Fotballtrener

SIDEN ER UNDER UTVIKLING: Er du den nye Klopp, Guardiola eller Kjetil Knutsen? Å være fotballtrener er i dag en reell og realistisk karrierevei. Med et år på FOTBALLTRENER har du muligheter til å gjøre drømmen til virkelighet, og la fotballtrener-yrket bli en levevei.

Ambisjoner

Det blir stadig flere profesjonelle fotballtrenere i Norge, og en av disse er lærer på FOTBALLTRENER-linja på Hurdal Verk. Simen Føyen er utdannet fotballtrenerveileder gjennom Norges fotballforbund, jobber som profesjonell fotballtrener i KFUM Oslo, og som kretslagstrener i NFF Oslo Fotballkrets. Simen har kontakter i toppfotballen både blant trenere og spillere, og vet hvordan de beste lagene driver trener- og spillerutvikling.

Hvem passer FOTBALLTRENER-linja for?

Vi regner med at du er glad i å spille fotball, og vi skal selvsagt bruke mye tid på det. Men eget spill gjør vi kun for gøy! Elevene på denne linja har større ambisjoner på det taktiske, å coache og utvikle unge spillere og bygge gode lag, enn å nå lagt som spiller selv. Hvis du drømmer om å kunne leve av å være fotballtrener, eller ha det som deltidsjobb/ hobby er dette linja for deg. Det er i dag mer enn 800 profesjonelle fotballtrenere i Norge, og etterspørselen er økende!

NFF C-lisens

På FOTBALLTRENER-linja vil du ta NFF – C-lisens (Grasrottreneren), som er første steg på den offisielle trenerutdannelsen. Denne består av fire moduler med praksis i både barne- og seniorfotball. Herfra kan du bygge videre og komme på enda høyere nivå (B-lisens osv.) De fleste trenerstillinger som lyses ut, krever minst C-lisens. 

Er du den nye Klopp, Guardiola eller Kjetil Knutsen?

For å bli en god fotballtrener skal du få lære fotballteori, spillerformasjoner, taktiske valg, kampanalyse og motstanderanalyse. Psykologi spiller også en veldig viktig rolle når en trener skal motivere spillerne sine og få dem til å tro på egne ferdigheter. Hvordan kan du bruke din personlighet til å motivere laget til kamp og til å prestere max?

Du vil få praksis som fotballtrener på lokale klubber i Hurdal/ Eidsvoll. Vi besøker norske krets- og landslag i tillegg til norske og utenlandske toppklubber, både på treningsfeltet og i kamp. Du får treffe og snakke med nåværende og tidligere trenere og proffspillere i Tippeligaen/ toppfotballen, og lære av dem.

Ajax – Nederland  

Ajaxakademiet er verdenskjent for sin spillerutvikling og spillestil, og er kanskje den klubben som har fostret flest spillere til toppfotballen i Europa. Vi drar på besøk til Ajaxakademiet for å lære av de aller beste i faget. Og vi skal selvsagt også se toppkamper i Æresdivisjone når vi er i Nederland.

Vi besøker også norske toppklubber som Rosenborg, Vålerenga og KFUM Oslo (OBOS-ligaen), og ser på deres treningsmetoder på senior- og barnefotball. Vi er med på treninger med aldersbestemte krets- og landslag og lærer av trenere på mange nivåer. 

Champions League og Premier League

Straks trekningen av gruppespillet er klart bestiller vi billetter til en storby i Europa hvor vi kan se noen av verdens beste lag i aksjon fra tribuneplass. Med en fotballtreners øyne får man også bedre muligheter til å gjøre en skikkelig analyse live, enn gjennom vanlige tv-bilder. I løpet av året legger vi også til rette for en reise til England for å se favorittlaget ditt i Premier League i aksjon (frivillig tur).

Island

Hvordan klarer et lite land med bare litt flere innbyggere enn Bergen by å ta seg til Kvartfinale i EM, og utvikle mange toppspillere til de beste ligaene i verden? Hva er det de gjør som funker så bra? Vi reiser til Island hvor vi får komme på innsiden av klubbene og trenerne, og lære hvordan de utnytter potensialet maksimalt hos spillerne. I tillegg er Island et skikkelig spennende reisemål i seg selv med masse opplevelser utenom fotballen. (I disse koronatider det det også et relativt trygt land å reise til .)

Hverdagen på linja

På FOTBALLTRENER har vi en variert hverdag:

 • Fotballteori: formasjoner, taktikk, analyse, spillerpsykologi med mer
 • NFF-C-kurs
 • Vi spiller mye fotball/ futsal
 • Variasjon med andre ballspill
 • eSport (FIFA, Football Manager), Fantasy PL
 • Praksis som fotballtrener både i barne- og voksenfotballen
 • Storby i Europa med Champions League
 • Studietur til Island
 • Vi har fotballøkter og spiller kamper sammen med linjene Fotball & Groundhopping og Idrett Ball

Pris

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Pris Fotballtrener

 • Innmeldingspenger 2.400kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, reiseforsikring, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Fotballtrener 29.000kr Inkluderer studietur til Island og Champions League tur til en storby i Europa, billetter til fotballkamper, og flere andre turer lokalt. Inkluderer også turneringer, utstyr, egen fotballdrakt, og linjeopplegg. På turene er frokost inkludert, mens du holder resten av maten selv. Valgfri ekstratur til England for å se ditt favorittlag kommer i tillegg.
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Fotballtrener: 130.400kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

@hvf.no

Hagefest med konsert på søyletrappa🎸🎤🎶 Hagefest med konsert på søyletrappa🎸🎤🎶 #hurdalverk #hvfliv #fhsliv #hagefest #godstemning