Gratulerer med skoleplass på Hurdal Verk folkehøgskole – Explore

Nedenfor finner du en filmsnutt og tekst med nyttig informasjon om EXPLORE og Hurdal Verk. Det er også et svarskjema som må fylles ut for å sikre plassen din. Vi håper du takker ja til skoleplassen, og gleder oss til å møte deg til høsten!

Velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole

Linjeinformasjon

Det er en glede å få ønske deg velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole og linja EXPLORE. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette blir det året du drømmer om.

Les mer om Explore...

Den treningsglade reiselinjen!

Explore er en aktiv linje med mye idrett, friluftsliv og aktivitet i løpet av en vanlig uke. Du vil få prøve deg på surfing, klatring, elvepadling, tennis, boblefotball, nattfrisbee, flere ulike ballspill, ski/snowboard, bli utfordret innen kondisjon- og styrketrening og mye mer. Det er derfor viktig at du liker å drive med idrett og trening, og er klar for nye utfordringer. Året vil bety nye vennskap, opplevelser, utfordringer og mestring. Både teoriundervisning og praksis tar sikte på å gi deg kunnskap, opplevelser og erfaringer du vil få bruk for i livet framover.

Amazing race

I løpet av skoleåret kjører vi i gang med  ”Amazing Race”. Klassen blir delt opp i grupper og får oppgaver som må løses for å kunne komme videre. Oppgavene blir både fysiske og teoretiske, og krever kreativitet evnen til å finne løsninger. Du vil garantert komme opp i situasjoner du ikke har opplevd før. Hvilket lag tar seg først frem til målet?

Spania

Når høstkulden sniker seg innpå kroppen, reiser vi på vår første utenlandstur som går til Spania. Her får du for første gang praktisere «reisespansken» din, oppleve spansk kultur og ulike aktiviteter som landseiling, surfing, kiting eller andre vann aktiviteter. 

 

Indonesia, Bali – Lombok

I mars/april flytter vi klasserommet til Indonesia, Bali – Lombok. Du får prøve deg på surfing, snorkling og jungelturer. Men enda mer lærerikt blir det når vi drar på et barnesenter hvor du får leke og spille fotball med barna, og være med å bety noe for dem. Dette er et spennende kulturmøte som gjør inntrykk, og noe du vil huske. Det blir selvsagt også tid til å oppleve strand og fossefall og fjellturer i ubeskrivelig vakker natur.

Vi besøker surfeparadiset Bali, og drar videre over til naboøya Lombok som er en av Indonesias absolutte perler med vakre strender og et enda mer bedagelig tempo Bali.

Vi i Explore kaller oss for “Explorere“, og som ordet tilsier forflytter vi oss relativt ofte slik at vi får oppleve mer.

 

Siden det fortsatt er noe usikkerhet omkring når ulike land åpner for innreise har vi gjort klare flere alternative reisemål dersom det skulle bli nødvendig. Sammen med klassen får du være med på å bestemme hvor vi skal dra. Her er noen aktuelle alternativer:

 • Rundtur i Spania og Portugal: Praktisere reisespansk, kultur, ballaktiviteter, surfing, strand.
 • Interrail i Europa: Fra Hurdal til Spania med tog. Mange lokale kulturopplevelser og aktiviteter.
 • Norge: Voss for å oppleve fjell, natur, paragliding, fallskjerm, rafting og friluftsliv.

Vi finner de beste løsningene sammen med dere elever og tar imot ønsker og tips. Vi planlegger de lengste reisene først etter jul, noe som øker sjansen for at de kan gjennomføres som planlagt. Vi følger med og er klare til å lage det beste opplegget som er mulig.

Vi håper du tar i mot plassen, og gleder oss til å dele opplevelser med deg.
Du fortjener nok et slikt år akkurat nå!

 

Vennlig hilsen linjelærer Sindre Frantzen
epost: sfrantzen@hvf.no

Ta i mot skoleplassen nå

Det er mange som søker om skoleplass på Hurdal Verk og du må derfor svare innen fristen som stod på sms’en du mottok. Så snart du har bekreftet tilbudet får du tilsendt en mail med faktura på innmeldingspenger for skoleåret. Når den er betalt, er du sikret plass hos oss. 

**NB: Det viktig at du leser og er innforstått med informasjonen om kostnader og Miljøavtalen Ja


Ja

Kostnader

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For skoleåret 2021/22 er maksimal støtte NOK 114.870. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 45.948 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 68.922. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 

Priser Explore

 • Innmeldingspenger 2.600kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 83.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.500kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 • Linjekostad Explore 39.800kr Vi har et mål om at Explore skal gi deg best mulig reiseprogram gjennom året, samtidig vil vi holde prisene så lave som mulig uten at det går utover opplevelsene og sikkerheten. Linjekostnaden Inkluderer tur til Spania, og Indonesia, eller alternative turer i Europa, “Amazing Race” og annet opplegg på linja. På våre reiser dekker du også selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør nok regne ca. kr. 50 per turdag i tillegg til andre lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.) NB: Dersom koronasituasjonen gjør at vi ikke får reist på alle turene som er inkludert, vil du få refundert ubrukt linjekostnad. 
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for Explore: 143.900kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.
  • Romtilegg
   • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
   • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
   • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 440,- pr. mnd
   • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 830,- pr. mnd

Etter at du har betalt innmeldingspengene vil du få tilsendt et skjema for hvor du legger inn ditt romønske. NB: Selv om vi er en av folkehøgskolene i landet med flest enkeltrom, hender det at det er flere som ønsker enkeltrom enn det vi har tilgjengelig. Vi kan derfor ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype. Prisen for romtillegg gjelder uavhengig av hva du legger inn som førsteønske.

**Ved oppsigelse av skoleplassen etter 1.august og avbrudd i løpet av skoleåret, forplikter eleven seg til å betale kost og losji i 6 uker fra hun/han slutter. Hvis du som elev ikke kan bli med på turer p.g.a. sykdom/skade blir det en sak mellom deg og forsikringsselskapet ditt. Som regel er alle skolens opplegg og turer forhåndsbetalt av skolen. Jeg er innforstått med kostnadene for et skoleår og er klar over at dersom betalingsplanen ikke overholdes, vil dette føre til at elevplassen bortfaller. Jeg er også klar over at lånekassen ikke omgjør lån til stipend ved fravær over 10 %.**

Linjeansvarlig Sindre Frantzen

Sindre er 27 år gammel, er utdannet lærer og er en allsidig og aktiv person. Sindre er i sitt ess når han kan leke seg med aktivitet i vannet eller på ski.

Lurer du på noe angående Explore er det bare å ta kontakt med Sindre.

Epost: sfrantzen@hvf.no

Miljøavtale

Gjennom medgang og motgang, ved å ta imot og gi hjelp, og ved å samarbeide kommer vi nærmere hverandre. Vi lærer å leve sammen 24 timer i døgnet. Din innstilling overfor fellesskapet er viktig. Skolens «Miljøavtale» sier noe om hvilke rammer vi mener er nødvendige for å skape et godt miljø hvor alle tar hensyn til hverandre.

MILJØAVTALEN

 • Alle har ansvar for å ta hensyn, og vise respekt for hverandre og fellesskapet. 
 • Den enkelte har ansvar for orden og renhold på rommet sitt, og på skolen forøvrig.
 • Røyking er ikke tillatt innendørs, men på anviste steder ute.
 • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt.
 • Mellom ro-tid og frokost kan elevene være på sine egne rom, hovedbygget eller internatstuene.
 • Kjærester skal ikke overnatte på samme rom.
 • Faktura for kost og losji, felleskostnader, linjekostnader og forbruk skal betales ved forfall.

@hvfexplore

God påske!🐥

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Folkehøgskole er et friår fra karaktpress og lekser, men ikke et friår fra undervisning. All undervisning er obligatorisk, både linjefag, fellesfag og valgfag, og vi forventer at alle møter til timer og aktiviteter. Folkehøgskolene har formelt en fraværsgrense på 10%, slik som videregående. Det betyr at om du har mer enn 10% fravær, kan hele stipendiet fra Lånekassen gjøres om til lån (ca 42.000,- kroner). Når det gjelder dokumenterte kroniske eller langvarige sykdommer, har rektor mulighet til å trekke ut inntil 15 dager av fraværet fra vitnemålet etter søknad fra eleven.

Ja. Det er gratis WIFI på alle rom og god dekning rundt om på skolen.

Nei, du må ikke være kristen for å gå her. Her er alle velkommen, og vi legger vekt på at alle skal føle seg respektert og inkludert, uansett livssyn. Hurdal Verk er en kristen skole og vi har både kristne elever og elever med andre livssyn, noe som gir et spennende miljø.

Ja, du kan søke Lånekassen om både lån og stipend.

Vi som jobber her gjør alt vi kan for at elevene våre skal trives, og vi legger til rette for at det skal være et godt sosialt miljø på skolen. Det er vanskelig å love at alle kommer til å trives, men erfaringen viser at de aller fleste finner seg veldig godt til rette og finner seg mange nye venner. Vi hører ofte elever si at året Hurdal Verk folkehøgskole har vært det beste året i livet.

Vi har 2 høstferier, en i begynnelsen av oktober og en i midten av november. Vi tar selvsagt også juleferie, vinterferie og påskeferie. Vi har i tillegg noen langhelger og ekstra fridager som varierer fra år til år. Alle folkehøgskoler har undervisning de fleste lørdager. På lørdagskveldene er det elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det mest vanlige er derfor at elevene er på skolen også i helgene, men det går fint an å søke permisjon for å reise bort også.

Hurdal ligger 35 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør at vi er lett tilgjengelig for de fleste. Nærheten til flyplassen er en stor fordel for linjene våre når de skal ut å reise, og gjør at elevene sparer både tid og penger. Er du på Gardermoen hopper du på toget til Eidsvoll Verk stasjon (det tar kun 5 minutter). Fra Eidsvoll Verk tar du bussen til Hurdal (tar 20 minutter.) Det går busser inn og ut av Hurdal sentrum (2 km fra skolen) flere ganger om dagen i ukedagene. Lørdager og søndager går det ingen kollektivtransport, men vi setter opp egen transport fra Eidsvoll Verk stasjon søndags kveld for å hente elever som har vært på permisjon.

En fin ting med å være folkehøgskoleelev er at du får næringsrik og god mat servert opptil 4 ganger om dagen. Du har også mulighet til å lage litt mat på internatstua der du bor, om du ønsker det en gang i blant. Hver internatavdeling har en kjøkkenkrok med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er vaskemaskiner og tørketrommel/tørkerom tilgjengelig på hvert internat slik at du kan få vasket klær.

Du bor på internat sammen med dine medelever. Vi har både 2-mannsrom og enkeltrom. Ønsker du enkeltrom kan du søke om det etter at du har fått skoleplass. Det bor 10-15 elever på hvert internat som deler en stue med kjøkkenkrok hvor du kan lage deg litt egen mat, om du ønsker det. Det er spennende og veldig sosialt å bo på internat. Dere blir godt kjent, og lærer å ta hensyn til hverandre.

“Livet er den beste skole – men folkehøgskole tar kortere tid”. Du vil få ferdigheter og kunnskaper innenfor fag du har hatt på skolen. I tillegg får du 2 studiepoeng (konkurransepoeng) som teller med når du skal søke på høyere utdanning.  Men folkehøgskole gir deg så mye mer enn det! Her er noe av det folk sier de sitter igjen med etter et år på Hurdal Verk:

 • Jeg har lært å klare meg selv
 • Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer moden
 • Jeg har lært å tilpasse meg og ta hensyn til andre
 • Jeg har sprengt mange grenser og gjort ting jeg ikke turte før
 • Jeg har fått venner for livet
 • Jeg har fått bedre selvtillit
 • Jeg har funnet ut hva jeg vil bli

Load More

Ta i mot skoleplassen nåJa


Ja