra skolen) flere ganger om dagen i ukedagene. Lørdager og søndager går det ingen kollektivtransport, men vi setter opp egen transport fra Eidsvoll Verk stasjon søndags kveld for å hente elever som har vært på permisjon.

En fin ting med å være folkehøgskoleelev er at du får næringsrik og god mat servert opptil 4 ganger om dagen. Du har også mulighet til å lage litt mat på internatstua der du bor, om du ønsker det en gang i blant. Hver internatavdeling har en kjøkkenkrok med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er vaskemaskiner og tørketrommel/tørkerom tilgjengelig på hvert internat slik at du kan få vasket klær.

Du bor på internat sammen med dine medelever. Vi har både 2-mannsrom og enkeltrom. Ønsker du enkeltrom kan du søke om det etter at du har fått skoleplass. Det bor 10-15 elever på hvert internat som deler en stue med kjøkkenkrok hvor du kan lage deg litt egen mat, om du ønsker det. Det er spennende og veldig sosialt å bo på internat. Dere blir godt kjent, og lærer å ta hensyn til hverandre.

«Livet er den beste skole – men folkehøgskole tar kortere tid». Du vil få ferdigheter og kunnskaper innenfor fag du har hatt på skolen. I tillegg får du 2 studiepoeng (konkurransepoeng) som teller med når du skal søke på høyere utdanning.  Men folkehøgskole gir deg så mye mer enn det! Her er noe av det folk sier de sitter igjen med etter et år på Hurdal Verk:

 • Jeg har lært å klare meg selv
 • Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer moden
 • Jeg har lært å tilpasse meg og ta hensyn til andre
 • Jeg har sprengt mange grenser og gjort ting jeg ikke turte før
 • Jeg har fått venner for livet
 • Jeg har fått bedre selvtillit
 • Jeg har funnet ut hva jeg vil bli

Load More