KRIK Villmark

**********************************OPPSTART HØSTEN 2018********************************** Dette er linjen for deg som er eventyrlysten, glad i å være ute i naturen, og ønsker å utvikle deg selv innen friluftsliv og ledelse. Høydepunktet i løpet av året vil være to turer til Svalbard, på høsten padler vi havkajakk, og på våren spenner vi på oss ski og pulk.

Velkommen til ditt nye klasserom!

Søk nå

KRIK

KRIK står for Kristen Idrettskontakt. Det er en organisasjon som kombinerer idrett, friluftsliv og kristentro. KRIKs målsetning er at mennesker skal få erfare idrettsglede, trosglede og livsglede.

Å gå på en KRIK-linje på folkehøgskolen vil du merke preges av KRIK sine verdier. Denne linjen vil vektlegge friluftsliv som hovedaktivitet, men vil også omfatte andre idretter og ledertrening. KRIK sitt arbeid består i stor grad av lokallag og leirarbeid, dette vil vi engasjere oss i. På vinteren reiser vi til Hemsedal på en KRIK linjesamling sammen med andre KRIK linjer i landet.

Lurer du på mer om KRIK? Les mer på nettsiden deres:

KRIK.no

Villmark

Villmark og friluftsliv er linjas hovedfokus. Mye tid vil bli tilbrakt ute, i skolens nærområde og blant Norges vakre fjell og vidder.

Et år på KRIK Villmark gir helt unike opplevelser og erfaring. Ikke minst gjennom turene til Svalbard, som du leser mer om lenger ned. Du vil lære navigering, bålfyring, matlaging i det fri, førstehjelp, elvekajakk, klatring, og mye mer.

Om du knapt har sovet i telt før, eller om du har en del erfaring og skulle ønske du kunne utvikle deg til å bli bedre som turleder, er dette linja for deg. Alle vil kunne få utfordringer på sitt nivå, med mestring og trivsel som resultat.
Å være en del av et
fellesskap er viktig både i livet, og på tur. Vi vil jobbe mye med gruppedynamikk, og fremmer et inkluderende miljø.

Svalbard

Svalbard er denne linjas reisemål, ikke bare én gang, men to ganger i løpet av året. På begge turene vil vi bo ute i telt, og ha med oss alt vi trenger for dagene på tur.

Allerede tidlig på høsten reiser vi nordover for å oppleve denne årstiden i Arktis. Rett og slett en pangstart på året der vi fokuserer på friluftsliv, både til lands og til vanns. Det er de grunnleggende sidene ved friluftslivet som vil bli hovedlæringen denne turen. Vi forflytter oss ved hjelp av havkajakker, og skal padle mellom mektige fjell og isbreer. Det vil også bli noen dagsturer til fots fra teltleirene.

Når vårsola har begynt å varme reiser vi igjen nordover, denne gangen til et snødekt Svalbard. Dette blir den lengste turen og vi vil ta oss frem i polfarernes fotspor ved hjelp av ski og pulk. Svalbard viser seg gjerne på sitt aller vakreste på denne årstiden, med midnattssol, fantastisk lys og iskalde farger.

SØK I DAG

 

Fokusområder

Dette er noe av det vi vil bruke tid på i løpet av året

 

 • Friluftsliv
 • Elvekajakk
 • Havkajakk
 • Snøcooterkjøring
 • Førstehjelp
 • Klatring
 • Foto
 • Film/gopro
 • Turplanlegging
 • «Monsen på villspor»/»71 grader nord» (KRIK Villmark edition)
 • Ski
 • Hallaktiviteter
 • Trening
 • Hemsedal (KRIK linjesamling, ski, møter mm)

 

 

For det er i ham vi lever, beveger oss og er til - Apg 17,28

Søk nå

Pris KRIK Villmark

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel.

Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin og tørketrommel, kjøkkenkrok med kjøleskap og komfyr, stuer, treningsrom, gymsal og andre aktivitetsrom, og ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

SØK I DAG

Priser

Husk at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. For 2016/2017 var maksimal støtte NOK 103.950. Når du fullfører skoleåret gjøres NOK 41.580 om til stipend. Lånebeløpet blir da NOK 62 370. I tillegg kan du søke reisestøtte om du bor langt borte.

Les mer på Lånekassens hjemmeside 

 Innmeldingspenger 2.100 – Innbetales ved opptak

 Kost og losji

71.000

Inkluderer 4 måltider om dagen og ditt eget rom. (Tillegg for rom med høyere standard – se lenger ned)

 Felleskostnader

13.500

Dekker turer med hele skolen, utgifter til felles utstyr på linjene og valgfag, kopiering, internett, semesteravgift, ulykkesforsikring, skolebevis, m.m.

 Individuelt forbruk

Det påløper kostnader på noen få valgfag.

 Romtillegg

Enkeltrom uten eget bad (bad på gang) 0,-

Dobbeltrom med eget bad 570,- pr. mnd

Nyere dobbeltrom med eget bad (høyeste standard) 840,- pr. mnd

Nyere enkeltrom med eget bad (høyeste standard) 1100,- pr. mnd

Romønske foretar du etter at du har fått skoleplass. Vi kan ikke garantere at alle får førsteønsket sitt for romtype.

  Linjekostad         KRIK Villmark

36.500

Inkluderer turerene til Svalbard og alle turer og aktiviteter i Norge

Inkluderer fellesutstyr som telt, primus, kajakker osv

På våre reiser dekker du også selv «enklere» mens minimum halvpensjon dekkes av linjekassa. Du bør nok regne noen kroner pr tur til snacks ol i tillegg til andre lommepenger og eventuelle personlige ekstrautgifter. (Vi må ta forbehold i forhold til store endringer i valutamarkedet eller olje og andre råvare-priser.)

 TOTAL  123.100

Evt. romtillegg er ikke tatt med.

  Les mer

  Ledertrening

  • Å være en leder er noe vi har ulik erfaring og oppfattelse av hva er. På denne linjen vil vi jobbe med å utvikle alle til å være en leder, etter sine forutsetninger, og på sin egen måte. Å være en leder ser vi blant på som en person som tar på alvor sitt ansvar i forhold til både seg selv og andre. På KRIK Villmark vil du kunne få prøvd deg som leder i ulike sammenhenger, enten i et KRIK lokallag, som leder for trening og aktivitet, holde en andakt, eller med å lede klassen en dag på tur. Vi ønsker å utruste ledere både innenfor KRIK, men også innen friluftsliv. Vi vil derfor prøve å gi deg som elev en best mulig veiledning slik at du kan finne og utvikle din egen lederstil.

  Bakgrunnskunnskap/erfaringer

  • Du trenger ingen spesiell bakgrunnskunnskap for å kunne gå på KRIK Villmark. Du kan både komme som nybegynner og viderekommende i friluftsliv.
  • Du bør være i normalt god fysisk form, da vi vil bruke mye tid på trening og aktivitet i løpet av året, med turene som mål.
  •  Det kreves at du selv har en del utstyr (se utstyrsliste her), samtidig som skolen stiller med noe. Vi vil være behjelpelige både med tips og gode innkjøpsordninger på en del utstyr.

  Må jeg ha kjennskap til KRIK eller være kristen for å gå på KRIK Villmark?

  • Du trenger ikke kjenne til KRIK fra før, men må være åpen og interessert i å bli kjent med organisasjonen. I tillegg delta på arrangementene som er knyttet til å være en KRIK-linje.
  • Du trenger ikke være kristen for å gå på KRIK Villmark, men må være åpen for å lære mer om den kristen troen, og respektere KRIK Villmarks kristne profil. En del av linjens opplegg vil være å lede et lokallag der det forventes at du er lojal mot KRIK sine verdier og retningslinjer.

   

  linjelærer KRIK Villmark

   

  Matias Sando Modalsli

  Matias er 25 år og fra Flekkefjord i Vest-Agder. Matias er utdannet lærer og Arktisk naturguide fra Svalbard. Hele livet har han likt å være i aktivitet, om det er ute på tur eller i elvekajakken. Matias er også en kar som trives godt bak et kamera, med foto og filmkamera i sekken på både de minste og lengste truene blir det aller meste dokumentert.

  Har du spørsmål eller noe du lurer på angående KRIK Villmark ta kontakte Matias.

  Epost: mmodalsli@hvf.no
  Instagram: @hvfkrik