Gratulerer med skoleplass på Hurdal Verk folkehøgskole

Nedenfor finner du en filmsnutt og tekst med nyttig informasjon om Adventure og Hurdal Verk. Det er også et svarskjema som må fylles ut for å sikre plassen din. Vi håper du takker ja til Adventure og gleder oss til å møte deg til høsten!

Velkommen til Hurdal Verk folkehøgskole

Linjeinformasjon

 

Adventure kan oversettes med ”opplevelse/eventyr”, og fordypningen blir innen sport og kultur. Året vil bety nye vennskap, livsglede og mulighet for å utvikle deg som medmenneske.

Les mer her

Teoriundervisning og praksis vil ta sikte på å gi deg kunnskap, opplevelser og erfaringer du trenger for livet fremover. Du får en tverrkulturell ballast som gjør deg rustet til studier og arbeidsliv i et stadig mer globalisert samfunn.

Skolehverdagen på Hurdal Verk vil gå med til turplanlegging, reiseliv, interkulturell forståelse og andre relevante tema. Dessuten vil vi jevnlig ha ulike former for ballsport, styrketrening og andre idrettsaktiviteter. Treningsglede er noe vi vil spre, og la oss inspirere av.

Utenlandsturene er sikkert blant de viktigste årsakene til at du har valgt Adventure.

Turen med særlig fokus på Champions League tenkes tidlig på høsten. Reisemål og kamp bestemmer vi i fellesskap!

I januar reiser vi igjen og nå med Thailand som mål. Vi søker opplevelser og utfordringer både i havet, jungelen og storbyen. Inkludert i linjeprisen er et introduksjonsdykk (DSD) og flere dager med snorkling i tropisk idyll på paradisøya KohChang. Dersom du ønsker det, kan du også ta «dykkelappen» (OWD) i løpet av oppholdet. I Kanchanaburi kommer vi tett på både krigshistorie, regnskog og ikke minst et mangfoldig dyreliv.


Etter noen vinteruker i Hurdal er det klart for nye eventyr i Asia. Kina er som en skattkiste for alle som ønsker unike opplevelser i kombinasjon med lærerike erfaringer. Beijing, Kinas hovedstad, har utrolig mange severdigheter som står høyt på lista til de fleste reiselystne. Den kinesiske mur, Den himmelske freds plass og Forbudte by er gode eksempler. I tillegg oppsøker vi eventyret i Xian, Guilin og Shanghai. Underveis blir det også tid til å fylle sekken gjennom pruting og priskupp vi vanskelig finner andre steder. Vi får ikke med oss alt Kina kan tilby på en slik tur, men reiseminnene blir garantert mange.

Totalt sett forutsetter opplegget vårt at du er nysgjerrig på mye, gjerne tar en utfordring, og er villig til å gi jernet når det trengs… Vi har også spennende fellesaktiviteter med andre linjer gjennom skoleåret.


Vi gjør vårt beste for å gi gode rammer for reiseopplevelser, uten at det skal koste alt for mye. Selv om vi fortsatt snakker om en god slump penger, tror jeg du vil se det som en god investering. Kanskje den beste du har gjort!

Du fortjener nok et slikt år akkurat nå!

Ta i mot skoleplassen nå

Det er mange som søker om skoleplass på Hurdal Verk og du må derfor svare innen fristen som stod på sms’en du mottok. Så snart du har bekreftet tilbudet får du tilsendt en mail med faktura på innmeldingspenger for skoleåret. Når den er betalt er du sikret plass hos oss.

**NB: Det viktig at du leser og er innforstått med informasjonen om kostnader og Miljøavtalen nedenfor før du svarer.**Ja


Ja

Linjeansvarlig

Morten Olsen

Morten har en allsidig bakgrunn med reiser, studier og arbeidsopphold i ulike deler av verden. Mange universitetsår gjør at han kan kalle seg filolog og lektor. Med praktisk erfaring som back-packer, FN-soldat og leder av konsulentfirma i Kina, trives han veldig godt på Adventure. Underviser blant annet også i boksing, kristendom, interkulturell forståelse og sjakk.

Har du spørsmål eller kommentarer ta kontakt.

Epost: molsen@hvf.no

Kostnader

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Priser Adventure

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2019/2020 var maksimal støtte NOK 110.20. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 44.080 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 66.120. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 • Innmeldingspenger 2.400kr Innbetales ved opptak
 • Kost og losji 81.000kr – Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)
 • Felleskostnader 18.000kr – Dekker turer med hele skolen, WIFI, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering m.m.
 •  Linjekostad Adventure 42.800kr  Inkluderer fotballtur med Champions League-kamp til en europeisk storby. Innholdsrike turopplegg til Thailand og Kina. I tillegg kommer turer lokalt i Norge. På våre reiser dekker du selv enkelte måltider og flaskevann, mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet.) 
 • Annet Det kan påløpe kostnader på enkelte valgfag og privat transport.
 • Totalsum for ADVENTURE: 144.200kr – Eventuelle romtillegg kommer i tillegg.

Romtilegg

 • Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-
 • Dobbeltrom med eget bad 130,- pr. mnd
 • Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 430,- pr. mnd
 • Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 810,- pr. mndEtter at du har betalt innmeldingspengene vil du få tilsendt et skjema for hvor du legger inn ditt romønske.NB: Selv om vi er en av folkehøgskolene i landet med flest enkeltrom, hender det at det er flere som ønsker enkeltrom enn det vi har tilgjengelig. Vi kan derfor ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype. Prisen for romtillegg gjelder uavhengig av hva du legger inn som førsteønske.

**Ved oppsigelse av skoleplassen etter 1.august og avbrudd i løpet av skoleåret, forplikter eleven seg til å betale kost og losji i 6 uker fra hun/han slutter. Hvis du som elev ikke kan bli med på turer p.g.a.sykdom/skade blir det en sak melleom deg og forsikringsselskapet ditt. Som regel er alle skolens opplegg og turer forhåndsbetalt av skolen. Jeg er inneforstått med kostnadene for et skoleår og  er klar over at dersom betalingsplanen ikke overholdes, vil dette føre til at elevplassen bortfaller. Jeg er også klar over at lånekassen ikke omgjør lån til stipend ved fravær over 10 %.**

Et godt, spennende og aktivt miljø.

Gjennom medgang og motgang, ved å ta imot og gi hjelp, og ved å samarbeide kommer vi nærmere hverandre. Vi lærer å leve sammen 24 timer i døgnet. Din innstilling overfor fellesskapet er viktig. Skolens «Miljøavtale» sier noe om hvilke rammer vi mener er nødvendige for å skape et godt miljø hvor alle tar hensyn til hverandre.

Miljøavtalen

 • Alle har ansvar for å ta hensyn, og vise respekt for hverandre og fellesskapet. 
 • Den enkelte har ansvar for orden og renhold på rommet sitt, og på skolen forøvrig.
 • Røyking er ikke tillatt innendørs, men på anviste steder ute.
 • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt.
 • Mellom ro-tid og frokost kan elevene være på sine egne rom, hovedbygget eller internatstuene.
 • Kjærester skal ikke overnatte på samme rom.

Følg oss på sosiale medier:

Instagram: @hvf.no og @hvfadventure
Facebook: Hurdal Verk folkehøgskole
Snapchat: HurdalVerk

 

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Folkehøgskole er et friår fra karaktpress og lekser, men ikke et friår fra undervisning. All undervisning er obligatorisk, både linjefag, fellesfag og valgfag, og vi forventer at alle møter til timer og aktiviteter. Folkehøgskolene har formelt en fraværsgrense på 10%, slik som videregående. Det betyr at om du har mer enn 10% fravær, kan hele stipendiet fra Lånekassen gjøres om til lån (ca 42.000,- kroner). Når det gjelder dokumenterte kroniske eller langvarige sykdommer, har rektor mulighet til å trekke ut inntil 15 dager av fraværet fra vitnemålet etter søknad fra eleven.

Ja. Det er gratis WIFI på alle rom og god dekning rundt om på skolen.

Nei, du må ikke være kristen for å gå her. Her er alle velkommen, og vi legger vekt på at alle skal føle seg respektert og inkludert, uansett livssyn. Hurdal Verk er en kristen skole og vi har både kristne elever og elever med andre livssyn, noe som gir et spennende miljø.

Ja, du kan søke Lånekassen om lån og stipend. Du kan få inntil 106 340 kroner i støtte. Når du fullfører skoleåret gjøres 42 536 av dette om til stipend, og 63 804 blir lån hvis du ikke har hatt mer enn 10% fravær.

Vi som jobber her gjør alt vi kan for at elevene våre skal trives, og vi legger til rette for at det skal være et godt sosialt miljø på skolen. Det er vanskelig å love at alle kommer til å trives, men erfaringen viser at de aller fleste finner seg veldig godt til rette og finner seg mange nye venner. Vi hører ofte elever si at året Hurdal Verk folkehøgskole har vært det beste året i livet.

Vi har 2 høstferier, en i begynnelsen av oktober og en i midten av november. Vi tar selvsagt også juleferie, vinterferie og påskeferie. Vi har i tillegg noen langhelger og ekstra fridager som varierer fra år til år. Alle folkehøgskoler har undervisning de fleste lørdager. På lørdagskveldene er det elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det mest vanlige er derfor at elevene er på skolen også i helgene, men det går fint an å søke permisjon for å reise bort også.

Hurdal ligger 35 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør at vi er lett tilgjengelig for de fleste. Nærheten til flyplassen er en stor fordel for linjene våre når de skal ut å reise, og gjør at elevene sparer både tid og penger. Er du på Gardermoen hopper du på toget til Eidsvoll Verk stasjon (det tar kun 5 minutter). Fra Eidsvoll Verk tar du bussen til Hurdal (tar 20 minutter.) Det går busser inn og ut av Hurdal sentrum (2 km fra skolen) flere ganger om dagen i ukedagene. Lørdager og søndager går det ingen kollektivtransport, men vi setter opp egen transport fra Eidsvoll Verk stasjon søndags kveld for å hente elever som har vært på permisjon.

En fin ting med å være folkehøgskoleelev er at du får næringsrik og god mat servert opptil 4 ganger om dagen. Du har også mulighet til å lage litt mat på internatstua der du bor, om du ønsker det en gang i blant. Hver internatavdeling har en kjøkkenkrok med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er vaskemaskiner og tørketrommel/tørkerom tilgjengelig på hvert internat slik at du kan få vasket klær.

Du bor på internat sammen med dine medelever. Vi har både 2-mannsrom og enkeltrom. Ønsker du enkeltrom kan du søke om det etter at du har fått skoleplass. Det bor 10-15 elever på hvert internat som deler en stue med kjøkkenkrok hvor du kan lage deg litt egen mat, om du ønsker det. Det er spennende og veldig sosialt å bo på internat. Dere blir godt kjent, og lærer å ta hensyn til hverandre.

“Livet er den beste skole – men folkehøgskole tar kortere tid”. Du vil få ferdigheter og kunnskaper innenfor fag du har hatt på skolen. I tillegg får du 2 studiepoeng (konkurransepoeng) som teller med når du skal søke på høyere utdanning.  Men folkehøgskole gir deg så mye mer enn det! Her er noe av det folk sier de sitter igjen med etter et år på Hurdal Verk:

 • Jeg har lært å klare meg selv
 • Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer moden
 • Jeg har lært å tilpasse meg og ta hensyn til andre
 • Jeg har sprengt mange grenser og gjort ting jeg ikke turte før
 • Jeg har fått venner for livet
 • Jeg har fått bedre selvtillit
 • Jeg har funnet ut hva jeg vil bli

Load More